16
MAA
18.30
Miehet Edustus, F-Liigan pudotuspelit

Classic - Oilers   6 - 7 JA

Bläk Boks

​Oilers voitti puolivälierien ensimmäisen ottelun jatkoajalla!

Oilersin ja Classicin tiukka kamppailu ratkesi vasta jatkoajalla Justus Kainulaisen voitomaalilla

Classic vs. Oilers 6–7 JA (2-4, 3-1, 1-1, 0-1)
Tilastot – Fliiga.com
Maalikooste – OilersTVPudotuspelien avausosumaa ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä neljännellä peliminuutilla Oilers onnistui keskialueen kaksinkamppailussa, ja Justus Kainulainen syötti Aaro Astalan hyökkäykseen. Vasemmasta laidasta vedolle murtautunut Astala ampui tarkasti takakulmaan ja siivitti siten sarjan avausmaalillaan johtoasemaan. Johtoasema vaihtui tasatilanteeseen minuuttia myöhemmin. Oilersin maalin edustalla pallollisena ollut Tuomas Iiskola ei havainnut karvaamaan tullutta Classicin Toni Salmista. Salminen pääsi iskuetäisyydellä, ja iski ottelun tasoihin.

Kuuden minuutin kohdilla Aaro Astalan läpisyöttö tavoitti hyökkäyspäässä olleen Justus Kainulaisen. Kainulainen karisti häntä puolustaneen Nico Salon, ja pääsi vedolle. Classicin maalilla ollut Lassi Toriseva onnistui pysäyttämään Kainulaisen ensimmäisen vedon, mutta ei Kainulaisen toista yritystä.

Erän puolivälissä Oilers hukkasi pallon keskialueella, ja Classic pääsi kääntämään. Ville Lastikka pelasi oikeaan laitaan Alpo Laitilalle, joka ampui pelin jälleen tasoihin. Seuraavassa vaihdossa Oilersille tarjottiin ylivoimaa, kun Classicin Eetu Sikkinen lähti lusimaan kahden minuutin kakkua.

Ylivoima tuotti tulosta, kun Aaro Astala katkaisi Eemeli Akolan harhasyötön. Astala lähti välittömästi hyökkäyspäähän, ja onnistui viemään Oilersin jälleen johtoasemaan. Kahta minuuttia myöhemmin Astala oli jälleen osana maalintekoa, kun Oilers-hyökkääjä syötti Heikki Iiskolan 2-4 osuman. Iiskolan osuma jäi avauserän viimeiseksi, joten toiseen erään lähdettiin Oilersin kahden maalin johdosta.

Johtoasema kaveni yhteen heti toisen erän alussa, kun Classicin Oskari Heikkilä onnistui murtauttumaan laidasta läpi kohtaamaan Joonas Kaltiaisen. Nopeassa poikittaisliikkeessä ollut Heikkilä harhautti Kaltiaisen, ja ujutti pallon rystyllä sisään. Kolmea minuuttia myöhemmin Classic tasoitti ottelun. Alpo Laitila sai riistettyä Oilersin vaikean keskialueen syötön, ja Laitila syötti laitaan vapaana olleelle Ville Lastikalle. Lastikka tälläsi suoraan syötöstä tasoittaen pelin 4-4:ään.

Classic pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 35.07, kun Oilersin Tuure Ailio sai rangaistuksen jatkuvasta väärästä pelitavasta. Ylivoima päättyi maaliin ajassa 36.45, kun Mikko Leikkanen ampui keskeltä Sami Johanssonin syötöstä Classicin viidennen osuman. Reilua minuuttia myöhemmin oli Oilersin aika iskeä. Matias Veikkola syötti kulmasta alaspäin, ja Aaro Astala antoi loistavan poikittaissyötön Antti Suomelalle. Suomela kiskaisi Astalan syötöstä lyöntilaukauksen tasoittaen pelin 5-5:een. Samoista lukemista edettiin myös toiselle erätauolle.

Kolmannen erän viidennellä peliminuutilla Classic iski erän ensimmäisen. Oskari Heikkilä syötti Ville Lastikan läpiajoon, ja Lastikka laukoi viileästi pallon ohi Kaltiaisen. Kolmea minuuttia myöhemmin Oilers pääsi ylivoimalle, joka päättyi Justus Kainulaisen illan toiseen maaliin.

Varsinainen peliaika ei lopulta tuottanut tulosta, joten peli eteni jatkoajalle. Jatkoerää kesti lopulta vain kymmenen sekuntia, kun Oilers käynnisti hyökkäyksen omasta päästään. Matias Veikkola tavoitti pitkällä läpisyötöllään Justus Kainulaisen. Kainulainen otti pallon haltuunsa, ja iski rystyltä illan ratkaisumaalin sekä illan kolmannen maalinsa.

Jatkoaikavoitto tuotti Oilersin kassaan ensimmäisen otteluvoiton neljästä vaaditusta. Voitto oli samalla Oilersin ensimmäinen pudotuspeliottelun voitto Classicissa sitten kevään 2014.

Kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä kerännyt Aaro Astala kommentoi ottelua; ”Kääntöpelaamisessa oltiin ihan hyviä, mutta muuten oli aika heikkoa peliä kautta linjan. Paljon jää parannettavaa tuleviin otteluihin.

”Classic on todella tehokas. Maalipaikkoja ei saa antaa tai muuten kolisee omissa. Opiskellaan ja parannetaan omaa pelaamistamme, sillä pystymme vielä paljon parempaan.”

Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi summasi ottelun; ”Ensimmäinen erä sujui meiltä pääsääntöisesti ihan hyvin. Tultiin räväkästi porteista sisään ja oltiin maalipaikoissamme tehokkaita. Toisen erän alkuun lahjoitettiin pari halpaa maalia Classicille, ja erä menikin selkeästi heille. Kolmannessa erässä oli puolin ja toisin tasaista vääntöä, ja molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Oli kuitenkin vahva luotto siihen, eikä jatkoaikaa kauaa tarvinnut pelata, että naulattiin peli.”

Lammi kuvaili havaintojaan vastustajasta ja ottelusta; ”Ei ole näkemys muuttunut mihinkään Classicista. Huippulaadukas joukkue kaikin puolin. Ottelu jätti varmasti molemmille kotiläksyjä kohti sunnuntain peliä, ja uskaltaisin väittää, ettei kumpikaan ole tyytyväinen päästettyihin maaleihin ja virheisiin. Uskon että sunnuntain ottelu on sen suhteen tarkempaa, mutta nähdään silti varmasti vauhtia sunnuntaina sillä molemmat joukkueet haluavat hyökätä ja pelata.”

Lammi listasi onnistumiset ja kehityskohteet; ”Olimme maalipaikoissamme melko tehokkaita. Ykköskenttämme oli erinomaisella pelipäällä ja ratkaisi pelin meille tänään. Puolustuspelaamisemme jätti pallollisessa huolellisuudessa paljon parannettavaa, sillä aika monta lahjamaalia annettiin tänään Classicille.”


Oilersin ja Classicin puolivälieräsarja jatkuu sunnuntaina 19.3. kello 18.30 alkavassa sarjan toisessa ottelussa. Liput otteluun myy Tiketti.Tilastot
Classic

6 - 7 JA

2 - 43 - 11 - 10 - 1

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo