5
LOK
18.30
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Oilers - EräViikingit  5 - 2

Tapiolan Urheiluhalli

​Oilers palasi voittojen tielle juhlaottelussaan!

Oilers kaatoi EräViikingit lukemin 5-2 Hall of Fame-teemaottelussa


Oilers vs. EräViikingit 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)
Maalikooste: Ruutu
Tilastot: F-liiga


Historiallisen teemaottelun alussa nähtiin hieno hetki, kun eniten runkosarjaotteluita Oilers-paidassa pelannut Ilari Talvitie palkittiin hienon merkkipaalun saavuttamisesta. Talvitie nousi pelatuissa otteluissa kärkisijalle viime perjantaina pelatussa Classic vs. Oilers-ottelussa.

Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu sai Oilersin kannalta ikävän alun, kun jo toisella peliminuutilla Joakim Lund ampui suoraan Jani Kukkolan syötöstä ottelun avausmaalin. Vaikea alku sai jatkoa minuuttia myöhemmin, kun ErVi-kapteeni Tommi Rosendahl murtautui maalin takaa maalinedustalle, ja iski rystyltä vieraat kahden maalin johtoon.

Erän puolivälissä Oilers pääsi kuitenkin peliin mukaan, kun Heikki Iiskola tavoitti syötöllään Matias Veikkolan, joka iski rystyltä Oilersin avausmaalin. Tehokasta alkukautta pelannut Veikkola on Oilersin sisäisen maalipörssin jaetulla toisella sijalla Aaro Astalan kanssa viidellä maalilla.

Oilers onnistui iskemään pelin tasoihin ajassa 14.41, kun Markus Markkolan laukaus kimposi päätylankusta maalin toisella puolella olleelle Aaro Astalalle. Astala poimi irtopalan, ja ampui tolpan juuresta maalin kattoon tasoittaen ottelun. Astalan osuma jäi erän viimeiseksi, joten erätauolle suunnattiin tasatilanteessa 2-2.

Ensimmäisellä erätauolla nähtiin seurahistoriaa, kun Oilers Hall of Famen ensimmäiset jäsenet esiteltiin Tapiolan Urheiluhallin yleisölle. Casper Pfitzner, Jussi Järvinen, Oliver Wardi, Patrick Wardi sekä Teemu Lehikoinen saivat ansaitut kunnianosoitukset upeista uristaan. Heidän uratarinansa ovat nyt luettavissa Oilersin Hall of Famessa!

Ottelun toisen erän alkuun vierasjoukkueelle tarjoutui mahdollisuus nousta johtoasemaan ylivoiman kautta, kun Markus Markkolalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus pelin viivyttämisestä. ErVin ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja peli jatkui tasatilanteessa aina erän viimeisille minuuteille saakka. Heikki Iiskola käynnisti Oilersin vastahyökkäyksen, ja syötti Markus Markkolalle. Markkola pääsi ampumaan vapaasti ohi ErVi-vahti Nemo Sipilän, ja Oilers nousi ensimmäistä kertaa johtoon.

Kolmannessa erässä EräViikingit yrittivät käynnistää takaa-ajoaan. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kahta minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Markus Markkola ampui Oilersin neljännen maalin tyhjään ErVi-rysään. 50 sekuntia ennen täyden ajan päättymistä nähtiin illan viimeinen maali, kun Heikki Iiskola ja Aaro Astala pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan kohti tyhjää ErVi-maalia. Heikki Iiskola kirjautti illan neljännen syöttöpisteen syöttämällä Astalan illan toisen osuman.

Oilers-puolustaja Marko Juselius summasi keskiviikon kamppailua; ”Meiltä vähän nihkeä alku ja ErVin ykkösketju oli tosi terävällä jalalla alussa. Parannettiin pelin edetessä, otimme isännän otteen pelistä ja viimeisessä erässä esitimme erittäin kypsää johtoasemassa pelaamista.”

Viime viikko oli Oilersin osalta tuloksellisesti laiha, kun Pirkanmaan kahdesta vieraspelistä saldoksi jäi yksi sarjapiste Oilersin hävittyä rangaistuslaukauksilla KrP:lle ja varsinaisella peliajalla Classicille. Juselius kommentoi viime viikon tappioita; ”Viime aikoina kokoonpanomme on vähän elänyt, ja viime viikolla meillä oli sairastuvalla useampia ukkoja. Loukkaantumisten ei pitäisi kuitenkaan antaa vaikuttaa, sillä sen verran laadukas rosteri meillä on ettei 9-1 tappioita saisi tulla. KrP-ottelun lopun sulamisessa taisi vähän kummitella mielessä meidän romahtamisemme TPS-pelissä. Näitä ei saisi enää tulla.”

Eilinen ottelu oli erityinen Marko Juseliukselle, sillä Oilersiin tälle kaudelle tullut puolustaja on edustanut liigaurallaan ainoastaan EräViikinkejä ja fuusioitumista edeltänyttä SSV:tä. ”Oli rehellisesti vähän outo fiilis. Vastassa oli paljon ystäviä toisella puolella. Oma viime kauden ketju oli aika liekeissä alkuun, ja piti miettiä, että nyt otetaan koko joukkue itseämme niskasta kiinni.”

Oilersin kolmen pelin viikko jatkuu lauantaina, kun vieraaksi Tapiolaan saapuu SPV. Heti seuraavana päivänä on luvassa jo seuraava kotiottelu, kun niin ikään Etelä-Pohjanmaalta tuleva Jymy saapuu Tapiolaan.

Juselius kommentoi häämöttävää kahden kotiottelun viikonloppua; ”Meidän pitää parantaa tekemistämme, eikä pelimme tosiaan ole vielä valmista. Nyt sentään olemme saaneet kairattua muutamia pelejä voitoiksi. Kotiluolassa pelatessa varsinkin on tärkeää, ettei anneta mitään täältä vieraille mukaan. Sekä SPV että Jymy ovat aloittaneet kautensa hyvin, joten meidän täytyy olla todella valmiina.”


Lauantain SPV-ottelu sekä sunnuntain Jymy-mittelö alkavat molemmat kello 17.00 Tapiolan Urheiluhallilla. Nappaa liput viikonlopun otteluihin tästä!