Julkaistu: 19.02.2021 17.25

Tiedote 2007 ja 2008-Syntyneet

Esport Oilers muuttaa kaudelle 2021 -2022 poikien edustusjoukkuetoiminnan joukkuerakennetta.


Muutos koskettaa vuonna 2007-syntyneiden ja siitä nuorempien juniorijoukkueiden toimintaa ja ulottuu tulevaisuudessa P16 ikäluokkaan saakka.

Junioreiden valtakunnallinen sarjatoiminta uudistuu. Suomen Salibandyliitto on päättänyt uudistaa junioreiden valtakunnallista sarjatoimintaa asteittain kaudesta 2021-2022 alkaen

Esport Oilersin urheilutoiminnanjohtaja Henry Arrhenius kommentoi uudistuksia; Ikävaiheen pelaajien kasvu ja kehitys menee hyvin yksilöllisesti sekä eri vauhtiin. Tulevilla muutoksilla tavoitteenamme onkin luoda toimintamalli, jossa meidän ei tarvitse ennustaa heidän kehityskaarta erinäisten pelaajavalintojen tai karsintojen takia vaan pystymme seuraamaan pitkäjänteisesti jokaista pelaajaa ja tarjoamaan heille optimaalisen toimintaympäristön. Lähivuosilta odotankin, että meillä on yläkouluvaiheen jälkeen entistä suurempi potentiaalisten ja tavoitteellisten pelaajien sekä kärkiyksilöiden määrä.”

Tulevalla kaudella astuvat voimaan seuraavat uudistukset:

  • Kaikkien sarjojen nimet muuttuvat ja jatkossa kaikki ikäluokat nimetään muodossa P21, P18, P16 jne. (C2-pojat à P15, D1-pojat à P14)
  • Sarjoissa P16 ja P15 ilmoittaudutaan kaudelle 2021-22 suoraan valtakunnallisiin ja alueellisiin sarjoihin eikä näissä sarjoissa joukkueiden sarjat vaihdu kauden aikana valtakunnallisesta alueelliseen sarjaan tai päinvastoin.
  • Näissä sarjoissa ei järjestetä SM-karsintoja aikaisempien kausien tapaan elokuun loppupuolella vaan sarjoissa pelataan pidemmät alkusarjat syksyllä 2021.

Vanhempien poikaikäluokkien (A- ja B-pojat) uudistukset päätetään maaliskuussa 2021 ja tavoite on, että näiden sarjojen uudistukset konkretisoituvat kaudelle 2022-23.

Tavoitteena joustavampi ja pitkäjänteisempi pelaajakehitys

Esport Oilers siirtyi kaudella 2018 – 2019 kahden edustusjoukkueen toimintamalliin alkaen 2006-syntyneiden ikäluokasta pelaajamäärän kasvettua laajan kaupunginosatoiminnan ja seurayhdistymisen johdosta. Mallin keskeisimmät tavoitteet olivat pitää tavoitteellisessa toiminnassa mukana laajempi pelaajamassa, tarjota suuremmalle pelaajamäärälle vastuullisia pelirooleja otteluissa, sekä muodostaa optimaalisia peliryhmiä kaiken tasoisille.

Tulevilla päivityksillä joukkuerakenteisiin tavoittelemme joustavampaa ja pitkäkestoisempaa pelaajakehitysmallia, jossa pystymme kehittämään entistä laadukkaammin kaikkia edustusjoukkuetason pelaajia sekä reagoimaan eri tahtiin tapahtuvaan kehittymiseen.

Joukkuerakenteisiin muutoksia

Esport Oilers on nimennyt ikäluokkien päävalmentajat, jotka ovat NG07 Tomi Vuorenmäki ja NG08 Jesse Nieminen. Valmennustiimit julkaistaan kokonaisuudessaan maaliskuun aikana.

Seura yhdistää ikäluokkien kaksi edustusjoukkuetta yhdeksi isoksi joukkueeksi, jonka tavoitteena on toimia P16 ikävaiheen loppuun saakka alla kuvattavien pääperiaatteiden mukaisesti. Pelaajamäärää joukkueissa ei ole rajattu, mutta optimaalinen määrä on 45-50 pelaajaa, joista 4-5 on maalivahteja.

Joukkueen sisällä pelaajat jaetaan oman tason mukaisesti kahteen harjoitusryhmään ja useampaan peliryhmään. Valmennuksesta vastaa yksi viiden valmentajan valmennustiimi sekä fysiikka- ja maalivahtivalmentaja.

Harjoitukset kahdella harjoitusryhmällä tapahtuu samassa aikaikkunassa (2h 15min), toisen joukkueen aloittaessa fysiikka- ja toisen lajiharjoituksella.

Peliryhmien lähtökohtainen suunnitelma on esitetty alla, mutta sarjatasoihin vaikuttaa lopullinen joukkueiden pelaajamäärä ja taso.

2007-syntyneet:

  • Musta: P16 valtakunnallinen sarja (ensisijainen tavoite 1.divisioona)
  • Black: P15 valtakunnallinen sarja
  • White: P15 alueellinen sarja

Lisäksi joukkue osallistuu kahdella peliryhmällä FBA-Maajoukkuetie toimintaan, sekä kaupallisiin turnauksiin saadakseen kaikille pelaajille riittävän pelimäärän.

2008-syntyneet:

  • Musta: P15 valtakunnallinen sarja
  • Black: P14 alueellinen ylempi kilpasarja
  • White: P16 alueellinen alempi kilpasarja

Lisäksi joukkue osallistuu kahdella peliryhmällä FBA-Maajoukkuetie toimintaan, sekä kaupallisiin turnauksiin saadakseen kaikille pelaajille riittävän pelimäärän.

Peli- ja harjoitusryhmien taitekohdissa olevien pelaajien säännöllisestä liikkumisesta eri ryhmien välillä vastaa päävalmentaja ja ikävaiheen valmennuspäällikkö. Joustavalla liikkumisella haetaan jokaisella pelaajalla oman tasoista vastinetta kehittymiselle sekä itseluottamuksen vahvistamista.

Lisätietoa;

Rami Vienola, valmennuspäällikkö
Sähköposti: rami.vienola@esport.fi
Puhelin: 0447703258