11
JOU
18.30
Miesten F-liigajoukkue, F-Liiga

Oilers - EräViikingit  6 - 4

Tapiolan Urheiluhalli

Oilers nappasi historiansa ensimmäisen kotivoiton EräViikingeistä!

Sangen värikäs vuosi päättyi Öljyn kotipelien osalta kolmen pisteen voittoon paikallisvastustaja EräViikingeistä lukemin 6–4.


EräViikinkien otteluraportti
Ottelun tilastot

Ottelun avauserä oli Oilersin osalta onnistunut. Jesper Silvonen viimeisteli kauden avausmaalinsa ottelun avausminuuteilla, jo seuraavassa vaihdossa johtoa kasvatti Markus Markkolan osuma, ja erän viimeinen osuma syntyi Eino Pesun lyötyä todella hienon osuman ilmasta sisään.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen koki ottelun alun onnistuneena; ”Onnistuttiin valmistautumaan hyvin otteluun ja viimeistelimme terävästi päästen kolmen maalin karkumatkalle. Vastustajakin loi muutaman maukkaan tekopaikan, mutta Joonas Kaltiainen oli maalillaan erinomainen ja erätaukolukemat mairittelivat meitä.”

Toisessa erässä vieraat saivat kuparisen rikki Markus Salmen maalilla. Kuusi minuuttia myöhemmin Justus Kainulaisen maila kalahti ErVi-pelaajaa päähän, ja J. Kainulainen sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen. Oilersille lisää haastetta syntyi, kun myös Heikki Iiskola sai myös kahden minuutin rangaistuksen, ja näin EräViikingit pääsivät jauhamaan ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Ylivoima tuottikin lopulta tulosta, kun Jani Kukkola toi vieraat maalin päähän. Näistä 3–2 lukemista siirryttiin myös ottelun toiselle erätauolle.

Maaliton toinen erä ei saanut Heikki Luukkosta hymyilemään; ”Toinen erä oli meiltä ottelun heikoin. Pallollinen pelaamisemme oli kärsimätöntä ja epäkypsää. Annoimme ErVille mahdollisuuden tulla peliin mukaan, ja hölmöilimme parilla hyökkäyspään jäähyllä itsemme kahden miehen alivoimalle.

Kamppailu jatkui kolmannessa erässä sangen tasaisena, ja molemmille joukkueille siunaantui hyviä tekopaikkoja. Oilersille annettiin avaimet voittoon, kun Heikki Iiskolaa rikottiin maalintekotilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. ”Hopo” Iiskola asettui myös ampumaan, ja onnistui uittamaan pallon Strandbergin längeistä. Muutamaa minuuttia myöhemmin tehokkaan ottelun pelannut Eino Pesu onnistui syöttämään Jasper Juutin läpiajoon. Juuti ei paikasta erehtynyt, vaan ampui kauden toisella maalillaan Oilersin 5–2 johtoon.

EräViikingit onnistuivat kaventamaan Joonatan Lindholmin maalilla pelin 5–3:een, mutta Santeri Lindforsin tyhjään ErVi-rysään ajassa 58:41 ampumassa 6–3 maalissa oli jo ratkaisun makua. ErVi onnistui kaventamaan vielä kertaalleen Markus Salmen illan toisella maalilla, mutta EräViikinkien kiri päättyi lopullisesti päätössummerin soittoon. Näin Oilers nappasi arvokkaat kolme pistettä 6–4 voitollaan, ja samalla Öljymiehet onnnistuivat ensimmäistä kertaa koskaan voittamaan EräViikingit Tapiolassa!

Viimeisen erän tehokkuus miellytti Heikki Luukkosta; Viimeiseen erään saimme selkeän ryhtiliikkeen ja hallitsimme pelin ratkaisuvaiheita. Molemmat maalivahdit esittivät lukuisia paraatipelastuksia ja olivat ehdottomasti ottelun parhaimmistoa. Karattuamme toistamiseen useamman maalin johtoon kypsyys viisikkopelaamisessa rapisi ja EräViikingit osoittivat tasoaan kuittaamalla muutaman lisämaalin digitaaleille.”

Illan tehokkain Öljymies Eino Pesu oli mielissään voiton jälkeen; ”Joonas Kaltiainen oli todella hyvä maalissa etenkin matsin alussa. Olimme myös tehokkaita omissa tekopaikoissamme, ja päästyämme johtoasemaan oli myös helpompaa hallita ottelun kulkua.”

Oilersin ja EräViikinkien väliset ottelut ovat olleet yleensä melko tasaisia, eikä tämä yllätä Pesua; ”Kahden näin laadukkaan joukkueen kohdatessa pelit pääsevät harvoin repeämään kumpaankaan suuntaan, vaan hyvien joukkueiden kohdatessa pelistä tulee luonnollisesti melko tasaista vääntöä.”

Avausmaalinsa tällä kaudella viimeistellyt Jesper Silvonen oli myös hyvillä mielin voiton jälkeen; ”Saatiin heti alussa hyvä vire päälle ja päästiin kolmen maalin johtoon. Muuten peli oli aika tasaista vääntöä, ja maalipaikkoja syntyi molempiin päihin.”

”Molempien joukkueiden kurinalainen ja tiukka puolustuspeli sekä hyvin pelanneet maalivahdit tekivät ottelusta erittäin tasaisen.”

Oilersin seuraava ottelu koittaa jo huomenna sunnuntaina 13. päivä, kun Öljymiehet suuntaavat Seinäjoelle kohtaamaan SPV:n kello 17.00 alkavassa ottelussa. Ottelu on nähtävissä kotijoukkueen toteuttamana Fanikamera-lähetyksenä Ruudun kautta.

Tilastot

6 - 4

EräViikingit
3 - 00 - 23 - 2

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo