22
MAA
18.30
Miehet Edustus, F-Liigan pudotuspelit

Oilers - Classic  8 - 7 JA

Tapiolan Urheiluhalli

PVE 4 – Oilers ratkaisi sarjan jatkoaikavoitollaan ja etenee välieriin!


Oilers vs. Classic 8-7 JA (3-3, 3-3, 1-1, 1-0)
Otteluvoitot – Oilers 4 – 0 Classic
Tilastot – Fliiga.com
Maalikooste – Ruutu+


Oilersin ja Classicin välinen puolivälieräsarja päättyi Oilersin 8-7 jatkoaikavoittoon


Oilersin ja Classicin neljäs puolivälieräkamppailu sai maistuvan alun, kun Oilers iski ottelun avausmaalin viidennellä peliminuutilla. Oilersin kolmosketju käynnisti vastahyökkäyksen oikeaa laitaa pitkin, jonka päätteeksi Elias Pekari iski Arttu Haapalan syötöstä Oilersin ensimmäisen maalin. Maali oli Pekarin uran toinen pudotuspeleissä, ja Haapalan uran ensimmäinen playoff-piste.

Ajassa 13.13 Classic nousi tasoihin, kun Ville Lastikan kova ja tarkka kanttilaukaus upposi Oilers-maalin takanurkkaan. Neljää minuuttia myöhemmin Classic nousi johtoon, kun Nico Salo onnistui murtautumaan Oilersin puolustuksen lävitse maalintekoon. Oilers iski vastaan kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa, kun Justus Kainulainen ampui laidasta tarkasti Lassi Torisevan kainalosta Classicin maaliin. Seuravassa vaihdossa Kainulainen iski jälleen, kun Oilersin ykkössentteri laukoi suoraan Matias Veikkolan syötöstä Oilersin kolmannen maalin.

Erän viimeisellä minuutilla Oilersilla oli todellista epäonnea. Justus Kainulainen pyyhkäisi pölyt pallon päältä, ja Classic karkasi vastahyökkäykseen Ville Lastikan johdolla. Lastikan laukaus viuhui Oilers-maalin vierestä päätylankkuun, ja kimposi maalin toiselle puolelle. Paikalle ensimmäisenä ehättänyt Classicin Toni Salminen pääsi lyömään rystyltä pelin 3-3:een. Salmisen maalin jäätyä avauserän viimeiseksi, edettiin ensimmäiselle erätauolle samoista lukemista.

Ensimmäisellä erätauolla Oilers Hall of Fameen nimettiin kaksi uutta jäsentä, kun upeat Oilers-urat pelanneet Tarmo Kirjonen ja Oscar Hänninen valittiin Oilersin kunniagallerian jäseniksi.

Toinen erä käynnistyi Oilersin kannalta maukkaasti. Erän kolmannella peliminuutilla Jesperi Lindfors antoi pitkän avaussyötön oikeaan laitaan veljelleen Santerille, joka ryntäsi pallon saatuaan Classicin maalille. S. Lindfors ampui Classic-maalin takakulmaan, ja iski samalla ensimmäisen maalinsa näissä pudotuspeleissä. Minuuttia myöhemmin Classic tasoitti ottelun nopeasta käännöstä, kun Konsta Tykkyläinen ampui Oskari Heikkilän syötöstä vieraiden neljännen maalin. Seuraavassa vaihdossa Oilers menetti jälleen pallon keskialueella, ja Classic pääsi vastahyökkäykseen. Eemeli Salin ja Nico Salo syöttelivät keskenään, ja hyökkäyksen päätteeksi Eemeli Salin vei vieraat jälleen johtoasemaan.

Hurlumhei-tahti jatkui, kun Oilers tasoitti erän seitsemännellä peliminuutilla. Kovan prässin alla ollut Markus Markkola heitti roikkupallon omasta päästä kohti Classicin maalia, ja tilanteeseen ryntäsivät sekä Classicin Lassi Toriseva, Mikko Leikkanen että Oilersin Santeri Lindfors ja Tuomas Iiskola. Roikkupallo osui Leikkaseen ohittaen Torisevan, ja Lindfors pääsi iskemään tyhjiin illan toisen osumansa. Kahta minuuttia myöhemmin Classic nousi jälleen johtoon. Antti Suomela antoi avaussyötön, jonka Classicin Eetu Sikkinen löi ilmasta kohti päätylankkua. Ensimmäisenä irtopalloon ehtinyt Ville Lastikka poimi pelivälineen, ja iski maalin edustalta Classicin kuudennen maalin.

