17
HEL
18.30
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Oilers - Westend Indians  8 - 2

Tapiolan Urheiluhalli

​Oilers otti runkosarjan Espoon herruuden suurinumeroisella voitolla!

Oilersin kuudes perättäinen voitto tuli lukemin 8-2


Oilers vs. Indians 8–2 (1-0, 2-1, 5-1)
Tilastot – Fliiga.com
Maalikooste – OilersTV


Ottelun avauserästä muodostui todella tasainen ja tiivis puolustuskamppailu, eikä varsinaisia huippupaikkoja nähty molempien joukkueiden pitäessä tarkasti huolen puolustuspäistään. Ottelun avausmaali nähtiin lopulta vain neljä sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa. Markus Markkola toimitti pallon Indians-maalin edustalle Santeri Lindforsille, joka onnistui lyömään pallon ilmasta Indians-maalin taaempaan ylänurkkaan.

Ottelun toista maalia ei tarvinnut odottaa yhtä kauaa kuin ensimmäistä. Toisen erän neljännellä peliminuutilla Heikki Iiskola antoi kovan syötön laidasta maalinedustalla vapaana olleelle Matias Veikkolalle, joka ohjasi Oilersin toisen maalin sisään.

Toisen erän ensimmäisen puoliskon lähestyessä loppuaan Oilers käynnisti hyökkäyksen omasta päästä. Ilari Talvitie antoi hyvän poikittaissyötön Markus Markkolalle, joka syötti pallon takaisin Talvitielle. Maalille juossut Talvitie pääsi tälläämään hyvästä poikittaissyötöstä tyhjiin Oilersin kolmannen maalin.

Viittä minuuttia myöhemmin Indians onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa. Tuomas Harjula avasi laitaa pitkin Samuli Junnilalle, joka jatkoi pallon vieressään olleelle Sami Niskaselle. Niskanen latasi ranteella kovan laukauksen, jota Oilers-vahti Joonas Kaltiainen ei onnistunut täysin torjumaan. Niskasen osuma jäi samalla toisen erän viimeiseksi, joten päätöserään lähdettiin Oilersin 3-1 johdossa.

Seuraavassa vaihdossa Heikki Iiskolalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus mailaan lyönnistä, ja Oilers joutui ensimmäistä kertaa illan aikana alivoimalle. Erikoistilanteen parhaat paikat tulivat Oilersille, sillä Oilers pääsi kahdesti läpiajoon alivoiman aikana. Indians-vahti Juuso Jokisalo selvitti kuitenkin molemmat tilanteet, ja Iiskolan jäähy jäi lopulta toisen erän viimeiseksi tilastomerkinnäksi.

Kolmas erä alkoi Oilersin kannalta mallikkaasti, kun Ilari Talvitie palautti tarkalla kaukolaukauksellaan Oilersin kolmen maalin johtoaseman. Neljää minuuttia myöhemmin Matias Juuranto syötti maalin takaa Kristian Lammiselle, jonka kaukolaukaus upposi Indians-maalin takanurkkaan.

Ajassa 47.03 Oilers iski jo kuudennen maalinsa, kun Ilari Talvitie ampui kovalla lyöntilaukauksella illan kolmannen osumansa Tuomas Iiskolan syötöstä. Kahta minuuttia myöhemmin Oilers joutui alivoimalle, kun Santeri Lindfors komennettiin kahden minuutin istunnolle. Tämän ylivoiman Indians hyödynsi, kun Christian Remes ampui kaukaa tarkasti pallon ohi Joonas Kaltiaisen.

Remeksen osumaa seuranneessa vaihdossa oli jälleen Oilersin vuoro iskeä, kun Kristian Lamminen teki illan toisensa Elias Pekarin esityöstä. Kahta minuuttia myöhemmin Lamminen oli syöttäjän roolissa, kun Matias Juurannon tarkka kaukolaukaus upposi Indiansin maaliin. Juurannon osuma jäi lopulta illan viimeiseksi, ja päätössummerin soitua Oilers juhli kuudetta perättäistä voittoaan.

Kolme maalia iskenyt Ilari Talvitie oli tyytyväinen otteluun; ”Hyvä peli meiltä, päästettiin vain kaksi ja tehtiin kahdeksan. Kertoo siitä, että oltiin tänään aikalailla joka osa-alueella hyviä.”

Uransa parhaalla kaudella 22 maalia tehnyt Talvitie kommentoi hattutemppuaan; ”Ei enää vanhemmilla vuosilla ole arkipäivää. Nuorempana niitä tuli useammin, mutta viime vuosina ei ole ollut mitään jokailtaista herkkua. Silmät kiinni vetää sinnepäin niin joskus niitä vaan uppoaa!”

Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi ottelua; ”Vähän vaikea lähtö meiltä. Parannettiin toiseen erään, ja kolmas oli sen näköistä mitä haluttiin. Tuntui että pari erää tuhlattiin maalipaikkoja ja kolmannessa naulattiin. Pitää olla tyytyväinen hyvään maalivahtipeliin ja kurinalaiseen puolustamiseen. Aika hyvin saatiin riisuttua Indians aseista.”

Oilersin seuraava ottelu tulee todella nopeasti, sillä Öljy matkaa huomenna Turkuun kello 14.30 alkavaan otteluun FBC Turkua vastaan.

Talvitie kommentoi huomista; ”Nyt on tärkeätä, että mahdollisimman nopeasti loppuverryttelyt, ruokaa ja latautuminen huomiselle. Monesti joukkue, jolla ei enää ole panosta saattaa nostaa omaa tasoaan. Ei välttämättä helppoa ottelua ole siis tiedossa. Huominen peli tulee aika nopeasti, ja toivottavasti tämänpäiväinen ei paina jaloissa. Luulen että jos pelataan omalla tasolla niin meidän tulisi olla niskan päällä. Mutta missään nimessä ei voida lähteä takki auki.”

Lammi kommentoi huomista; ”Meillä oli iso lataus tähän peliin. Nollataan tämä, kun lähdetään hallilta, ja huomenna edessä on kypsyystesti. Turkuun lähdetään ennakkosuosikkeina ja vain ja ainoastaan kolme pinnaa tavoitteena. Nyt kierrokset alas ja huomenna taas kaikki tiskiin. Aika vauhdikas peli tulee huomennakin, ja halutaan olla Turussakin aktiivisia. On hyvä luotto joukkueen tekemiseen.”


FBC Turun ja Oilersin välinen kamppailu pelataan huomenna lauantaina kello 14.30 alkaen Kupittaan palloiluhallilla. Kello 14.30 alkavaan otteluun liput myy Tiketti.