Tervetuloa Markus Laakso!
Julkaistu: 10.05.2023 13.00

Tervetuloa Markus Laakso!


28-vuotias maalivahti Markus Laakso siirtyy Oilersiin


Tapanilan Erän kasvatti Markus Laakso teki ensiesiintymisensä Salibandyliigassa kaudella 2010–2011. Helsinkiläismaalivahdin aika kasvattajaseuran riveissä päättyi keväällä 2017, kun EräViikingit päätti kautensa SM-hopeaan. Laakso siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan uuteen joukkueeseen kaudelle 2017–18, kun Laakso suuntasi Jyväskylään Happeen riveihin. Ensimmäinen kausi Jyväskylässä tuotti jälleen säihkettä palkintokaappiin, kun Happee päätti kautensa hopeamitalit kaulassa.

Kuuden Jyväskylässä vietetyn kauden aikana Laakso on murtautunut liigan maalivahtien joukossa kärkikaartiin, ja Laakson torjuntatyöskentely on ollut merkittävässä osassa Happeen viime vuosien menestystä. Nyt Laakso palaa pääkaupunkiseudulle, ja korvaa Joonas Kaltiaisen Oilersin ykkösmaalivahtina.

Laakso kommentoi liittymistään Oilersiin; "Erinomaiset fiilikset! Upea päästä hienoon ympäristöön tekemään töitä ja taistelemaan siitä kultaisimmasta."

Laakso kuvaili itseään; ”Maalivahtina olen aika aktiivinen, enkä jää möllöttämään viivalle. Katsotaan jos saisi Kaltiaisen perintöä pidettyä yllä, koitetaan sellaista tavoitella. Henkilönä pyrin itse tavoittelemaan varmasti rentoa ilmapiiriä joukkueeseen, ja olen sosiaalinen kaveri. Voittaminen kentällä on se ykkösjuttu, ja olen todella voitonnälkäinen. Toivottavasti nämä näkyisivät katsomoon.”

Laakso kuvaili siirtonsa merkitystä uralleen; ”Seuraavaa steppiä uralla haetaan. Itsellä maajoukkueympyrät todellakin kiinnostavat, toivottavasti sinne pääsisi henkilökohtaisella saralla näyttämään taitoja. Totta kai uran ison saavutus olisi Suomen mestaruuden saavuttaminen, ja sitä lähdetään tavoittelemaan ensi kaudella.”

Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja kommentoi Laakson liittymistä Öljyyn; ”Laakson saapuminen Oilersiin on merkittävä vahvistus joukkueeseen. Pitkän ja hienon päivätyön seurassa tehnyt Joonas Kaltiainen jätti isot saappaat täytettäväksi, ja Laakson myötä saamme maajoukkuetason huippumaalivahdin veräjänvartijan paikalle. Laaksolla on takanaan useita hienoja kausia Happeessa, ja odotamme kovan tason säilyvän myös tulevaisuudessa.”

”Pelillisesti hänellä on huippumaalivahdin ominaisuudet, ja henkilökohtaisesti hänellä on kova halu ottaa seuraavat askeleet urallaan. Tähän tarkoitukseen Oilers on oikea paikka, ja olemme mielissämme saadessamme hänet joukkueeseemme.”Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo