Kiitos Rade! Aina Oilersia edustanut seuraikoni Rasmus Markelin lopettaa pelaajauransa
Julkaistu: 30.04.2021 14.09

Kiitos Rade! Aina Oilersia edustanut seuraikoni Rasmus Markelin lopettaa pelaajauransa

Aina pallokoulusta juniorivuosien läpi ja kymmenen kauden mittaisen liigauransa pelkästään Oilersin paitaa kantanut Markelin lopettaa uransa


Oilersin junioriputken läpi pelannut puolustaja Rasmus Markelin nousi Öljymiesten liigamiehistöön kaudelle 2011–2012. Mittava kymmenen kauden mittainen liigaura tuotti kasaan 193 ottelua, 36 maalia sekä 34 syöttöpistettä. Pudotuspeleissä ”Rade” viiletti yhteensä 55 ottelussa iskien kahdeksan osumaa ja syöttäen neljä. Liigaura tuotti palkintokaappiin myös kaksi hopeamitalia kausilta 2015–16 sekä 2020–2021.

Isänsä, 1990-luvulla Oilersissa viisi kautta ja vuonna 1999 seuran ensimmäisen Suomen mestaruuden voittaneen Juha Markelinin lailla Rasmus kantoi pelinumeroa yhdeksän Oilers-paidassa vuosikausien ajan, luoden isänsä lailla seurahistoriaa olemalla kiinteä osa joukkuetta..

Kokeneen puolustajan viimeisiä kausia varjostivat kuitenkin loukkaantumishuolet; ”Kulunut kausi oli erittäin haastava enkä oikein päässyt haluamalleni tasolle. Pelasin ja harjoittelin jatkuvien kipujen kanssa ja välillä jouduin ottamaan pitkiä huileja, jotta kivut saisi jotenkin kuriin. Kivut alkoivat näkymään myös arjessa. Lopettamispäätös oli lopulta aika helppo ja se kypsyi jo mielessä kauden aikana. Pelihaluja kyllä lyötyisi, mutta jos kroppa ei kestä niin sille ei voi mitään.”

”Päällimmäisinä muistoina nousevat tietenkin mitalikaudet. Tänä vuonna ja keväällä 2016 meillä oli todella kovat joukkueet kasassa. Koen myös olevani etuoikeutettu, koska olen saanut pelata koko urani erittäin hienojen ihmisten ja parhaiden kavereideni kanssa. Yhdessä olemme kokeneet hienoja hetkiä kentällä ja sen ulkopuolella, iso kiitos kaikille pelikavereille, valmentajille ja taustoille.”

”On ollut hienoa edustaa Oilersia koko uran ajan aina sählykerhosta asti. Varmaan nyt voisin jo kutsua itseäni öljyputken kasvatiksi. Koskaan en ole ajatellut seuran vaihtoa.”

”Nyt aluksi vedetään happea ja lepuutellaan kroppaa. Sitten jatketaan kuntoutushommia. Nyt on aikaa kavereille, tyttöystävälle ja golfille. Katsotaan vielä, jos löytyisi joku rooli joukkueesta tai kesällä tapahtuisi ihme ja kivut katoaisivat, meillä on niin hieno ryhmä kasassa.”

Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja kommentoi Rasmus Markelinin upeaa uraa esille; ”Toisen sukupolven seuraikonina Rasmus on ollut kiinteä ja tärkeä osa Öljymiehiä vuosikymmenen ajan. Aina pallokoulusta saakka tähän päivään Oilersin paitaa kantanut Rasmus on pelannut työteliästä ja tunnollista peliä kaukalossa, sekä pitänyt jöötä pukukopissa joukkueen kurinpitäjän ja sakkokenraalin roolissa. Nuoremmille pelaajille isällinen esimerkki jättää ison aukon pukukoppiin. Nostan hattua Rasmukselle ja sanon isot kiitokset! Toivottavasti Rasmus nähdään vielä tulevaisuudessa Oilersin mukana esimerkiksi taustaryhmän mukana.”

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen jakoi kommenttinsa Oilers-ikonin uran päättymisestä; ”Kymmenen liigakauden veteraani on muutamallakin kaudella iskenyt puolustajalle kunnioitettavan kaksinumeroisen maalimäärän, mutta muistan hänet silti parhaiten erinomaisena joukkuepelaajana. Rasmuksen viimeiset kaudet ovat olleet vaikeita ja loukkaantumiset ovat hankaloittaneet pelaamista. Vaikka panos kaukalossa on kaventunut, niin Rade on ollut täydellä sydämellä jengin arjessa ja korvaamaton osa ryhmää. Hän on ollut aina valmis auttamaan ja kantamaan kortensa kekoon joukkueen etua ajatellen. Kiitos Rade!”

Esport Oilers osoittaa suurimmat kunnianosoituksensa Rasmukselle upeasta pelaajaurasta!