28
TAM
18.30
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Oilers - OLS  10 - 4

Tapiolan Urheiluhalli

​Tuplaviikonlopun ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu OLS


Oilers vs. OLS – LA 28.1. kello 18.30 – Tapiolan Urheiluhalli
Oilersin kausi – 22 O, 10 V, 3 JAV, 4 JAH, 5 H, 40 P – sijalla #6
OLS:in kausi – 22 O, 5 V, 1 JAV, 2 JAH, 14 H, 19 P – sijalla #9

Liput: Tiketti
Lähetys: Ruutu


Oilers ja OLS kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella

Sarjataulukossa kuudentena oleva Oilers on aloittanut vuoden 2023 kaksijakoisesti. Vuoden ensimmäisessä ottelussa Oilers kaatoi EräViikingit 7-6 jatkoaikavoitolla, ja viikkoa myöhemmin LASB:in numeroin 5-2. Kahta päivää myöhemmin Oilers matkasi Jyväskylään kohtaamaan Happeen, ja Jyväskylän ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä.

Happee onnistui hallitsemaan ottelua miltei loppuun saakka, kunnes Oilers onnistui nousemaan tasoihin iskemällä kolme maalia viimeisen neljän minuutin aikana. Sensaatiomainen nousu huipentui viimeisellä minuutilla, kun Oilers iski kaksi maalia viimeisen kymmenen sekunnin aikana.

Hienosta noususta jäi lopulta käteen vain yksi piste, kun Happee voitti rangaistuslaukauksille edenneen ottelun. Seuraavalla viikolla Oilers teki muutoksia valmennusryhmäänsä, kun päävalmentaja Heikki Luukkonen vapautettiin tehtävistään. Päävalmentajan paikalle nostettiin apuvalmentajana toiminut Aleksi Lammi.

Lammi kommentoi alkanutta päävalmentajan arkeaan; ”Kulunut aika on ollut hektistä. Rajallisessa ajassa emme ole lähteneet tekemään merkittäviä muutoksia pelaamisen perusperiaatteisiimme, vaan olemme pyrkineet hienosäätöön.”

Lammi luonnehti tulevia askelmerkkejä; ”Pelillisesti pyrimme peruspelaamisemme elementtien alleviivaamiseen, emmekä tässä vaiheessa lähde rakentamaan palettia alusta. Henkisellä puolella haluamme saada joukkuetta hitsattua entisestään yhteen, että olo kimpassa tekemisestä ja samassa veneessä olemisesta vahvistuu entisestään."

”Kuluvan kauden haasteet ja vaikeudet ovat saaneet aikaan sitä, että peli-ilmeemme on ollut ajoittain tuskaista ja vaisua. Lähdemme toisistamme välittämisen, pelistä nauttimisen ja intohimon kautta liikkeelle. Haluan, että tämä intohimo näkyy kaikessa tekemisissä aina lehtereille ja kotikatsomoihin saakka.”

Lammi ennakoi huomista ottelua; ”Viime ottelu OLS:ia vastaan jätti todella paljon hampaankoloon. Odotan sisuuntunutta ja hyvässä iskussa olevaa Öljymiehistöä huomiseen otteluun. OLS perustaa pelinsä todella vahvaan pallokontrolliin, mutta me haluamme omalla toiminnallamme määrätä pelin rytmi sekä pallollisena että pallottomana.”


Huomisen vastustaja

Lauantain vastustaja OLS pelaa kaksijakoista kautta. F-liigan yhdeksännellä sijalla olevat oululaiset ovat F-liigan puolella viiden ottelun tappioputkessa. 22 ottelua ovat tuottaneet OLS:ille viisi varsinaisen peliajan voittoa, ja yhden jatkoaikavoiton FBC Turusta.

Vaikeasti sujuneen liigakauden kääntöpuolena on menestys Suomen Cupissa. OLS onnistui nappaamaan kauden tähän mennessä suurimman päänahan joulukuun alussa, kun oululaiset onnistuivat voittamaan Oilersin lukemin 7–6.

Voitto espoolaisista tuotti oululaisille kolmen sarjapisteen lisäksi myös välieräpaikan Suomen Cupissa. Viime viikonloppuna järjestetyssä Final Four-tapahtumassa OLS lunasti paikkansa finaalissa voittamalla välierävastustaja M-Teamin numeroin 7–4. Itse finaali ei jättänyt jossittelemisen varaa, kun Classic voitti Cupin mestaruuden tylysti lukemin 9–0.


Edellinen kohtaaminen

Tällä kaudella Oilers ja OLS ovat kohdanneet kahdesti aikaisemmin. Kauden alussa pelatussa ottelussa Oilers onnistui puolustamaan toisessa erässä saavuttamaansa johtoasemaa aina päätössummeriin saakka voittaen ottelun lukemin 8-5.

Kauden toinen kohtaaminen oli niin ikään tasainen, ja OLS johti kamppailua toiselle erätauolle siirryttäessä. Oilersin vahva kolmannen erän alku siivitti espoolaiset tasoihin ja kahden maalin johtoon erän puoliväliin mennessä, mutta OLS onnistui viimeisellä minuutilla iskemään sekä tasoitus- että johtomaalin. Kaksi nopeaa maalia siivittivät oululaiset sekä kolmeen sarjapisteeseen että Suomen Cupin välieriin.


Joukkueiden välinen historia

Oilers ja OLS ovat kohdanneet liigahistorian aikana 48 kertaa runkosarjassa. Otteluista 38 on päättynyt Oilersin voittoon, kahdeksan OLS:in hyväksi ja kahdesti joukkueet ovat päätyneet tasapeliin.

Oilersin joukkueesta OLS-taustaa löytyy Antti Suomelalta ja Matias Veikkolalta. Juniorivuotensa Luistinseurassa pelannut Suomela edusti OLS:ia kahden liigakauden verran ennen siirtymistään Oilersiin kaudelle 2018–19.

Matias Veikkola edusti OLS:ia liigassa kolmen kauden verran ennen siirtymistään SPV:hn kaudelle 2016-17. Kolmen Seinäjoella vietetyn kauden jälkeen Veikkola siirtyi Oilersiin kaudelle 2018-19.

OLS:in joukkueessa ei ole entisiä Oilers-pelaajia.


Seuraa heitä:

Oilersin tehokkain pelaaja - #22 Heikki Iiskola – 22 O, 20 M, 26 S, 46 P
Oilersin tehokkain maalintekijä - #73 Justus Kainulainen – 21 O, 25 M
OLS:in tehokkain pelaaja - #8 Joni-Arttu Sieppi – 21 O, 23 M, 10 S, 33 P
OLS:in tehokkain maalintekijä - #8 Joni-Arttu Sieppi – 21 O, 23 M

Lähestyvät merkkipaalut:

Tuomas Iiskola – kuusi pistettä 400 tehopisteeseen.
Justus Kainulainen – neljä maalia 200 maaliin, kaksi tehopistettä 300 tehopisteeseen.


Oilers vs. OLS huomenna kello 18.30 Tapiolan Urheiluhallilla. Liput otteluun myy Tiketti, ja matsin näyttää Ruutu.