Erän puolivälissä Oilers nousi vielä tasoihin ylivoimalla, kun Tuomas Iiskola iski Matias Veikkolan syötöstä Oilersin kuudennen maalin. Maalirikkaan mutta tasaisen toisen erän jälkeen kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta 6-6.

Varsinaisen peliajan viimeisen erän avausosuman iski Classic ylivoimalla. Ville Lastikka pelasi pallon keskustaan Mikko Leikkaselle, joka vei Classicin 7-6 johtoasemaan. Kahdeksan maalittoman minuutin jälkeen Oilers sai oman mahdollisuutensa ylivoimalla, joka hyödynnettiin Justus Kainulaisen iskettyä hattutempun täyteen. Kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä syntynyt osuma jäi kolmannen erän viimeiseksi, joten ottelu eteni jatkoerään.

Ottelun ja koko sarjan ratkaisu syntyi jatkoerän viidennellä peliminuutilla. Matias Veikkola syötti oman maalin takaa Antti Suomelalle, joka pääsi nousemaan keskialueen yli vetopaikalle. Suomelan matala laukaus kimposi Torisevan jalasta sisään, päättäen ottelun Oilersin 8–7 voittoon.

Neljännen puolivälierän ratkaissut osuma päätti Oilersin ja Classicin välisen puolivälieräsarjan, kun Oilers voitti sarjan puhtaasti otteluvoitoin 4-0.

Ottelusarjan jatkoaikamaalillaan ratkaissut Antti Suomela kertoi päällimmäiset tuntemuksensa; ”Tuntuu ihan sairaan hyvältä. Pystyttiin kaatamaan Classic neljä kertaa putkeen, niin hyvältä tuntuu.”

Suomela kommentoi maaliaan; ”En tiedä oliko uran tähän asti merkittävin maali, mutta oli kyllä siistiä painaa tuo osuma. Vähän oli räkäinen pomppu sinne alakulmaan mutta oli tärkeä maali.”

Suomela kommentoi ottelua ja sarjaa kokonaisuudessaan; ”Oli aika sekavaa peliä, pallo pomppi puolin ja toisin ja virheistä syntyi paljon maaleja. Aikamoista Havaijipalloa, mutta onneksi kääntyi meille. Ottelusarjassa puolustettiin älyttömän hyvin varsinkin ensimmäiset kolme peliä. Hirveällä asenteella saatiin pidettyä Classic laidoilla, ja itse ratkoimme käännöistä ja hyvän prässin avulla.”

Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi ottelua; ”Tänään oli aikamoinen hurlumhei-esitys. Vähän tuli ottelusarjan ensimmäinen ottelu mieleen. Puolin ja toisin pari erää lahjoiteltiin maaleja toisillemme ja rehellisyyden nimissä oltiin tänään ottavana osapuolena. Osoitettiin henkistä lujuutta ja kanttia mitä aikaisemminkin on osoitettu tässä ottelusarjassa, ja uskon että se käänsi tämän pelin meille.”

Lammi kommentoi ottelusarjaa; ”Ei voi olla kuin todella ylpeä meidän ryhmästämme. Ei tässä tietenkään lähtökohtaisesti yhtään peliä lähdetä häviämään, mutta jos joku olisi sanonut, että sarja menee meille 4-0 niin vähemmän yllättäen olisin ottanut vastaan. Tämä oli hieno väliaskel ja hommat jatkuu."

"Varmaan isoin juttu oli henkisellä puolella. Osoitettiin henkistä lujuutta pelin ja ottelusarjan aikana useampaan kertaan, ja kaikki pelit ratkesivat viime hetkillä. Sarjassa onnistuttiin puolustuspelissä pääsääntöisesti ihan hyvin, mutta pallollisessa pelaamisessa on vielä varaa parantaa aika paljon. Joka osa-alueella pitää ottaa askeleita eteenpäin, mikäli halutaan kohti finaaleja.”

Oilersin välierävastustaja selviää muiden puolivälieräsarjojen ratkettua. Tällä hetkellä Oilersin lisäksi välieriin on selvinnyt Nokian KrP, ja ottelusarjat TPS – Indians sekä Happee – SPV ovat vielä kesken. Tällä hetkellä Happee johtaa SPV:tä otteluvoitoin 3–0, ja TPS Indiansia voitoin 3-1. Jos Happee ja TPS etenevät jatkoon, niin Oilersin välierävastustajaksi tulee KrP.Tilastot

8 - 7 JA

Classic
3 - 33 - 31 - 11 - 0

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo