Rasmus Kainulaiselle vuoden jatkosopimus Oilersin kanssa!
Julkaistu: 24.02.2023 17.15

Rasmus Kainulaiselle vuoden jatkosopimus Oilersin kanssa!

Tällä kaudella loukkaantuneena ollut maajoukkuehyökkääjä Rasmus Kainulainen jatkaa Oilersissa


26-vuotias tähtihyökkääjä Rasmus Kainulainen teki ensiesiintymisensä miesten peleissä kaudella 2013–14 LASB:in riveissä Divarissa. Seuraavasta kaudesta muodostui kolmen divarikauden henkilökohtaisesti onnistunein, kun R. Kainulainen kirjautti 25 runkosarjaottelussa maukkaat tehot 18+25=43.

Kauden 2015–16 päätteeksi R. Kainulainen oli nostamassa LASB:in liigaan, ja seuraavalla kaudella näyttävä taitoniekka näytti kuuluvansa liigatasolle. Kolme liigakautta LASB:in riveissä olivat onnistuneita, ja Kainulainen oli jokaisella kaudella joukkueensa tärkeimpiä pelaajia.

Kaudelle 2019–2020 Kainulainen siirtyi Oilersiin, missä pistetahti on pysynyt yhtä hirmuisena kuin LASB-vuosina. Henkilökohtainen kehityskäyrä palkittiin kaudella 2020–21, kun Kainulainen pääsi edustamaan Suomen salibandymaajoukkuetta finaalitappioon päättyneissä kotikisoissa. Mitaleita on tullut myös Oilersissa, sillä viime kauden pronssimitalien lisäksi Kainulainen oli voittamassa hopeaa keväällä 2021.

Tästä kaudesta muodostui haastava, sillä Kainulainen loukkaantui Oilersin harjoituksissa viime kesäkuussa. Pitkäaikaista kuntoutusta vaatinut vamma on pitänyt miehen sivussa pelikentiltä koko kauden ajan.

Hyvin sujunut kuntoutuminen ja henkilökohtainen harjoittelu tarkoittavat kuitenkin sitä, että Kainulainen tullaan näkemään entistä ehompana, kun paluu pelikentille tapahtuu. Nyt tehdyn yksivuotisen jatkosopimuksen myötä Kainulainen jatkaa Oilersissa ainakin kevääseen 2025 saakka.

Kainulainen kommentoi jatkosopimustaan; ”Hemmetin odottavaiset fiilikset. Meillä on hieno orkesteri jalkeilla myös ensi vuonna ja joka jätkällä ainoa tavoite on tänä ja ensi vuonna.”

Oilersin urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius kommentoi Kainulaisen jatkosopimusta; ”Uskomme, että pitkästä loukkaantumisesta kuntoutuva Kainulainen palaa kentille entistä kovempana urheilijana fyysisesti mutta myös henkisesti. Hänestä huokuu halu voittaa ja olla sarjan paras pelaaja. Sen eteen hän on valmis tekemään valintoja ja laittamaan itsensä likoon jokaisena päivänä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi meillä on yhteinen missio ja pystymme varmasti tarjoamaan siihen parhaat mahdollisuudet.”

Kainulainen kommentoi kuntoutumistaan sekä tulevaisuutta niin henkilökohtaisesti kuin koko joukkueen osalta; ”Jalkaa on vahvistettu ja alkaa olemaan mies siinä samalla kovemmassa kunnossa kuin ikinä. Vahvempi henkisesti ja fyysisesti tällä hetkellä. Kaikkea pystyy vielä kehittämään ja tavoitteet tälle kaudelle on tulla vielä ottamaan muutama piirto jäähän ja nostelemaan kannua keväällä. Pari mestaruutta on tilattu, niin otetaan ihmeessä ne kuleksimasta.”

Kuntoutuksesta vastannut Oilersin fysioterapeutti Niklas Virta kommentoi Kainulaisen kuntoutusprosessia; "Tiettyjen loukkaantumisten sattuessa käytetään varsin standardimallista kuntoutussuunnitelmaa aikatauluineen. Rasmuksen tapauksessa olemme edenneet selkein edistymispisteiden kautta tuoden kuntouttamiseen uusia elementtejä sitä mukaa kun mies on pystynyt vastaamaan erilaisiin rasituksiin ja ärsykkeisiin.”

”Pidemmässä kuntoutuksessa on erittäin tärkeää, ettei loukkaantunutta pelaajaa altisteta liian aikaisin liian raskaisiin harjoitteisiin. Liian nopeasti etenemällä syntyy riski siitä, että kuntoutuminen ottaa takapakkia. Rasmuksen kuntoutuminen on mennyt tosi hyvin eteenpäin ja prosessi on hyvällä tasolla tällä hetkellä. Täytyy pitää huolta siitä, että urakka viedään loppuun saakka fiksusti.”Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo