Rasmus Markelinin upea ura Oilersissa jatkuu joukkueenjohtajan tehtävissä!
Esport OilersJulkaistu: 24.09.2021 11.24

Rasmus Markelinin upea ura Oilersissa jatkuu joukkueenjohtajan tehtävissä!

Upean pelaajauransa viime kevääseen päättänyt Rasmus Markelin aloittaa uudessa roolissa tutussa joukkueessa


Markelin kommentoi uutta rooliaan Öljymiehissä; ”Toimin linkkinä pelaajien ja valmennuksen välillä sekä autan Kaj Fernströmiä ja huoltaja Kai Kaltiaista kaikissa käytännön asioissa. Lisäksi tarkoituksena on kehittää kaukalon ulkopuolella joukkue-iltoja ja muita aktiviteetteja. Lähden mukaan myös pelireissuille ja pidän henkeä yllä. Oma rooli varmasti vielä tästä muokkaantuu kauden edetessä.”

”Itselle jäi semmoinen fiilis, että jäi vielä annettavaa joukkueelle. Pelaamaan en enää pysty niin autetaan joukkuetta tällä tavalla. On kiva olla joukkueen arjessa mukana hieman kevennetyllä taakalla. Jätkien kanssa on kiva viettää aikaa. Aivan joka ilta ei kuitenkaan tarvitse hallilla käydä niin jää myös paljon omaa aikaa.”

”Uusi rooli tuntuu aika leppoisalta, kivaa vaihtelua. Golfkausi on nyt taputeltu, salibandykausi alkaa sekä tietenkin kohta on luvassa Catanin mm-karsinnat Casper Pfitznerin ja Sylvester Raikamon kanssa.”

Joukkueenjohtajan tehtävät jakaantuvat tällä kaudella Markelinin ja Oilersin seuratoiminnassa 23 vuotta mukana olleen Kaj Fernströmin kesken. Viidettä vuotta Öljymiesten joukkueenjohtajana toimiva Fernström kuvailee joukkueenjohtajan arkea; ”Vastuulla on miltei kaikki kaukalon ulkopuolella tapahtuva yhdessä huollon kanssa. Ottelumatkojen järjestäminen, varusteet, majoitukset, ruokailut ynnä muut. Todennäköisesti jaamme vastuun Raden kanssa niin, että minä hoidan joukkueen ulkoisen kontaktoinnin ja Rasmus sisäisen yhdessä huoltaja Kai Kaltiaisen avustamisen kanssa.”

Yhteistyö Markelinin kaltaisen Oilers-ikonin kanssa lämmittää Fernströmiä; ”Olemme tunteneet Rasmuksen kanssa varmaan noin 15 vuotta ja hänen pikkuveljensä Oliver pelasi aikanaan minun joukkueessani juniori-aikanaan. Kaltiaisen kanssa otamme ilolla avun vastaan, joten on hienoa saada Rasmus mukaan. Joukkueessa on jo valmiiksi loistava yhteishenki, ja Raden jatkaminen vain vahvistaa sitä.”

”Ennen kaikkea on hienoa, että paljon puhuttu Öljyputki jatkuu pelaajasta toimihenkilöön. Toivotan Raden ilolla mukaan!”