Tuure Ailio siirtyy Oilersiin!
Julkaistu: 15.04.2021 17.08

Tuure Ailio siirtyy Oilersiin!

Viime kaudella LASB:in kapteenina toiminut helsinkiläislähtöinen keskushyökkääjä Tuure Ailio siirtyy Oilersiin.


Vuonna 1997 syntynyt Ailio on ehtinyt liigatasolla pelata pudotuspelit mukaanlukien 171 ottelua, jona aikana on syntynyt maukkaat 48 maalia sekä 46 syöttöpistettä. Edelliset neljä kautta Ailio on edustanut LASB:ia, ja viimeisellä kaudella Ailio toimi kapteenina oranssipaitojen seurahistorian ensimmäisissä liigatason pudotuspeleissä.

Oilersin urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius kommentoi Ailion hankintaa; "Ailio on liigatasolla jo erittäin laadukas kahden suunnan keskushyökkääjä. Joukkueeseen hän on täsmävahvistus, joka tuo johtajuutta sekä lisää laajutta ja kokonaisvaltaista pelaamista keskikaistalle. Uskomme hänen ottavan vielä seuraavan askeleen urallaan organisaatiossamme sekä kehittyvän omalla pelipaikallaan ja roolissaan absoluuttiselle huipulle."

SSV:ssä sekä Tapanilan Erässä juniorivuotensa viettänyt Ailio on entuudestaan Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkoselle tuttu; "Ailio oli aikanaan Tapanilan Erän maineikkaan ja menestyksellä kyllästetyn juniori-ikäluokan avainpelaajia. Hän johti joukkueensa Suomen mestaruuteen niin A-kuin B-nuorissakin ja polkumme kohtasivat poikien maajoukkueessa. Olin vaikuttunut Tuuren kypsistä otteista niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Hän oli luotettava, nöyrä ja rauhallinen johtaja, joka lunasti itseoikeutetusti paikkansa myös U19-maajoukkueen kapteenistossa."

Juniorivuosien jälkeen Ailio pelasi Erä Akatemian riveissä Divaria, sekä myös liigatasolla EräViikingeissä ennen siirtymistään LASB:iin. Vuodet EräViikingeissä toivat mukanaan myös hopeaa liigakaudella 2016–17. Neljä kautta LASB:issa toivat mukanaan selkeän roolin liigatasolla ja kapteenin vastuun. Luukkonen kommentoi Ailion ottamuksia liigakentillä.

”Tänä keväänä Tuure sai kunnian johtaa lahtelaiset seurahistorian ensimmäisiin pudotuspeleihin kapteeninnauha hihassaan lähes 150 runkosarjaottelun kokemuksella. Ura on edennyt nousujohteisesti ja määrätietoisin askelin, vaikka muutama vastoinkäyminenkin on pitänyt loukkaantumisten muodossa selättää. Tuure on monipuolinen pelaaja, jonka vahvuudet osuvat erinomaisesti Öljymiesten tulevan kauden keskeisimpiin kehityskohteisiin.”

Ailio kommentoi siirtonsa päällimmäisiä tuntemuksia; ”Tosi odottavaiset fiilikset! Oilersissa on tarjolla huikeat puitteet harjoittelemiseen ja kehittymiseen. Omalle uralleni on luonnollisesti iso askel eteenpäin siirtyä tuoreeseen finaalijoukkueeseen. Aikuisten tasolla en ole varsinaisesti voittanut mitään ja täällä koen sen mahdolliseksi tulevina vuosina. Lisäksi pääsee päivittäin treenaamaan maajoukkueringissä olevien pelaajien kanssa niin heidän vierellään, kun yrittää pärjätä niin kehittyy väkisinkin.”

Tuore Öljymies näkee Oilersin seuraavasti; ”Oilers on äärimmäisen taitava joukkue, joka on todella hyvä myös tekemään maaleja. Olen ehkä aika päinvastainen pelaaja kuin suurin osa Oilersista, sillä omat vahvuuteni ovat enemmän puolustuspelissä ja pelin rytmittämisessä kuin hyökkäyspäässä. Uskoisin täydentäväni joukkuetta, kun tuon ominaisuuksia mitä joukkueessa on vähemmän saaden samalla oppia miten palloa laitetaan verkon perukoille.”

”Pääkaupunkiseudulle paluu oli edessä ennemmin tai myöhemmin ja nyt siihen sattui hyvä sauma. Koronan aikana oppi arvostamaan perhettä entistä enemmän niin kiva olla myös lähempänä heitä.”

Öljymiesten joukkueessa on myös Ailiolle entuudestaan tuttuja herroja; ”Erän aikoina pääsin pelaamaan molempien Iiskoloiden kanssa, Heikin kanssa junnuissa ja Tupen miehissä. Myös Holopaisen Rikun kanssa pelattiin monta vuotta samassa jengissä ErVi-fuusioon asti. Muutaman tunnen jonkun verran junnumaajoukkueiden leireiltä. Ja Kainulaisten kanssa tottakai kiva päästä samaan jengiin! Erilaisia kavereita mutta molempien seurassa viihdyn oikein hyvin. Rasmuksen kanssa olimme vuoden verran kämppiksiäkin!”

Esport Oilers toivottaa Tuuren lämpimästi tervetulleeksi Öljymiehiin!Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo