​Matias Veikkola sekä Antti Suomela kahden vuoden jatkosopimuksiin Oilersin kanssa!
Julkaistu: 25.01.2022 16.15

​Matias Veikkola sekä Antti Suomela kahden vuoden jatkosopimuksiin Oilersin kanssa!

Oululaislähtöisten puolustajien jatkosopimukset ulottuvat kevääseen 2024 saakka.


Oilersin urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius kommentoi tuoreita jatkosopimuksia; "Suomelan ja Veikkolan kohdalla henkilökohtaiset tavoitteet olivat varsin selkeät ja tukevat joukkueen menestys tavoitteita, joten jatkosopimukset olivat erinomainen asia seuralle.Kumpikin pelaajista on ottanut odotetusti ison pallollisen rooliin joukkueesta, mutta ovat kehittyneet myös kokonaisvaltaisiksi pelaajiksi viime vuosien aikana. Urheilijoina he lähestyvät optimaalista ikää ja tulevat olemaan lähivuodet ehdottomasti sarjan parhaimpia kokonaisvaltaisia puolustajia, joten murtautumista miesten maajoukkueeseen on myös varsin realistista odottaa."

Kolmatta kauttaan Oilersissa pelaava Matias Veikkola aloitti liigauransa kaudella 2013-14 kasvattajaseuransa OLS:in riveissä. Uransa aikana myös SPV:tä edustanut Veikkola on voittanut liigasssa pronssia kausina 2017 ja 2019, sekä hopeaa keväällä 2021.

Liigaurallaan Veikkola on pelannut 260 ottelua, joissa on syntynyt 82 maalia sekä 129 syöttöpistettä.

Veikkola kommentoi jatkosopimustaan "Olen viihtynyt erittäin hyvin. On tuntunut heti ensimmäisestä päivästä lähtien, että täällä on hyvä olla ja kehittyä. Perheen elämä pyörii täällä pääkaupunkiseudulla, ja Oilersissa on mahdollisuudet menestyä. Täällä olosuhteet on luotu hyvälle tasolle, ja Oilers on määrätietoinen ja tavoitteellinen organisaatio. Itselle pidempi sopimus antaa rauhaa keskittyä kehittymiseen niin henkilökohtaisella kuin joukkueenkin tasolla. Odotan tulevalta kahden vuoden jaksolta menestystä, ja tavoitteenani on voittaa Oilersin riveissä mestaruuksia."

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi Veikkolan jatkosopimusta; ”On todella mahtavaa saada jatkaa yhteistyötä Matiaksen kanssa. Veikkola on joukkueemme runkopuolustajia, ja hän on ottanut Oilers-aikanaan lupaavia kehitysaskeleita ja kehittynyt fyysisesti eteenpäin. Monipuolisena puolustajana Veikkola löytää aina roolin, missä pystyy parhaiten auttamaan ketjunsa peliä. ”

”Kansainvälisen huippupuolustajan tavoin häneltä löytyy laukaisu-uhkaa ja taito nousta hyökkäyksen kärkeen, mutta myös tunnistamaan tilanteen, milloin jäädä puolustuksen alimmaksi mieheksi. Veikkola on kullanarvoinen valmennettava, sillä hän taipuu tehtävään kuin tehtävään. Lisäksi pelaajiston ainoana isänä hän on osannut hienosti ottaa isähahmon roolia joukkueessa.”

Neljättä kauttaan Oilersissa pelaava Antti Suomela aloitti liigauransa Veikkolan lailla kasvattajaseuransa OLS:in riveissä. Ensimmäisen liigakautensa päätteeksi Suomela pääsi edustamaan Suomea vuoden 2017 salibandyn nuorten MM-kisoissa. Suomen joukkue ylsi aina mestaruuteen saakka, ja Suomela valittiin kisojen tähdistöön.

Kahden OLS:issa vietetyn liigakauden jälkeen Suomela suuntasi Oilersiin, jossa toisella kaudella Suomela saavutti uransa ensimmäisen mitalin edustusjoukkueen tasolla Oilersin päättäessä kautensa hopeamitaleihin. 170 pelatun liigaottelun jälkeen Suomelalla on kasassa 39 maalia sekä 63 syöttöpistettä.

Suomela kommentoi jatkosopimustaan; "Olen nauttinut Oilersissa pelaamisesta ja koen, että täällä minulla on mahdollisuudet kehittyä lisää pelaajana. Luotan myös joukkueemme tekemiseen ja mahdollisuuteen menestyä tällä ja tulevilla kausilla. Aikani Oilersissa on antanut minulle paljon. Hyvät treeniolosuhteet, valmennus sekä viihtyisä ympäristö ovat tukeneet kehittymistäni sekä motivoineet lisää urallani. Tulevilta kausilta odotan joukkueellemme menestystä ja näen meidän pelaavan jatkossakin mestaruudesta. Henkilökohtaisella uralla odotan ottavani askeleen kohti kansainvälistä tasoa."

"Näen Oilersin organisaationa mahdollistavan pelaajien todellisen kehityksen tarjoamalla hyvät puitteet esimerkiksi treenauksen osalta ja tukemalla pelaajia kaukalossa sekä sen ulkopuolella. Tavoitteeni tulevaisuudessa on kehittyä vuosi vuodelta paremmaksi pelaajaksi ja voittaa joukkueena mestaruuksia. Lisäksi tavoitteenani on päästä vakituisesti mukaan miesten maajoukkuetoimintaan."

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi Suomelan jatkoa ”On todella mahtavaa saada jatkaa yhteistyötä myös Suomelan kanssa. Antti on huikean potentiaalinsa myötä noussut kolkuttelemaan maajoukkueen portteja, ja saanut vähän esimakua kansainvälisistä peleistäkin. Suomela on todella tärkeä palanen joukkuettamme, ja pelaa tärkeässä roolissa pelien taitekohtia niin ylivoimalla kuin alivoimallakin."

"Suomela on tietynlainen modernin salibandypuolustajan prototyyppi. Hän on todella monipuolinen ja pelilliset taidot ja erinomainen liike tekevät hänestä todella käyttökelpoisen pelaajan kaikissa tilanteissa. Hänellä on mahdollisuudet laminoida itselleen kansainvälisen tason kärkipuolustajan roolin niin F-liigassa kuin kansainvälisilläkin kentillä. Näen sekä Suomelan että Veikkolan olevan potentiaalisia tulevaisuuden kisapelaajia kantamaan Suomen paitaa.”



Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo