17
JOU
18.30
MIEHET EDUSTUSJOUKKUE, F-liigan runkosarja

Westend Indians - Oilers   4 - 5

Espoo Metro Areena

Espoon Derby päättyi Oilersin voittoon!

Oilersin ja Indiansin kauden ensimmäinen ottelu päättyi Öljyn 5-4 voittoon.


Indians vs. Oilers 4-5 (2-2, 1-1, 1-2)

Tilastot
Maalikooste


Ottelun avausmaalia ei jouduttu kauaa odottamaan, sillä Tuomas Iiskola vei Öljymiehet johtoon jo ottelun toisella peliminuutilla Markus Markkolan syötöstä. Illan vastustaja Indians ei kuitenkaan kauaa tappioasemassa viihtynyt, sillä isäntien Jesse-Samuli Huppunen tasoitti ottelun kahta minuuttia myöhemmin.

Hallinta kääntyi hienoisesti Indiansille, sillä Olli Jokelan rangaistusta seurannut ylivoima tuotti välittömästi tulosta Eetu Nykäsen maalin myötä. Heimolle tarjottiin mahdollisuutta kasvattaa johtoa rangaistuslaukauksen myötä, mutta Joonas Kaltianen torjui Huppusen yrityksen. Erän viimeisestä osumasta vastasi Tuure Ailio, jolle maali oli sekä kauden ensimmäinen, että ensimmäinen osuma Oilers-paidassa.

Toisessa erässsä ensimmäisestä maalista vastasi jälleen Oilers. Viiden peliminuutin jälkeen Tuomas Iiskola onnistui veljensä Heikin syötöstä, ja Oilers oli jälleen johdossa. Indiansille avautui mahdollisuus tulla jälleen tasoihin ylivoimalla, kun Miko Summaselle tuomittiin rangaistus työntämisestä. Tälläkin kerralla Indians hyödynsi mahdollisuutensa, ja tälläkin kerralla ylivoimamaalista vastasi Eetu Nykänen. Enempää osumia ei toisessa erässä nähty, joten myös kolmanteen erään suunnattiin tasatilanteessa.

Päätöserän alku noudatti samaa kaavaa kuin aikaisemmatkin, sillä Oilers onnistui jälleen iskemään jo alkuminuuteilla. Tällä kertaa vuorossa oli Markus Markkola, joka ampui suoraan Tuomas Iiskolan syötöstä. Neljää minuuttia myöhemmin kokenut Indians-puolustaja Janne Salonen toi pelin jälleen tasoihin, ja varsinaisen peliajan lähestyessä loppupuoltaan ottelu siirtyi jännittävään tasatilanteeseen.

Jännityksen purki lopulta Heikki Iiskola, joka vei Oilersin jälleen johtoasemaan ajassa 56:34 Markus Markkolan syötöstä. Indians vaihtoi pian aloituksen jälkeen maalivahti Mikko Kirvesniemen kuudenteen kenttäpelaajaan hakien tasoitusosumaa. Oilers onnistui kuitenkin puolustamaan maalin johtoaan loppuun saakka, ja summerin soidessa Oilers nappasi voiton Espoon Derbystä.

Ottelun voittomaalin viimeistellyt Heikki Iiskola pääsi pelaamaan vasta toista kertaa tällä kaudella. ”Hopon” edellinen F-liigaottelu oli 26.9. pelattu Jymy vs. Oilers-kamppailu. Näin Heikki Iiskola kommentoi paluuotteluaan.

”Oli erittäin päästä taas tänne kaukalon sisäpuolelle! Mukavampaa se on pelaamassa olla kuin katsomossa. Urheilijan tyrä vaivasi, mutta nyt kunto alkaa olemaan aika hyvä. Siinä on toki vielä parannettavaa, mutta tämä riitti tänään.”

Ottelussa tuomittiin sangen runsaasti jäähyjä, sillä kahden minuutin rangaistuksia nähtiin kahdeksan kappaletta. Tämä ei kuitenkaan Iiskolaa häirinnyt; ”Tuomarilinja oli tänään vähän erilaisempi kuin aikaisemmin. Aika helposti siellä nousi käsi pystyyn, mutta rangaistuksia tuli molemmille. Tämä oli tämän päivän linja ja tällä mentiin.”

”Ehkä ottelun rikkonaisuus teki matsista niin tasaisen. Jäähyt antoivat momentumia vuorotellen molemmille joukkueille, kun oli ylivoimaa, alivoimaa ynnä muuta. Ottelun hallinta vaihteli puolelta toiselle, mutta onnistuimme lopulta voittamaan.”

”Lähdetään huomenna parantamaan rutkasti omaa pallollista pelaamistamme. Ei se karvauspelaaminen kuitenkaan niin kivaa ole, että haluaisi viettää koko ottelua pallottomana. Pelataan fiksummin kuin tänään, mutta raastetaan yhtä kovaa!”

Oilersin vuosi huipentuu vierasottelulla viime kauden finaalivastustaja Classicia vastaan! Huomenna lauantaina kello 17.00 alkava ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Classicin uudella Bläk Boks-areenalla!Tilastot
Westend Indians

4 - 5

2 - 21 - 11 - 2

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista