2
TAM
17.00
MIEHET EDUSTUSJOUKKUE, F-liigan runkosarja

Tiikerit - Oilers   

Tikkurilan Urheiluhalli

Vahva kolmas erä siivitti Oilersin voittoon Tiikereistä vuoden ensimmäisessä ottelussa!

Oilers iski kaasun pohjaan kolmannessa erässä iskien kuusi osumaa ja voittaen ottelun lopulta lukemin 10-4.Tiikerit vs. Oilers 4-10 (1-2, 3-2, 0-4)

Tilastot
Maalikooste

Ottelun avausmaali näki päivänvalon ensimmäisen erän kuudennella peliminuutilla, kun Oilers-puolustaja Jani Rauhala lähti nopeaan nousuun pitkin vasenta laitaa. Tiikeripuolustus ei Rauhalaa liikaa hidastanut, vaan mies pääsi viimeistelemään kauden toisen osumansa. Oilersin seuraavaa maalia juhlittiin jo seuraavassa vaihdossa, kun Tuomas Iiskola tuplasi johdon ampumalla pallon ohi Tiikerit-vahti Jens Beijarin. Erän puolivälin jälkeen Tiikerit ilmoittautuivat peliin mukaan, kun Mattias Kokljuschkinin veto ohitti Oilersin maalilla torjuneen Niko Nordströmin. Avauserässä ei enempää osumia nähty, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Oilersin johtaessa lukemin 2-1.

Toisen erän alussa Tiikerit tasoittivat ottelun, kun Juuso Salo ohjasi Kari Budden laukauksen ohi Nordströmin. Oilersin vastaus tuli vain minuuttia myöhemmin, kun Tuomas Iiskola ampui suoraan Markus Markkolan syötöstä illan toisen osumansa. Tiikerit iskivät kuitenkin uudelleen vain kymmenen sekuntia myöhemmin, kun Samuli Granlundin kaukolaukaus upposi Oilersin nuottaan tasoittaen pelin. Kahta minuuttia myöhemmin Tiikereiden korkea karvaus aukesi nopealla syöttelyllä, ja Santeri Lindforsin murtava syöttö päästi Justus Kainulaisen ja Emil Kallion 2 vs. 1-hyökkäykseen. Suoraan juoksusta ampunut Kainulainen vei Oilersin 4-3 johtoon, mutta Tiikereiden Aki Kolari onnistui tasoittamaan ottelun toisen erän lähestyessä loppuaan, ja toiselle erätauolle mentiinkin jännittävässä 4-4 tilanteessa.

Kolmannen erän ensimmäinen maali nähtiin neljän peliminuutin jälkeen. Tuomas Iiskolan kaukaa ampuma rannelaukaus vei Oilersin taasen johtoon ja sinetöiden samalla Iiskolan hattutempun. Iiskolan osuman myötä Oilers innostui todelliseen maalien ilotulitukseen seuraavan kolmen minuutin aikana. Ensin Jesperi Lindfors naulasi maukkaan syöttökuvion päätteeksi 4–6:een. Santeri Lindfors seuraavassa vaihdossa 4–7:aan, ja lopulta Markus Markkola 4-8:aan.

Mahdollisuus ylivoimalle aukesi ajassa 56:12 kun Tiikereiden Samuli Granlund sai kahden minuutin rangaistuksen. Oilersin ylivoima jauhoi tuloksekkaasti, ja Justus Kainulainen pääsi iskemään illan toisen osumansa. Ottelun viimeisillä sekunneilla Oilers jahtasi vielä kymmenettä maaliaan, ja kymmenes osuma syntyi vain kolmea sekuntia ennen ottelun päättymistä. Tuure Ailion laukaus kimposi suoraan Miko Summaselle, joka pääsi upottamaan kauden ensimmäisen osumansa.

Loukkaantumishuolensa selättänyt Summanen sai ensimmäistä kertaa kaudella vakiominuutteja pelistä. Summanen kommentoi positiivista otteluaan; ”Alkuun tuntui vähän vaikealta ja pelin tempo kovalta. Vähän myös jännitti, kun pääsi kunnolla pelaamaan, ja jalatkin tuntuivat menevän helpommin hapoille. Pikkuhiljaa kuitenkin tottui pelin tempoon ja pääsi paremmin peliin mukaan ottelun edetessä.”

”Tuntui aika hemmetin hyvältä onnistua maalinteossa. Pelin kannalta osuma ei ollut merkityksellinen, mutta itselle se tuntui aika hyvältä. Siitä on kauan, kun on päässyt kunnolla pelaamaan ja maalintekoon. Tuntui hemmetin hyvältä ja tuntui, että onnistuminen innosti muitakin. Tuntui, että muutkin elivät mukana ja jakoivat onnistumisen tunteen.”

”Nousujohteinen ottelu meiltä. Kun saimme karstat pois koneesta ottelun edetessä, lähti pelimme kulkemaan. Ehkä alussa puristimme mailaa ja olimme turhan kärsimättömiä.”

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi ottelua;

”Pelin alku oli vähän hankala. Joulupyhinä vietimme omatoimijaksoja, ja harjoituksissa vedimme tiukkoja fysiikkatreenejä. Tänään pelivalmius ei ollut alussa kohdillaan, mutta kokonaisuudessaan peli oli meiltä nousujohteinen esitys. Viimeiseen erään saatiin onnistumisia ja sitä kautta rentoutta. Viimeisestä erästä jäikin hyvä maku ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tyytyväinen täytyy olla, kun ei Tikkurilasta koskaan pisteitä helpolla ole saatu.”

Seuraavaksi Oilers kohtaa tiistaina sarjaa johtavan Classicin. Ennen joulutaukoa pelatussa edellisessä kohtaamisessa Oilers oli lopulta parempi voittaen ottelun rangaistuslaukauksilla.

”Edellinen kohtaaminen heitä vastaan ei tuonut kuitenkaan meille erityistä lisälatausta, vaan peli oli yksittäinen runkosarjaottelu muiden joukossa. Tiistain ottelu Classicia vastaan on hyvä mittari meille mitata missä mennään. Sieltä tulee varmasti nälkäinen ja ärsytetty vastustaja, ja meiltä vaaditaan hyvää onnistumista, jos ja kun haluamme pisteitä ottaa.”

Oilers vs. Classic tiistaina 4.1. kello 18.30 – Otteluun ei oteta yleisöä, mutta matsin näyttää Ruutu+