24
LOK
18.00
MIEHET EDUSTUSJOUKKUE, F-liigan runkosarja

OLS - Oilers   0 - 7

Kastellin monitoimitalo

Oilers päätti vierasviikonloppunsa tylyllä 7-0 voitolla OLS:ista!

Ottelussa nähtiin myös Joonas Kaltiaisen liigauran ensimmäinen nollapeli


OLS vs. Oilers 0-7 (0-4, 0-0, 0-3)
Tilastot
Huippuhetket


Ottelun ensimmäinen erä alkoi eilistäkin tehokkaammin Oilersin kannalta. Öljymiehet pääsivät nostamaan kädet kattoon maalin merkiksi vain 37 sekunnin jälkeen kuin Santeri Lindfors onnistui karvaamaan pallon ja tarjoilemaan Elias Pekarille namupaikan. ”Peksi” ei paikastaan erehtynyt vaan tälläsi kauden kolmannen maalinsa. Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kuin kaksi minuuttia, jolloin OLS-puolustus antoi harhasyötön ja Tuomas Iiskola pääsi nousemaan vapaasti maalintekoon.

Viittä minuuttia myöhemmin OLS-vahti Roni Tuononen onnistui torjumaan Iiskolan vihaisen kantin, mutta Santeri Lindfors onnistui poimimaan irtopallon ja tarjoilemaan Iiskolalle. Toista kertaa ei Tuononen Iiskolan vetoa torjunut, vaan ”Tupe” pääsi iskemään illan toisensa. Erän viimeinen maali nähtiin erän puolivälissä, kun Santeri Lindfors poimi OLS:in harhasyötön ja tarjoili Tuomas Iiskolalle pallon, jonka mies iski metristä sisään sinetöiden samalla hattutemppunsa. Lisäosumia ei hyvistä paikoista huolimatta nähty, vaan erätauolle paineltiin Oilersin 4-0 johtoasemassa.

Toisessa erässä ottelun virtaus tasaantui, ja ensimmäinen tilastomerkintä antoi odottaa itseään aina erän loppuhetkille, kun ajassa 36:03 Tuomas Iiskolalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus työntämisestä. Maaleja ei kuitenkaan erässä nähty, mutta sen sijaan nähtiin Miko Summanen ensimmäistä kertaa kentällä sitten viime joulukuussa Jymy-ottelussa sattuneen loukkaantumisen jälkeen.

Ottelun kolmannessa erässä Oilers onnistui edelleen estämään OLS:in maalintekoaikeet, ja ajassa 48:55 oli Kristian Lammisen vuoro venyttää maaliverkkoja. Pian Lammisen maalin jälkeen OLS otti maalivahdin pois kaventaakseen maalieroa, mutta riski kostautui nopeasti Rasmus Kainulaisen ammuttua illan kuudes maali tyhjään OLS-rysään.

Illan viimeisen täysosuman naulasi kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa Santeri Lindfors. Näin Lindfors kruunasi hienon kolmen syöttöpisteen iltansa maalilla, ja ottelun voittajan ollessa selvillä jännitys siirtyi Joonas Kaltiaisen nollan pitämiseen. 13 kertaa ottelussa torjunut ”Kaltsi” piti maalinsa puhtaana, ja pelasi samalla liigauransa ensimmäisen nollapelin.

Kaltiainen kommentoi ottelua; ”Olemme monesti olleet aika hyviä otteluiden alussa, ja niin olimme tänäänkin. Pääsimme petollisesta kolmen maalin johdosta yli mikä helpotti pelaamistamme. Kokonaisuudessaan emme tehneet hirveästi tyhmyyksiä ja pakotimme OLS:in roiskimaan laidoilta. Ottelusta jäi hyvät fiilikset, Kastelli on mukava paikka pelata sähälyä, ja viimeksi on tullut pelattua nollapeli Indiansia vastaan A-junioreissa.”

Illan tehokkain maalitykki Tuomas Iiskola puntaroi peliä; ”Saatiin hyvä startti peliin ja oltiin tehokkaita maalipaikoissa. Pelasimme fiksusti pallolla, pidimme OLS:in pois ykkössektorilta, olimme aktiivisia karvatessa ja saimme paljon riistoja omissa. Pelasimme enemmän meidän näköistä karvauspeliä ja se tuotti tulosta.”

Oilersin seuraava ottelu on perjantaina 29.10. kello 18.30 alkava kotikamppailu EräViikinkejä vastaan! Osta liput paikalliskamppailuun tästä.