TALOUS

Seuralla on käytössä keskitetty taloushallintomalli, jossa seuran käytössä on vain yksi tili. Tilin alla jokaisella joukkueella on oma kustannuspaikka. Kaikki seuran toiminta pyörii tämän yhden tilin kautta.

Seuran jokainen joukkue on oma tulosvastuullinen yksikkönsä, jota johtaa joukkueenjohtaja yhteistyössä seuran hallintovastaavan kanssa. Joukkueiden taloustilannetta seurataan toimistolla ja päivitetyt tiliraportit toimitetaan joukkueenjohtajille useamman kerran kauden aikana. Näin hän saa tiedon joukkueensa tuloista ja menoista. Joukkueenjohtaja on velvollinen toimittamaan tiliraportin tarvittaessa joukkueensa pelaajien vanhemmille.

Seura on tehnyt seurasäännöt kaudelle 2020-2021, josta löytyy ohjeet pelaajille ja toimihenkilöille esim. laskutukseen liittyen pelaajan lopettaessa, siirtyessä toiseen seuraan tai loukkaantuessa. Tutustu seurasääntöihin tästä.(pdf)


JOUKKUETOIMINNAN LASKUTUS


AIKUISJOUKKUEET, A - E1 - POJAT JA A-E-TYTÖT

Joukkueiden kausimaksu on joukkuekohtainen maksu, jolla katetaan joukkueen perustoiminnasta aiheutuvat kustannukset (harjoittelu, valmennus ja sarjatoiminta). Joukkueen kausimaksu määräytyy joukkueen tekemän kausittaisen budjettisuunnitelman perusteella joukkueenjohtajan ja hallintovastaavan vetämänä.

Joukkueiden tilikausi on 1.5 - 30.4. Tilikauden vuosittaiset menot ja tulot ovat kohdattava niin että tilikauden tulos on lähellä nollaa. Kausimaksut laskutetaan NG-joukkueilta kuukausittain ja muilta joukkueilta kahden kuukauden välein budjettitoteutumaan pohjautuen seuran toimistolta. Tilikauden lopussa tehdään tarvittaessa tilit tasaava loppulaskutus. Joukkueen budjettitoteumaa seurataan kuukausittain.

Kausimaksun lisäksi pelaajilta laskutetaan lisärivillä mahdolliset varuste- ja kaupallisten turnausten kustannukset.

Laskutustapoina seuralla on käytössä paperilaskutus, sähköpostilaskutus sekä e-laskutus.

Kauden ensimmäinen lasku sisältää aina seuran jäsenmaksun.

Toimisto- ja laskutuskulujen kattamiseksi seura pitää oikeuden veloittaa 5€ laskutuslisä / paperilasku.

E2-G -POJAT JA F-TYTÖT

Joukkueilla on kiinteä kuukausimaksu, jolla katetaan ikäluokan perustoiminnasta aiheutuvat kustannukset (harjoittelu, valmennus ja sarjatoiminta). Kuukausimaksu sisältää seuran jäsennyyden.

Joukkueiden toimintakausi on 1.8 - 30.6. Kuukausimaksu laskutetaan kahden kuukauden välein.

Kausimaksun lisäksi pelaajilta laskutetaan lisärivillä mahdolliset varuste- ja kaupallisten turnausten kustannukset.

Laskutustapoina seuralla on käytössä paperilaskutus, sähköpostilaskutus sekä e-laskutus.

Toimisto- ja laskutuskulujen kattamiseksi seura pitää oikeuden veloittaa 5€ laskutuslisä / paperilasku.

Kuukausimaksu:

-G-juniorit 70€ / kuukausi

-F-juniorit 80€ / kuukausi

-E2-pojat 110€ / kuukausi

HARRASTE- JA KERHORYHMIEN LASKUTUS


Harraste- ja kerhotoiminnassa on ennalta ilmoitettu toimintamaksu, joka kattaa koko toimintakauden (syys- ja kevätkausi). Toimintamaksu laskutetaan kahdessa osassa. Peruutusehdot hyväksytään ilmoittautumisen yhteydessä.

Harraste- ja kerhoryhmissä ei laskuteta erikseen seuran jäsenmaksua vaan se sisältyy toimintamaksuun.


JÄSENMAKSU


Seuran jäsenmaksu on aikuis- ja A-E1-pojissa, sekä A-E-tytöissä

kausimaksusta erillinen maksu, jonka jokainen toimintaan osallistuva pelaaja ja toimihenkilö on velvollinen maksamaan. Nuoremmissa junioreissa jäsenmaksu sisältyy kuukausimaksuun.

Jäsenmaksu on 190€/henkilö. Jäsenmaksu laskutetaan joukkuetoiminnan piirissä olevilta pelaajilta ensimmäisen kausimaksun yhteydessä. Toimihenkilöiden jäsenmaksu katetaan suoraan joukkueen budjetista, eikä heitä laskuteta erikseen. Toimihenkilöiksi luokitellaan valmentajat, joukkueenjohtajat ja huoltajat.

Jokainen seuran jäsen saa jäsenmaksun maksettuaan jäsenkortin. Jäsenkortit ovat älykortteja, jotka aktivoidaan uudella toimintakaudella jäsenmaksun suorituksen jälkeen. Kortin avulla voi hyödyntää henkilökohtaisia jäsenetuja.

Seuran jäsenmaksu oikeuttaa pelaajan ja toimihenkilön edustamaan ja käyttämään seuran palveluja ja jäsenetuja. Jäsenmaksuilla tuetaan joukkueiden omaa toimintaa seuran palveluilla, joita ovat mm. työntekijöiden työpanos toiminnan organisoimiseen ja kehittämiseen, ohjaajien koulutus, erilaiset seuratapahtumat, viestintä ja markkinointi sekä toimisto- ja taloushallinto.

Jäsenedut:

-Seuran pelaajajäsennyys

-Toimiston palvelut

-Valmennus ja toimihenkilökoulutukset

-Neppailuoikeus Esport Arenalle

-Leiritoiminta seurahintaan (mm.syyslomaleiri 100€)

-Maalivahti -ja taitovalmennus seurahintaan

-Kausikortti miesten edustusjoukkueen peleihin

-Muut vuosittain vaihtuvat jäsenedut