Muutoksia Esport Oilersin seurarakenteessa
Julkaistu: 05.02.2021 15.07

Muutoksia Esport Oilersin seurarakenteessa

Kaksi vuotta toiminut A-B-edustusjoukkueiden yhteinen akatemiamalli päättyy tähän kevääseen ja ikäluokkien toiminta eriytetään.


Kahden edellisen kauden aikana A- ja B-poikien edustusjoukkueet ovat toimineet yhtenä kokonaisuutena, jonka toiminnasta on vastannut Aleksi Lammi apunaan viiden valmentajan tiimi. Kyseisellä ryhmällä on pelattu A- ja B-junioreiden SM-sarjoja.

"Alun perin akatemiamalliin siirryttäessä toiminnalla haettiin joustavaa pelaajakehitysmallia, jossa pelaajalle pyritään tarjoamaan laadukas ja kilpailullinen harjoitusympäristö sekä riittävä ottelumäärä. Akatemiamallissa onnistuimme erinomaisesti, sillä pystyimme tarjoamaan useille nuorille pelaajille vastuullista roolia ja kokemusta A-junioreiden SM-sarjasta sekä nostamaan liigajoukkueeseen potentiaalisia pelaajia, joista osa onkin vakiinnuttamassa jo pelipaikan F-liigasta. Tämän akatemiamallin hyödyt on kuitenkin saavutettu ja tuleville muutoksilla pyrimme vaikuttamaan tuleviin tarpeisiimme entistä paremmin", kommentoi Oilersin urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius.

Ensikaudella ikäluokat eriytetään, jonka tavoitteena on rauhoittaa ja stabilisoida B-junioreiden arkea. B-ikäluokka tulee toimimaan omana joukkueenaan ja oman valmennuksen alla. Täten viikkorytmi ja pelaajisto on myös vakioidumpi. Tällä toiminnalla pyritään rauhoittamaan toiselle asteelle siirtymisen arkea, jotta opiskelun alkuvaihe on helpompaa yhdistää urheilemiseen. Näiden lisäksi seura pystyy keskittymään nuorten pelaajien perusvalmiuksien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

A-junioreiden toiminta muuttuu miesten akatemiamalliksi. Miesten akatemia tulee koostumaan A-juniori-ikäisistä ja aikuispelaajista. Akatemiajoukkue tulee harjoittelemaan yhdessä ja pelaamaan ASM-sarjaa sekä miesten Suomi-Sarjaa yhden valmennustiimin alla.

Akatemiajoukkueen toiminnan organisoinnista ja kokonaisuudesta vastaa Aleksi Lammi, jonka päävastuulla on vahvemmin A-junioreiden SM-sarjaottelut. Suomi-Sarjan toiminnasta vastuu on Arttu Savolaisella. Lisäksi valmennustiimiin kuuluu kaksi valmentajaa, fysiikka- ja maalivahtivalmentaja sekä fysioterapeutti.

Suomi-Sarjan sarjapaikka siirtyy B-lohkossa pelaavalta SBS Kingsilta seuran alaisuuteen tulevaksi kaudeksi. Joukkueeseen kartoitetaan noin kahdenkymmenen juniori- ja kymmenen aikuispelaajan ydinryhmää. Lisäksi seura tekee farmisopimuksen miesten liigajoukkueen kanssa.

Aikuispelaajien rooli joukkueen toiminnan kannalta on erittäin keskeinen. Joukkueeseen etsitään 10-12 pelaajaa, jotka pystyvät sitoutumaan riittävästi viikoittaiseen harjoitteluun ja ovat valmiit harjoittelemaan laadukkaasti. Nämä pelaajat luovat rungon miesten otteluihin sekä tuovat riittävän laadun harjoitteluun nuorten pelaajien tueksi. Mukaan kartoitetaan lisäksi uusia A-junioripelaajia, joille pystymme tarjoamaan laadukkaan arjen toiminnan osaavassa valmennuksessa huippuolosuhteissa sekä riittävän ottelumäärän kauden aikana.

"Uudella A-Junioreiden ja miesten akatemiamallilla pyrimme jalostamaan pelaajakehitystä kohti liigajoukkueen vaatimuksia. Nuorille tavoitteellisisille pelaajille 22 A-junioreiden SM-runkosarjaottelua ei ole riittävä pelimäärä optimaalisen kehittymisen kannalta. Uskomme Suomi-Sarjan tarjoavan meidän juniori-ikäisillemme pelaajille sopivan määrän riittävän kovia miesten pelejä. Sarjan taso tuo riittävän haasteen pelaajille ja osittainen alueellisuus vähentää huomattavasti kuormittavuutta, jolloin ottelut on helpompi suunnitella viikkorytmiin osaksi arjen toimintaa. Riittävä määrä toimintavaatimuksiimme sitoutuvia aikuispelaajia luo tärkeän ydinrungon Suomi-Sarjan otteluihin, jotta emme joudu kuormittamaan juniori-ikäisiä pelaajia kohtuuttomasti. Avainasioita toiminnassamme ovat laadukas arjen harjoittelu sekä optimaalinen pelimäärä kullekin pelaajalle", kommentoi ikävaiheen valmennuspäällikkö Aleksi Lammi.

Lisätietoja joukkueen toiminnasta ja yhteydenotot:

Aleksi Lammi
A-B -Juniorit Valmennuspäällikkö
aleksi.lammi@esport.fi
puh. 0405960608

Henry Arrhenius
Urheilutoimenjohtaja
henry.arrhenius@esport.fi
puh. 0447703226

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo