29
TAM
17.00
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Oilers - SPV  9 - 3

Tapiolan Urheiluhalli

Oilers kohtaa tänään SPV:n tuplaviikonlopun toisessa kotiottelussa!


Oilersin kausi – 23 O, 11 V, 3 JAV, 4 JAH, 5 H, 43 P – sijalla #6
SPV:n kausi – 23 O, 11 V, 6 JAV, 1 JAH, 5 H, 46 P – sijalla #5

Liput: Tiketti
Lähetys: Ruutu


Oilers ja SPV kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella

Uuden aikakauden valmentajavaihdoksen myötä aloittanut Oilers pääsi eilen ensimmäistä kertaa testiin uuden päävalmentajan Aleksi Lammin alaisuudessa, kun Oilers isännöi OLS:ia Tapiolan Urheiluhallilla. Lammin päävalmentajadebyytistä lohkesi lopulta voitto, kun Oilers onnistui kaatamaan OLS:in selkeästi lukemin 10–4. Erityisen positiivisesti Oilers esiintyi avauserässä, jossa se onnistui viidesti maalinteossa erän ensimmäisen puoliskon aikana.

Syksyn sujuttua alle odotusten on Oilers tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena. Vuosi 2023 on alkanut kuitenkin suhteellisen hyvin, sillä Oilers on napsinut tämän vuoden puolella yhdeksän pistettä tarjolla olleista kahdestatoista tarjolla olleesta. Vuosi käynnistyi jatkoaikavoitolla EräViikingeistä, ja varsinaisen peliajan voitosta LASB:ista. Vuoden ensimmäinen tappio syntyi 13. päivä pelatussa Happee-vierasottelussa, jossa isännät olivat terävempiä rangaistuslaukauksiin venyneessä ottelussa.

Eilen maalinteossa onnistunut Oilers-puolustaja Matias Veikkola kommentoi eilisillan OLS-ottelua; ”Hyvä startti meiltä otteluun, ja se aika lailla riittikin voittoon. Lopussa meiltä meinasi karata mopo käsistä, mutta onneksi saatiin pidettyä tarvittava johtoasema ja sitä kautta voitettiin peli.”

Tämäniltainen vastustaja SPV on pelannut onnistunutta alkukautta, ja Peliveljet ovat tällä hetkellä yhden sijan ja kolme pistettä Oilersia edellä. Perinteisesti viime vuosina sijoilla 6-8 vakiokasvona ollut joukkue on onnistunut voittamaan valtaosan otteluistaan. Haasteita on ollut sarjan kärkijoukkueita vastaan, sillä SPV on hävinnyt niin Classicille, KrP:lle, TPS:lle kuin Nokian KrP:lle. Seinäjokelaiset ovat pystyneet voittamaan myös kärkijoukkueita, sillä SPV on onnistunut voittamaan TPS:n kahdesti joukkueiden kolmessa kohtaamisessa.

Tällä hetkellä SPV on melkoisessa liidossa, sillä edelliset 11 ottelua ovat tuottaneet kymmenen voittoa, ja joukkue on tällä hetkellä komeassa seitsemän ottelun voittoputkessa. Veikkola luonnehti ottelun ennakkoasetelmia; ”SPV:n riveistä löytyy nuoria kavereita, ja siellä on joukkue vähän muuttunut. Peliveljet ovat hyviä ja taitavia pallollisessa pelaamisessa, kääntöpelaamisessa ja oman pään varjelemisessa. Kaikin puolin hyvä joukkue tulossa vastaan, ja täysillä täytyy pelata, jos pisteitä halutaan.”


Edellinen kohtaaminen

Tällä kaudella Oilers ja SPV ovat kohdanneet kahdesti aikaisemmin. Lokakuussa pelatussa ottelussa Oilers onnistui iskemään ottelun avausmaalin, mutta seuraavat kolme osumaa merkittiin SPV:lle. Oilers onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin toisen erän päätteeksi, ja Antti Suomelan kolmannen erän ylivoimamaalin myötä Oilers vei täydet pisteet niukalla 4-3 voitollaan.

Joulukuussa pelattu edellinen kohtaaminen alkoi SPV:n kannalta maukkaasti, sillä Peter Kotilaisen kaksi maalia avauserän ensimmäisellä puolikkaalla siivittivät SPV:n johtoasemaan. Erätauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa 2-2 Tuomas Iiskolan ja Justus Kainulaisen onnistuttua maalinteossa.

Toinen ja kolmas erä päätettiin molemmat tasatilaneisiin, ja maalittoman jatkoajan jälkeen ottelu venyi rangaistuslaukauksille. Pilkkukisassa kotijoukkue SPV oli terävämpi, ja rankkarikisan voiton myötä SPV piti kaksi pistettä Seinäjoella.


Joukkueiden välinen historia

Oilers ja SPV ovat kohdanneet runkosarjassa yhteensä 40 kertaa. Keskinäisistä otteluista Oilers on voittanut 20, SPV 13. Joukkueet ovat päätyneet tasapeleihin seitsemästi. Edelliset kymmenen runkosarjakohtaamista ovat menneet Oilersin komennossa, sillä näistä otteluista Oilers on onnistunut voittamaan kahdeksan.

Joukkueiden riveistä keskinäistä pelaajahistoriaa on ainoastaan Oilersin Matias Veikkolalla, joka edusti SPV:tä syksystä 2016 kevääseen 2019.

Veikkola kommentoi vanhan seuransa kohtaamista; ”Nyt on ollut itselle erityinen viikonloppu. OLS oli ensimmäinen seura missä pelasin liigatasolla, ja tänään vastassa on SPV. Mukava peli luvassa itselle, ja hyvä joukkue tulossa vastaan.”


Seuraa heitä:

Oilersin tehokkain pelaaja - #22 Heikki Iiskola – 23 O, 22 M, 28 S, 50 P
Oilersin tehokkain maalintekijä - #73 Justus Kainulainen – 22 O, 27 M
SPV:n tehokkain pelaaja - #61 Peter Kotilainen – 23 O, 19 M, 32 S, 51 P
SPV:n tehokkain maalintekijä - #61 Peter Kotilainen – 23 O, 19 M

Lähestyvät merkkipaalut:

Justus Kainulainen – kaksi maalia 200 maaliin
Tuomas Iiskola – neljä pistettä 400 tehopisteeseen
Matias Veikkola – kahdeksan pistettä 200 tehopisteeseen


Oilers vs. SPV tänään kello 17.00 Tapiolan Urheiluhallilla. Liput otteluun myy Tiketti, ja matsin näyttää Ruutu.