5
HUH
16.30
Miesten F-liigajoukkue, F-Liiga

Classic - Oilers   9 - 1

Tampere Areena

Finaalien ensimmäinen ottelu pelataan Tampereella maanantaina!

Oilers matkaa Manseen kohtaamaan hallitsevan mestarin finaalien ensimmäisessä ottelussa


Öljykevät on edennyt sangen mallikkaasti. Öljymiehet kohtasivat puolivälierissä paikallisvastustaja Westend Indiansin, ja Espoon pudotuspelisarja päättyi lopulta Oilersin 4-1 sarjavoittoon. Indians-sarjan jälkeen Oilers sai vastaansa raudanlujasta puolustuksestaan tunnetun TPS:n. Välieräsarja jatkui aina kuudenteen otteluun, ja lopulta Oilers onnistui voittamaan sarjan jännittävän jatkoerätaiston päätteeksi.

Kevään pudotuspeleissä Oilers on osoittanut henkisen kanttinsa kestävyyttä, sillä kevään 11:stä kamppailusta peräti viisi on edennyt jatkoerään saakka. Näistä viidestä kamppailusta Oilers on onnistunut voittamaan neljä. Sekä puolivälierien että välierien ratkaisevat ottelut etenivät jatkoerään, ja näissä Oilers osoitti henkistä vahvuuttaan katkaisemalla sarjat tiukassa paineessa.

Perinteisen kestomenestyjä Classicin päätyminen sarjan kahden parhaan joukkoon ei yllättäne salibandyn seuraajia. Puolivälierissä tamperelaiset saivat vastaansa seurahistoriansa ensimmäisiä pudotuspelejä liigatasolla pelaavan LASB:in. Ennakkoluulottomat lahtelaiset onnistuivat voittamaan hallitsevan mestarin kertaalleen, mutta Classic onnistui kuitenkin voittamaan sarjan viidessä kamppailussa.

Välieristä muodostuivat Classicin osalta tiukin taistelu vuosikausiin. Paikallisvastustaja Nokian KrP onnistui haastamaan Classicin todella tasaväkisesti, ja sarja etenikin aina seitsemänteen kamppailuun. Ratkaisevassa sarjan viimeisessä ottelussa hallitseva mestari oli lopulta merkittävästi näätälaumaa tehokkaampi, ja voitti seitsemännen ottelun lukemin 10-4.

Pirkanmaan taisto olikin poikkeus historiaan, sillä perinteisesti Classic on onnistunut voittamaan pudotuspelisarjansa huomattavasti selkeämmin otteluvoitoin. Tasainen välieräsarja antaakin mehukkaat lähtökohdat finaaliin, sillä sarja osoitti myös Classicin olevan voitettavissa.

Tästä huolimatta vastustaja tulee olemaan kova, ja tästä otti kiinni päävalmentaja Heikki Luukkonen; ”Salibandykevättä läpi pelatessa haasteet ovat jokaisella portaalla entistä kiperämpiä. Nyt edessä on klassinen loppuvastustaja, joka tuntuu olevan aivan eri planeetalta, kuin aiemmin kohtaamamme. ”

”Olemme valmistautuneet huolellisesti ja lähdemme päättäväisesti toteuttamaan suunnitelmaamme. Luotamme omiin vahvuuksiimme ja tukeudumme toisiimme, kuten olemme tehneet koko yhteisen matkamme ajan. Öljymiehet ovat valmiina.”

Öljymiesten kakkosvitjan keskushyökkääjä Tuomas Iiskola kertoi joukkueen valmistautumisesta; ”Välierien jälkeen olemme pitäneet homman aika kevyenä. Olemme huoltaneet itseämme, ja hiukan opiskelleet Classicin pelaamista.”

”Lähdemme sarjaan altavastaajan asemasta. Nyt täytyy olla entistä tehokkaampi ja puolustaa tiiviisti joukkueena. Viimeistään nyt pienetkin asiat on tehtävä huolella.”

”Uskon, että ensimmäisessä pelissä vähän tunnustellaan ja maaleja saattaa tulla vähän enemmän kun molemmat joukkueet hakevat linjoja sarjalle.”

Classic vs. Oilers huomenna maanantaina klo 16.30. Ottelun näyttää sekä Ruutu että Nelonen.Tilastot
Classic

9 - 1

2 - 03 - 14 - 0

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista