Oilers-kasvatti Kristian Lamminen palaa Öljypaitaan!
Julkaistu: 25.04.2021 18.53

Oilers-kasvatti Kristian Lamminen palaa Öljypaitaan!

Divarin pistepörssin voittanut hyökkääjä edusti viimeiset kolme kautta Kirkkonummen Rangersia


Kaudella 2014–15 Oilersin junioreista liigajoukkueeseen noussut Lamminen pelasi Oilersissa 88 liigaottelua, kunnes siirtyi kauden 2018–19 siirtotakarajalla 1.divisioonan Kirkkonummen Rangersin riveihin hakemaan uutta nostetta uralle. Siirtoa divariin voidaan pitää varsin onnistuneena ratkaisuna, sillä kuluneella kaudella Lamminen merkkautti 26 ottelussa tehot 39+16=55 pistettä, jolla irtosi pistepörssin voitto. Lisäksi hän johdatti Rangersin liigakarsintoihin saakka ollen joukkueen kovin maalintekijä pudotuspeleissä.

Lamminen kommentoi paluutaan; ”Hyvät ja positiiviset fiilikset, vaikka vähän jännittääkin, mutta hyvällä tavalla. Haluan kehittää itseäni niin kentällä, kuin kentän ulkopuolella ja auttaa joukkuetta menestymään ja etenemään tavoitteissaan. Nyt on aika näyttää mihin musta oikeasti on ja olen valmis tekemään kovaa duunia sen eteen!”

”Oilers on taitava ja monipuolinen jengi. Joukkueesta löytyy vahvaa tekemistä niin hyökkäys- kuin puolustuspäästä. Olen pelaajana nopea, fyysinen ja suoraviivainen sniperi, joka pelaa vahvasti myös puolustussuuntaan. Uskon tuovani joukkueeseen lisää fyysisyyttä, nopeutta, molemman pään tekemistä sekä mahdollisimman paljon tulosta maalinteossa.”

”Siirto finaalijoukkue Oilersiin on oman kehittymiseni ja urani kannalta juuri se mahdollisuus, mitä tällä hetkellä tarvitsen. Olen muutaman divarivuoden aikana kasvanut erityisesti henkisen vahvuuden osalta paljon, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin pelaajana kehittymisessä. Olen valmis tekemään kovaa duunia ja nostamaan urani uudelle tasolle.”

Oilersin urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius kommentoi Lammisen paluuta; ”Seuran junioripolut aikoinaan läpikäynyt Lamminen on hakenut useamman vuoden läpimurtoa pääsarjatasolla ja kuluneella kaudella voidaan sanoa sen tapahtuneen. Tulemme saaman takaisin aikaisempia vuosia kypsemmän pelaajan, joka uhkuu vahvaa itseluottamusta onnistuneen kauden jälkeen. Pelaajana hän tuo joukkueeseen lisää kaivattua kilpailua pelipaikoista sekä positiivista energiaa.”

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi paluun tehnyttä Öljymiestä; ”Kristian Lamminen oli aikanaan Öljyputken johtavia pelaajia ja valtakunnallisestikin hänen kehittymistään seurattiin suurella mielenkiinnolla. Tutustuimme poikien maajoukkuekuvioissa ja Lamminen erottui edukseen erinomaisilla fyysisillä ominaisuuksillaan ja monipuolisuudellaan.”

”Hän nousi varsin nuorena Öljymiehiin, mutta monikäyttöisyys johti kierteeseen, jossa kaikki pelipaikat koluttiin läpi, eikä varsinaista läpimurtoa tapahtunut. Päämäärätietoisesti kehitystä tavoitellut nuori urheilija koki, että johtava rooli sarjaporrasta alempana voisi auttaa seuraavan askeleen ottamisessa.”

”Rangersissa alku oli lupaava, mutta taas kerran pelipaikat vaihtuivat tiuhaan ja homma oli palannut lähtöruutuun. Kärsivällisyys kuitenkin palkittiin ja parin ehjän Divarikauden jälkeen pelipaikka vakiintui laituriksi. Onnistumiset ja rentous johtivat positiiviseen kierteeseen, joka siivitti Lammisen muikeisiin pörssitekoihin. Nyt Kissu palaa Öljymiehiin valmiimpana pelaajana ja uskon, että tulevien kausien aikana on realistista odottaa lopullista läpimurtoa. Aiemmista yhteisistä kokemuksista tiedän, että saamme erinomaisen urheilijan ja pidetyn joukkuepelaajan kotiutettua vahvistamaan ryhmäämme.

Esport Oilers toivottaa Kristianin tervetulleeksi takaisin Öljyyn!Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo