29
TAM
17.00
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Oilers - SPV  9 - 3

Tapiolan Urheiluhalli

Oilers otti suurinumeroisen voiton myös tuplaviikonlopun toisesta ottelusta!


Oilers vs. OLS 9-3 (3-2, 1-1, 5-0)
Tilastot – Fliiga.com


Tasainen ottelu repesi kolmannessa erässä Oilersin 9-3 voitoksi.

Ottelun avausmaali nähtiin jo avausminuutilla, kun Aaro Astalan terävä kääntölaukaus yllätti SPV-maalivahti Rasmus Hasun. Neljää minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun ensimmäinen rangaistus, kun Matias Juuranto lähetettiin jäähylle varomattomasta fyysisestä pelaamisesta.

SPV:n ylivoima ei tuottanut tulosta, ja seuraavaa maalia pääsi juhlimaan jälleen Oilers ajassa 08.00. Heikki Iiskolan veto kulmasta kimposi SPV-pelaajasta suoraan vapaana olleelle Antti Suomelalle, joka laukoi irtopalan suoraan sisään.

Avauserän viimeisen viisiminuuttisen häämöttäessä Oilers pääsi hyvään hyökkäykseen. Santeri Lindfors tiputti pallon toiseen aaltoon Jesperi Lindforsille, joka ampui suoraan syötöstä. J. Lindforsin veto kimposi SPV-vahti Rasmus Hasun torjunnasta maalin edustalle, josta Markus Markkola napautti pallon ilmasta maaliin. Maali kuitenkin hylättiin videotarkastuksen päätteeksi korkealla mailalla pelaamisen vuoksi.

Heti seuraavassa vaihdossa nähtiin samanlainen tilanne Oilersin päädyssä, kun Ville-Pertti Kuusela iski pallon ilmasta sisään. Tällä kertaa videotarkastus meni toiseen suuntaan, ja maali hyväksyttiin.

Erän loppuminuuteilla Oilersille sattui harmittava virhe, ja kotijoukkueelle tuomittiin rangaistus, kun kentällä oli liikaa Oilers-pelaajia. SPV hyödynsi ylivoimansa, kun Konsta Haukkala iski Aapo Lokasaaren syötöstä pelin tasoihin. Avauserän viïmeisestä maalista vastasi kuitenkin Oilers, kun hyvän kulmapelaamisen päätteeksi Tuomas Iiskola ampui suoraan Markus Markkolan syötöstä tulisella lyöntilaukauksella isännät jälleen johtoon.

Toisessa erässä SPV pääsi toisen peliminuutin lopussa ylivoimalle, kun Markus Markkolalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus varomattomasta mailalla pelaamisesta. Edellisellä ylivoimalla onnistunut Konsta Haukkala onnistui jälleen, kun mies iski 3-3 tasoitusosuman Peter Kotilaisen syötöstä. Seuraavaa täysosumaa saatiin odottaa reilut yksitoista minuuttia, kunnes Tuomas Iiskola onnistui murtautumaan hyvin laidasta läpi. Iiskola jatkoi juoksuaan SPV-maalin takaa, kunnes Iiskola syötti vapaana olleelle Santeri Lindforsille. Lindfors ampui suoraan syötöstä Oilersin jälleen maalin johtoon. Lindforsin osuma jäi toisen erän viimeiseksi.

Kolmannen erän puolivälissä Oilers innostui todelliseen hyökkäyspään ilotuliukseen. Heikki Iiskola iski Oilersin viidennen maalin Justus Kainulaisen tarjoilusta, ja heti seuraavassa vaihdossa Santeri Lindfors sai karvattua ylimpänä miehen pallon pois SPV:n Peter Kotilaiselta. Lindfors pääsi nokikkain Rasmus Hasun kanssa, ja Lindfors pääsi viimeistelemään illan toisensa.

Minuuttia myöhemmin Markus Markkolan syöttö kimposi SPV-puolustajan mailasta Justus Kainulaiselle, joka pääsi ampumaan Oilersin jo 7-3 johtoon. Neljä ja puoli minuuttia ennen päätössummeria Oilers onnistui jälleen, kun Santeri Lindfors viimeisteli illan kolmannen osumansa Tuomas Iiskolan loistavasta tarjoilusta.Kahta minuuttia myöhemmin Oilers pääsi niittaamaan illan viimeisen osuman, kun Ilari Talvitie tinttasi kovalla vedollaan Markus Markkolan syötöstä taululle loppuluvut 9–3.

Oilersin sankariksi hattutempullaan noussut Santeri Lindfors summasi ottelun; ”Aika vauhdikas peli. Pidettiin hyvin vauhtia, ja paikkoja tuli molempiin päihin. Hyvää puolustuspelaamista ja peittopeliä meiltä. Kolmannessa erässä alettiin tekemään maalejakin niistä meidän mestoistamme.”

Oilers otti peräkkäisinä päivinä kaksi isonumeroista voittoa, Lindfors kertoi viikonlopun vaikutuksesta; ”Nämä voitot antavat hyvää buustia arkeen, ja uskoa siitä, että suuntamme alkaa kääntymään. Kuutta pistettä parempaa ei kahdesta pelistä voi toivoa, mutta sen ei saa antaa meille aihetta keulia.”

Oilersin seuraava ottelu on ensi torstaina pelattava vieraspeli LASB:ia vastaan. Lindfors ennakoi tulevaa kamppailua; ”Lähdetään samalla reseptillä kuin tänään. Pidetään vauhtia yllä ja tähdätään hyvään puolustamiseen ja peittopeliin. Niillä ja hyökkäyspään voittavilla teoilla päästään pitkälle.”

”LASB pelaa yleensä omannäköistään peliä, mikä on aika lailla meidän pelityylin vastakohta. Pyrkivät pitämään palloa ja rakentamaan hyökkäyspeliä omalta alueelta, ja ovat myös hyviä puolustamaan pallolla.”

Lindfors kommentoi myös omaa ja viisikkonsa onnistunutta iltaa; ”Hyvältä tuntuu, meidän kentällisellä ollut vähän vaikeata tällä kaudella, ja ei todellakaan olla oltu oman tasomme ylärekisterissä. Tänään kenttämme oli viisi maalia plussan puolella. Siitä se lähtee parempaan suuntaan kevättä kohden.”

Ensi torstaina pelattava LASB vs. Oilers-kamppailu alkaa kello 18.30. Liput otteluun myy Tiketti, ja mittelön näyttää Ruutu.Tilastot

9 - 3

SPV
3 - 21 - 15 - 0

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo