Heikki Luukkoselle vuoden jatkosopimus Oilersin kanssa!
Julkaistu: 22.05.2022 17.07

Heikki Luukkoselle vuoden jatkosopimus Oilersin kanssa!

Uuden sopimuksen myötä Luukkonen jatkaa ensi kauden loppuun, jonka jälkeen päävalmentajan vastuun ottaa Aleksi Lammi.


Pronssimitaleihin päättynyt kausi oli Heikki Luukkoselle viides Oilersin peräsimessä. Nousujohteisen ajan ensimmäinen mitali saavutettiin viime keväänä, kun Oilersin kausi päättyi hopeamitaleihin. Nyt solmitun jatkosopimuksen myötä Luukkonen toimii Oilersin pääkäskijänä ensi kauden loppuun saakka.

Tämän jälkeen Oilersin päävalmentajana aloittaa Aleksi Lammi. Tällä hetkellä liigajoukkueen apuvalmentajana toimiva Lammi toimi kuluneella kaudella toistaiseksi viimeistä vuotta Oilersin P21-joukkueen päävalmentajana. Valmentajaurallaan Lammi on meritoitunut erityisesti vanhimpien juniori-ikäluokkien parissa ansaiten useita SM-mitaleja kirkkaimpina kaksi Suomen mestaruutta ASM-tasolla Happeen ja Oilersin käskijänä.

Luukkonen kommentoi jatkosopimustaan; ”Olen viihtynyt älyttömän hyvin Oilersissa. Seurassa on huippuolosuhteet, sekä motivoitunut ja harjoitteluun sitoutunut ryhmä. Valmentajalle on todella makea tilanne tehdä töitä tälläisessä ympäristössä. Nyt tehdään kovasti töitä sen eteen, että saadaan yhteisille tarinoille kultareunukset ja ansaittaisiin nostaa kannua tulevina keväinä.”

Luukkonen kommentoi myös aikaansa Oilersissa; ”Tullessani Espooseen joukkueessa oli hitusen repaleinen tilanne. Menestystä oli kyllä tullut yksittäisinä kausina, mutta joukkueessa oli paljon kokeneita ja melko iäkkäitä pelaajia. Tehtävänäni oli luoda uudenlaista toimintakulttuuria ja ajaa sisään uutta sukupolvea.”

Olemme luoneet ympäristön ja toimintakulttuurin, jossa kehittyminen yksilönä ja yhteisönä on mahdollista. Olemme menneet vuosi vuodelta eteenpäin tulosten ja arkisen toiminnan valossa, ja koen että olemme nyt tulleet lähelle sitä tasoa, että voidaan pärjätä ja pelata uskottavasti mestaruudesta.”

Ensi kausi tulee olemaan myös Luukkosen viimeinen vuosi Oilersin päävalmentajana, sillä vetovastuu siirtyy valmennustiimissä mukana olevalle Aleksi Lammille. Luukkonen kommentoi tulevaisuuttaan tulevan kauden jälkeen:

Koen hitusen verran ylpeyttä, että saa kasvattaa omaa valmennuspuuta. Tulevan päävalmentaja Aleksi Lammin kanssa olemme tehneet useamman vuoden verran sujuvaa ja jouhevaa yhteistyötä. On hienoa olla saattamassa Aleksia merkittävämpään vastuuseen ja isoihin saappaisiin. Omalta osaltani tulevaisuuden kuviot selviävät ajan myötä, ja nyt lyödään kaikki paukut Oilersin tarinaan ja jokaiseen päivään.”

Oilersin päävalmentajana ensi kauden jälkeen aloittava Aleksi Lammi kommentoi tulevaa: ”Koen, että Liigajoukkueen päävalmentajuus on luonnollinen askelma omalla valmentajauralla. On suuri kunnia ja etuoikeus ottaa päävalmentajan tehtävät vastaan juuri Oilersissa ja jatkaa Heikin ansiokasta työtä kohti uusia tarinoita.”

Omaa uraa olen rakentanut systemaattisesti ja jatkuvasti pyrkinyt oppimaan uutta ympärillä olevilta ihmisiltä. Valmentaminen on ollut jo pitkään oma intohimoni ja viimeiset kahdeksan vuotta myös leipätyö. Tulevaisuus koittaa sitten aikanaan. Tällä hetkellä kaikki fokus on hoitaa hommat viimeisen päälle joka päivä nykyisessä roolissa osana Hessun johtamaa valmennustiimiä yhteisenä tavoitteenamme ja unelmana johdattaa Öljymiehet kohti Suomen Mestaruutta.”

Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja kommentoi Heikki Luukkosen aikaa Oilersissa: ”Ensinnäkin yhteiset viisi vuotta on mennyt todella nopeasti. Luukkosen aloittaessa joukkue oli monellakin tapaa epästabiilissa tilassa. Heikin johdolla joukkueen toimintatavat ja erityisesti urheilullisuus ovat ottaneet suuria harppauksia parempaan suuntaan. Tekeminen ja tulokset ovat olleet tasaisen nousujohteisia.”

Luukkonen on luonut tekemisellään ja ammattitaidollaan paremman ja ihmisläheisen toimintakulttuurin, niin liigajoukkueeseen kuin koko liigaorganisaatioon. Joukkueen ilmapiiri on erittäin hyvä, ja pelaajat sekä taustahenkilöt viihtyvät hyvin kimpassa. Joukkue on vaihtunut ja nuorentunut paljon Heikin aikana, joka tarkoittaa myös monen uuden pelaajan sopeutumista uuteen joukkueeseen ja usein myös uuteen asuinympäristöön.

Luukkonen on osannut erinomaisesti huomioida uudet pelaajat ja auttanut heidän mukaansa uusiin ympyröihin. Toistaiseksi suurin saavutus ja työ on ollut systemaattinen työ kohti huppu-urheilua. Lähtötilanne huomioiden joukkueen arkitekeminen on ottanut aivan valtavia askelia kohti lajin ehdotonta huippua. Tämän seurauksena nuoret pelaajat ovat kehittyneet joukkueessamme nuorten maajoukkuetasolta lähemmäksi miesten kansainvälistä tasoa.”

"Luukkosen kuudes vuosi ja joukkueen harjoittelu on jo täydessä vauhdissa. Uskomme vahvasti, että Heikin aikakausi ja tarina saa ansaitun kultareunuksen ensi keväänä.”

Vehkaoja kommentoi myös tulevaisuutta, kun Aleksi Lammi ottaa vetovastuun Öljymiehistä:

Aleksi Lammin nousu omasta organisaatiosta liigajoukkueen pääkäskijäksi on todella hieno asia. Tämä on osoitus siitä, että haluamme Oilersissa rakentaa kehityspolkuja myös valmentajillemme. Lammin meriitit junioripuolella, ja etenkin ASM-sarjassa hakee vertaistaan tässä maassa. Lammi on ollut liigajoukkueen mukana koko Luukkosen aikakauden, joten lähtötilanne on varmasti selvillä. Pelilliset asiat ja muutostarpeet selviävät varmasti myöhemmin, kun kapulan vaihto tapahtuu ensi kauden jälkeen."

Oilersin valmennus- ja taustaryhmä pysyy samana myös ensi kaudella lukuun ottamatta maalivahtivalmentaja Sami Nykäsen siirtymistä uusiin haasteisiin. Oilers kiittää Samia ajastaan Öljyssä!