13
TAM
18.30
Miesten F-liigajoukkue, F-Liiga

TPS - Oilers   

Kupittaan palloiluhalli

Öljyn tarina jatkuu Turussa TPS:n vieraana!

Seitsemän ottelun voittoputkessa viillettävä Oilers kohtaa TPS:n keskiviikkona klo 18.30


Turkulaisten tahti F-liigassa ei juurikaan kalpene Öljymiesten saavutuksille, sillä viisi pistettä Öljyä vähemmän saalistanut TPS on sarjataulukossa heti espoolaisten perässä. 11 kolmen pisteen voittoa kerännyt Palloseura on napannut kaksi pistettä kahdesti varsinaisen peliajan jälkeen, ja turpaan on tullut kolmesti varsinaisella peliajalla ja kerran jatkoajalla. Erikoisena tilastona harvat tappiot ovat olleet enimmäkseen suurilukuisia, sillä Classicia vastaan pelatut ottelut menivät tamperelaisille maalierolla 17–6. Oilersille mustavalkoisille taipuivat lukemin 11-6, mutta taas SPV:tä vastaan turkulaiset taipuivat vain maalilla Peliveljien ottaessa 6-5 voiton jatkoajalla. Kolmen tappion osuessa vuodenvaihteen tiimoille käänsi TPS kurssiaan voittamalla Happeen kotonaan lukemin 8-3.

Sangen loistavasti tähän saakka sarjaa tahkonnutta Oilersia odottaa jälleen kärkipään kamppailu. Viime lauantaina tasaiseksi ennakoitu kamppailu sarjassa neljäntenä ollutta LASB:ia vastaan päättyi kuitenkin rumiin lukemiin, sillä Oilers voitti ottelun peräti 11-1. Edellisen kerran Oilersin ja TPS:n kohdatessa toisensa Espoossa marraskuun viimeisenä päivänä Öljymiehet veivät voiton peräti lukemin 11-6. Onkin oletettavissa, että viime kohtaamisesta sisuuntunut TPS haluaa revanssin Öljystä kotikentällään.

Savonlinnassa syntynyt mutta TPS:n junioriputken kasvattama Oilers-hyökkääjä Jasper Juuti uskookin kohtaavansa huomenna lisäbuustia Öljyn kohtaamisesta saavan Palloseuran; ”Eiköhän sieltä tule todella nälkäinen kotijoukkue vastaan. Viime kohtaamisen lopputuloksen takia ovat varmasti ladanneet paljon tähän peliin.”

”Tiukka matsi on varmasti tulossa. Molemmat joukkueet taistelevat kotiedusta pudotuspeleihin ja huomiset pisteet ovat todella tärkeitä. Uskon, että huomenna tullaan näkemään playoff-pelien tasoista vääntöä. TPS on hyvin puolustava ja fyysinen joukkue. Kun saadaan oma pallollinen peli toimimaan niin päästään haastamaan Palloseuran puolustusta ja sitä kautta rakentamaan hyviä maalipaikkoja. Olemme vahvoilla, kun saamme vahvan kokonaisuuden aikaiseksi pelissämme.”

Oilersin pääkäskijä Heikki Luukkonen innostuu huomisesta hienosta haasteesta; ”TPS on ollut jo useamman kauden ajan sarjan eliittiä oman maalin varjelussa. Turkulaiset peittävät laukauksia erinomaisesti ja ovat maajoukkuepuolustaja Lauri Stenforsin johdolla vahvoja kaksinkamppailuissa.”

”Pallollisessa pelissä TPS on kehittynyt viime vuosina merkittävästi. Maajoukkueesta tutut Miko Kailiala ja Mikko Hautaniemi ovat omien viisikoidensa johtavia pelaajia ja kotijoukkueen tehomiehiä, jotka kantavat vastuuta myös erikoistilanteita.”

Mainittujen nimimiesten lisäksi Luukkonen nostaa kaksi muutakin viihdyttävää pelaajaa TPS:n riveistä; ”Ykköstykkien takana on ehdottomasti onnistunut Waltteri Vesterinen. Nuori ja lupaava keskushyökkääjä on hyvillä otteillaan lunastanut paikan TPS:n ykkösvitjasta Kailialan ja Stenforsin välissä. Itsellenikin tuttu Eero Jalo on loukkaantumisensa jälkeen palannut kokoonpanoon ja vahvistaa TPS:ää entisestään.”

Luukkonen näkee ottelun ratkaisun avaimet seuraavasti; ”TPS:n ja meidän vahvuutemme eivät välttämättä mene yksi yhteen. Tarkoittaen sitä, että huomisessa ottelussa vahvoilla on se joukkue, joka pystyy pakottamaan pelistä enemmän itsensä näköistä. Meidän avaimemme on liike, ja jos haluamme ryöstää pisteet huomenna meidän täytyy pystyä pitämään peli hyvin liikkeessä puolustus- ja hyökkäyssuunnassa.”

TPS:ää vastaan käynnistyvä ottelu alkaa kello 18.30, ja pelin näyttää VeikkausTV.