28
SYY
18.30
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Nokian KrP - Oilers   5 - 4 VL

Raholan liikuntakeskus

Oilers taipui KrP:lle rangaistuslaukauksilla.

Tasaisessa ottelussa KrP onnistui nousemaan kolmen maalin tappioasemasta tasoihin ja voittoon.


Nokian KrP vs. Oilers 5-4 RL (1-1, 0-2, 3-1, 0-0, 1-0)

Maalikooste: Ruutu


Ottelun neljännellä peliminuutilla Oilers onnistui katkaisemaan KrP:n poikittaissyötön ja lähtemään vastahyökkäykseen. Heikki Iiskola harhautti KrP-puolustaja Morics Kruminsin, ja syötti Santeri Lindforsin läpiajoon. Lindfors harhautti tyylikkäästi KrP-vahti Miki Saarisen, ja iski rystypuolelta ottelun avausmaalin.

Avauserän puolivälissä Oilers menetti pallon hyökkäysalueella, jonka jälkeen Nico Jonaeson onnistui syöttämään Henri Johanssonin läpiajoon. Nokikkain Oilers-vahti Joonas Kaltiaisen kanssa päässyt Johansson onnistui harhauttamaan Kaltiaisen ja tasoittamaan ottelun.

Johanssonin osuma jäi samalla avauserän viimeiseksi, joten erätauolle suunnattiin tasatilanteessa 1-1.

Toisen erän puolivälissä Oilersille siunaantui erän paras tekopaikka, kun Nico Jonaeson menetti pallon Oilersin päädyssä. Heikki Iiskola ja Santeri Lindfors säntäsivät kahdestaan läpiajoon, ja lopulta Iiskola haki omaa ratkaisua. KrP-vahti Saarinen onnistui kuitenkin torjumaan Iiskolan yrityksen, ja numerot pysyivät 1-1:ssä.

Minuuttia myöhemmin Matias Veikkola antoi loistavan avaussyötön laitaa pitkin Aaro Astalalle, joka syötti maalin edustalle rynnänneelle Markus Markkolalle. Markkola viimeisteli tyylikkäästi maalin kattoon, ja vei Oilersin jälleen johtoasemaan.

Kahta minuuttia myöhemmin Oilers-puolustaja Antti Suomela harhautti alimpana miehenä KrP:n hyökkääjän, ja nousi hyökkäykseen. Suomela pääsi juoksemaan vapaasti vetosektorille, ja viimeistelemään Oilersin kolmannen maalin tarkalla laukauksellaan. Suomelan maali jäi toisen erän viimeiseksi, ja päätöserään paineltiin Oilersin kahden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä Oilersin johtoasema kasvoi kuudennella peliminuutilla, kun Kristian Lammisen veto upposi etukulmasta sisään ohi KrP-vahti Miki Saarisen. Numerot pysyivät 1-4:ssä aina kolmannen erän viimeiselle neljännekselle, kunnes Nico Jonaeson ampui suoraan Mikko Laaksosta KrP:n kavennusmaalin.

Viimeisten minuuttien lähestyessä Oilersilla oli useampi mahdollisuus tehdä tyhjiin, mutta KrP:n puolustus venyi viime hetken katkoihin ja pelastuksiin. KrP onnistui nousemaan maalin päähän 20 sekuntia ennen loppua Henri Johanssonin maalilla. Varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla KrP:lle tuomittiin vapaalyönti hyvältä paikalta, jonka KrP hyödynsi kun Nico Jonaeson löi pelin tasoihin vain kahdeksan sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Jatkoaika ei tuonut lopulta ratkaisua, joten ottelu eteni voittolaukauskilpailuun. Rankkareilla KrP onnistui terävämmin, kun Joona Rantala ja Henri Johansson onnistuivat maalinteossa. Oilersilta onnistui ainoastaan Justus Kainulainen, joten ottelu päättyi KrP:n 5-4 voittoon.

Maalinteossa onnistunut Oilers-puolustaja Antti Suomela kommentoi ottelua; ”Pelasimme hyvän pelin viimeistä minuuttia lukuunottamatta. Sitä ennen saatiin pidettyä KrP pois vaarallisilta tekopaikoilta. Lopussa tulimme liiankin innokkaasti puolustuspäähän, ja KrP pääsi iskemään. Tänään ei valitettavasti tullut voittoa, mutta tästä otetaan oppia tulevaan. Tällä tavalla emme voi sulaa jatkossa.”

”Johtoaseman varjelemisen lisäksi meidän tulee kehittää avauspelaamistamme ja sitä, miten pääsemme vastustajan hyökkäyspään paineen alta pois paremmin. Hyvää ottelussa puolestaan oli se, että saimme luotua maalipaikkoja. Myös puolustuspelimme oli pitkään hyvällä tasolla, mutta emme saaneet puristettua lopulta voittoa.”

Oilersin seuraava ottelu koittaa jo perjantaina, kun Öljy suuntaa jälleen Pirkanmaalle. Suomela kommentoi perjantaina odottavaa Classic-ottelua; ”Varmaan aika samanlainen peli luvassa kuin tänään. Kaksi todella hyvää joukkuetta vastakkain, niin ei voi muuta odottaa kuin tiukkaa ottelua."

Perjantaina kello 18.30 alkavaan otteluun liput myy Tiketti, ja matsin näyttää Ruutu.Tilastot
Nokian KrP

5 - 4 VL

1 - 10 - 23 - 10 - 01 - 0

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista