Oilers-nuorten joulukuun katsaus
Esport OilersJulkaistu: 05.01.2022 20.19

Oilers-nuorten joulukuun katsaus

Oilersin edustustason juniorijoukkueiden joulukuu kului vahvasti harjoituspainotteisesti MM-kisojen ja joulupyhien myötäMiehet Akatemia
13 O, 8 V, 0 JAV, 0 T, 3 JAH, 2 H, sijalla #3

Joulukuussa miesten akatemiajoukkue nähtiin tositoimissa kahdesti, molemmilla kerroilla vieraskaukaloissa. Joulukuun alussa joukkue voitti EräViikinkien Akatemian todellisessa maalirallattelussa lukemin 15-8. Oilersin liigamiehistöstä mukana olleet Jasper Juuti, Heikki Iiskola sekä Miko Summanen esiintyivät vahvasti Summasen onnistuttua kertaalleen maalinteossa, Iiskolan ja Juutin iskiessä kaksi osumaa mieheen. Joulukuun toisessa ottelussa Akatemia matkasi Riihimäelle RSS Panthersin vieraiksi. Akatemia onnistui kolmannen erän alussa pääsemään kahden maalin johtoasemaan, mutta lopulta Panthers onnistui nousemaan tasoihin ja lopulta 7-6 jatkoaikavoittoon.

Akatemian valmentaja Sami Kavekari kommentoi joukkueen otteita; ”Pelillisesti olemme pystyneet tekemään sovittuja asioita, ja tällä saralla mennään kokoajan eteenpäin. Tammikuu tulee olemaan haasteellinen, sillä vallitsevan koronatilanteen vuoksi pelejä on siirretty. Lisäksi harjoittelua voidaan suorittaa vain annettujen ohjeiden ja rajoitusten puitteissa.”


P21
16 O, 9 V, 2 JAV, 0 T, 1 JAH, 4 H, sijalla #2

Joulukuu piti P21-joukkueen osalta ohjelmassaan kaksi sarjaottelua. Kuun alussa Oilersin nuoret hurjat matkasivat tuplareissulle kohti Seinäjokea ja Oulua. Ensimmäinen pysähdys SPV:n vieraina tuotti Oilersin laariin kolme sarjapistettä 5-4 voiton myötä, ja Oulussa Oilers nappasi jatkoaikavoiton lukemin 6-5.

Tammikuussa joukkueen osalta edessä on tauko otteluista, sillä koronarajoitusten vuoksi tulevat ottelut on siirretty tulevaisuuteen.

P21-joukkueen päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi joukkueen kuulumisia; "Joulukuu sujui osaltamme melko rikkonaisissa merkeissä. Kuukausi lähti mukavasti liikkeelle, kun joulukuun pitkältä vieraspelimatkalta Seinäjoelta ja Oulusta raavittiin kaksi maalin voittoa vaikeista lähtökohdista huolimatta. Joukkue hitsautui pitkän vieraspelimatkan aikana entistä tiiviimmäksi ja otimme pelillisesti isoja askeleita oikeaan suuntaan."

"Pohjoisen reissun jälkeen joukkueeseen iski melkoinen sairasteluaalto ja valitettavasti pari harjoitusviikkoa sujuivat varsin rikkonaisesti. Tällä hetkellä tunnelmat ovat varsin kaksijakoiset vallitsevien koronarajoitusten johdosta. Elämme parhaillaan epävarmuuden keskellä ja ainakin tähän tietoon P21 SM-Sarjan pelit ovat toistaiseksi tauolla."


P18
13 O, 6 V, 1 JAV, 0 T, 0 JAH, 6 H, sijalla #5

Joulukuussa Oilersin P18-ikäluokalla oli ohjelmassa ottelut LASB:ia, Blackbirdsia sekä Karhuja vastaan. Ensimmäisessä ottelussa LASB oli vahvempi lukemin 9-7, mutta ottelut Blackbirdsia ja Karhuja vastaan päättyivät Oilersin voittoihin varsinaisella peliajalla luvuin 6-5 ja 9-2.

Tammikuussa otteluohjelmassa on neljä kamppailua SBS Wirmo/Maskua, Josbaa, EräViikinkejä sekä Blackbirdsia vastaan.

Päävalmentaja Hannu Mattila summasi joukkueen otteita; ”Joulukuun aikana ryhmä paransi tekemistään ja ennen joulutaukoa se näkyi myös tulostaululla otteluiden loputtua. Nyt kun lähdetään kevätkaudelle niin tavoitteena on pitää sama nousujohteinen tekeminen päällä ja sitä kautta kehittää niin joukkuetta kuin yksilöitäkin sen sisällä. Meillä onneksi pelit jatkuvat ainakin tämän hetken tiedolla. ”


T18
5 O, 2 V, 1 JAV, 0 T, 0 JAH, 2 H, sijalla #4

Syys- ja lokakuun saldojen perusteella jaetut SM-sarjapaikat jäivät Oilersin T18:n osalta haaveeksi, sillä joukkue ei kyennyt nappaamaan paikkaa SM-sarjaa. Kauden jatkuminen 1. divisioonassa on sujunut maukkaammin, sillä divarissa T18 on tällä hetkellä sijalla viisi.

Joulukuussa T18-joukkue nähtiin tositoimissa kahdesti, molemmilla kerroilla Häme Starsia vastaan. Tammikuussa joukkueella on luvassa peräti kuusi ottelua Nibacosia, SC Kokkolaa, Tiikereitä, KooVeetä, Classic II:sta ja Karhuja vastaan.

Päävalmentaja Tessy Tillander summasi suojattiensa kuulumisia; "Joulukuussa pelattiin kaksi peliä ja molemmista peleistä pisteet kotiin nappasi Häme Stars. Joukkue koki pari ikävää loukkaantumista ja toivotamme isot tsempit pelaajien pitkään kuntoutukseen. Kevätkausi alkaa tiukalla ottelutahdilla, sillä tammikuussa pelaamme 6 ottelua. Vuoden ensimmäiset mittelöt käydään tulevana viikonloppuna Kokkolassa, kun vastaan asettuu Nibacos ja SC Kokkola."P16 8 O, 1 V, 0 JAV, 0 T, 1 JAH, 6 H, sijalla 7

Haastavaa kautta pelaava Oilersin P16-joukkue vietti viimeisen viikonlopun ennen joulua Solvallan Urheiluopistossa pelaten ensin SBS Wirmo/KeikYa ja toiseksi FoSua vastaan. Ensimmäisessä ottelussa ratkaisua saatiin jännittää aina loppusekunneille saakka, sillä Oilers onnistui nousemaan maalin päähän ilman maalivahtia vain 38 sekuntia ennen loppua. SBS Wirmo/KeikYn puolustus kuitenkin piti, ja vieraat voittivat ottelun lukemin 7-6. Seuraavana päivänä vieraat olivat jälleen vahvempia FoSun viedessä pisteet 9-5 voitolla.

Joukkueen päävalmentaja Sebastian Laaksonen summasi haastavaa kuukautta; ” Joulukuussa pääsimme keskittymään harjoitteluun, MM-kisojen laittaessa pelit muutaman viikon tauolle. Suurin osa oli myös aistimassa kisatunnelmaa paikan päällä.

Ennen joulutaukoa pelasimme vielä kaksi peliä, joiden kaava oli melko tuttu. Joulutauolle siirryttäessä riitti valmennuksella pohdittavaa. Suuntaviivat kevään osalta vedettiin uuden vuoden ensimmäisessä palaverissa joukkueen kesken. Työnteko jatkuu normaalisti ja pelejä pääsemme jatkamaan heti tulevana lauantaina!