29
LOK
18.30
MIEHET EDUSTUSJOUKKUE, F-liigan runkosarja

Oilers - EräViikingit  5 - 6 VL

Tapiolan Urheiluhalli

Oilersin ja EräViikinkien ottelu päättyi vieraiden voittoon rangaistuslaukauskilpailussa

EräViikingit veivät tasaisen ottelun nimiinsä lukemin 6-5 rangaistuslaukausten päätteeksi.


Oilers vs. EräViikingit 5-6 RL (3-3, 1-1, 1-1, 0-1)
PE 29.10.2021
Tilastot
Maalikooste


Ottelu alkoi Oilersin kannalta ikävällä tavalla, sillä vain minuutin pelin jälkeen Oilersille sattui kaksi harhasyöttöä omassa päässä. Seurauksena EräViikinkien alkukauden tehokkain pistemies Joakim Lund pääsi palloon kiinni ja tökkäämään pallon ohi Joonas Kaltiaisen. Tappioasema kesti reilut kolme minuuttia, kunnes Jesper Silvonen antoi loistavan poikittaissyötön vapaana olleelle Kristian Lammiselle. Lammisen suoraan syötöstä lähtenyt veto toi Oilersin tasoihin.

Neljää minuuttia myöhemmin EräViikingit pääsivät jälleen johtoon, kun maalin edessä merkkaamattomana ollut Mika Moilanen pääsi tälläämään valkopaidat jälleen johton. Erän puolivälissä kuilu syveni, kun Joakim Lund iski illan toisen täysosumansa. Maalin jälkeen Oilers otti aikalisän, ja joukkueen herättely kantoi hedelmää kahta minuuttia myöhemmin Markus Markkolan 2-3 kavennusosuman myötä. Kahta minuuttia myöhemmin oli Markkolan illan toisen osuman aika, ja näistä 3-3 lukemista edettiin myös ensimmäiselle erätauolle

Markkola kommentoi ottelun haastavaa alkua; ”En osaa sanoa mistä kiikasti, kaikki tehtiin ennen ottelua samalla tavalla kuin aina ennenkin. Ei pitäisi fiiliksestä jäädä kiinni, kun hallissa runsaasti väkeä ja paikallisvastustaja vastassa.”

Ottelun toisessa erässä Antti Suomelan laukaus jäi pyörimään ErVi-vahti Nemo Sipilän maalin edustalle, ja lopulta Rasmus Kainulainen pääsi iskemään pallon sisään vieden samalla Oilersin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoasemaan. Johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä jo seuraavassa vaihdossa ErVi-hyökkääjä Joakim Lund viimeisteli illan kolmannen täysosumansa tasoittaen ottelun. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan hyviä maalintekopaikkoja, mutta enempää osumia ei erässä nähty. Erän puolivälissä ErVi-hyökkääjä Oskar Sillanpää murtautui läpiajoon, mutta Joonas Kaltiainen onnistui torjumaan Sillanpään ensimmäisen vedon ja torjunnasta seuranneen toisen vedon. Tasan 1-1 päättyneen erän myötä päätöserään suunnattiin 4-4 tasatilanteessa.

Kolmannen erän alun paras tekopaikka siunaantui erän kolmannella peliminuutilla, kun Markus Markkola syötti takatolpille rynnänneelle Jani Rauhalalle. Sipilä onnistui kuitenkin heittäytymään Rauhalan vedon eteen, ja numerot taululla pysyivät tasatilanteessa. Seuraavalla minuutilla johtoasema siirtyi jälleen EräViikingeille, kun Mika Moilanen viimeisteli illan toisen kihautuksensa. Kolmannen erän puolivälissä Oilersille avautui paikka tasoittaa ottelu ErVin Mika Majalahden jouduttua jäähylle. Ylivoima tuottikin tulosta, sillä Ilari Talvitie iski ottelun tasoihin. Ottelu jatkui tasatilanteessa varsinaisen peliajan loppuun saakka, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ei myöskään tuottanut lopputulosta, joten ottelussa edettiin rangaistuslaukauskilpailuun. Rankkareiden edetessä äkkikuolemaan Tuomas Iiskola ei saanut ohitettua Nemo Sipilää, ja ErViltä vetämään tullut Tommi Rosendahl ratkaisi ottelun onnistuttuaan maalinteossa. Näin tarjolla ollut lisäpiste valui vieraiden laariin, ja Oilersin pistepottiin tipahti yksi sarjapiste.

Kaksi maalia viimeistellyt Markus Markkola kommentoi ottelua; ”Illan ottelussa oli jotain samaa kuin Happee-pelissä. Emme olleet maalipaikoissamme teräviä, vaikka loimmekin mielestäni enemmän tekopaikkoja. Sinällään ottelu oli täysin voitettavissa, mutta emme esiintyneet läheskään sillä tasolla millä meidän pitäisi. Viime aikoina on tuntunut, että jos yksi kentistämme pelaa hyvin, niin toinen saattaa alisuorittaa. Tarvitsisimme tasaisuutta jokaiselle kentälle, niin että koko joukkue onnistuisi samanaikaisesti.”

Oilers matkaa huomenna Hämeenlinnaan kohtaamaan Steelersin kello 18.00 alkavassa ottelussa. Markkola ennakoi huomista kamppailua; ”Meidän tulee olla parempia pelin joka osa-alueella. Tarvitsemme terävämmän lähdön otteluun sekä ratkaisukykyä maalipaikoissa. Emme voi odottaa hyvien asioiden tapahtuvan itsestään, vaan jokaisen pitäisi ajatella ratkaisevansa ottelun meille."