Oilers-nuorten marraskuun katsaus
Julkaistu: 10.12.2021 09.49

Oilers-nuorten marraskuun katsaus

Marraskuun aikana Oilersin nuoret pelasivat paikoitellen todella vahvasti, ja osalle marraskuu oli tulosten valossa vuoden harmain kuukausi


Miehet Akatemia
12 O, 8 V, 0 JAV, 2 JAH, 2 H, sijalla #2

Suomisarjan B-lohkossa SBS Kingsin nimellä pelaava Miesten Akatemiajoukkue pelasi tuloksellisesti varsin positiivisesti marraskuun aikana. Kuun alussa joukkue voitti kotonaan LOSB:in lukemin 8-4 ja samalla viikolla GrIFK:n Kauniaisissa numeroin 9-5. Seuraavalla viikolla 13.11. pelatussa kotiottelussa S.S Stormia vastaan Akatemia rallatteli tylyyn 11-0 voittoon, mutta viikkoa myöhemmin joukkue kärsi kuukauden ainoan tappionsa SBS Wirmon vieraana lukemin 6-1. Marraskuu huipentui maalirikkaaseen 10-4 voittoon Blackbirdsista kotiottelussa Esport Arenalla.

Onnistunut alkukausi on näkynyt niin sarjataulukossa kuin pistepörssissäkin. Lohkonsa toisena oleva Akatemia on neljä pistettä sarjakärki HIFK:ta perässä, ja joukkueen tehokkain pistemies Riku Reunamäki löytyy pistepörssin kolmannelta sijalta.

Päävalmentaja Arttu Savolainen summasi marraskuun otteita; ”Lokakuussa alkanut hyvä pelillinen trendi on jatkunut marraskuun puolelle. Puolustuspeli on pysynyt hyvällä tasolla ja Wirmo-pelin tappiota lukuunottamatta maalinteko on onnistunut laajalla rintamalla.”


P21
16 O, 9 V, 2 JAV, 0 T, 1 JAH, 4 H, sijalla #2

Akatemian lailla myös P21-edustusjoukkue pelasi marraskuun aikana viisi sarjaottelua. Kuun ensimmäisessä ottelussa Oilers voitti Happeen lukemin 6-4 voiton Jyväskylässsä, mutta seuraava viikko oli P21-joukkueelle vaikea. Keskiviikkona 10.11. Oilers taipui EräViikingeille lukemin 8-3 Tapanilan Mosahallilla, ja saman viikon sunnuntaina Nokian KrP otti Oilersista kotivoiton Raholassa lukemin 7-5. Öljynuoret palasivat voitokkaalle kurssille 20.11. voittamalla Karhut 7-6 tasaisen maalijuhlan päätteeksi, ja viikkoa myöhemmin Steelers kaatui lukemin 10-3 Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa. Kuukauden viimeisenä päivänä Oilers kävi ryöstöretkellä Tikkurilassa, missä Tiikerit kaatuivat tylysti numeroin 16-1. Joulukuun alussa Oilers ehti kahden ottelun vierasmatkalle, jonka aikana pisteet haettiin niin SPV:ltä kuin OLS:ilta.

Sarjataulukossa Oilers P21 on kivunnut toiselle sijalle, vaikkakin joukkue on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin lähimmät kilpakumppanit Classic ja EräViikingit. Joukkueen tehokkain pelaaja alkukaudella on ollut pistepörssin toisena oleva Jesper Silvonen, joka on takonut taululle häikäisevät 26 maalia ja 15 syöttöpistettä 15 pelaamassaan ottelussa. Joukkuetoveri Tuomas Markkula on myöskin pelannut tehokasta syyskautta, sillä pistepörssin kuudentena oleva Markkula on takonut 16 pelissä 13 täysosumaa ja 19 syöttöä.

P21-joukkueen päävalmentaja Aleksi Lammi summasi mennyttä ja käänsi katseen tulevaan; ”Marraskuu sujui osaltamme vähän kaksijakoisissa tunnelmissa. Kävimme kuun puolessa välissä melko synkissä vesissä KrP:lle kärsityn vierastappion jälkeen. Tätä peliä edelsi tappio EräViikingeille sekä vaikeampi vierasreissu Happeeta vastaan."

"Joukkue reagoi tilanteeseen ja muutamaan heikompaan peliin halutulla tavalla, ja viimeiset viikot ovatkin olleet toistaiseksi kauden parasta tekemistä. Erityisesti joulukuun pitkältä vieraspelimatkalta Seinäjoelta ja Oulusta raavitut kaksi maalin voittoa vaikeista lähtökohdista huolimatta olivat osoitus joukkueen yhteen hitsautumista ja selkeästä pelillisestä kehityksestä. Siirrymme joulun harjoitustauolle nyt mukavassa viiden ottelun voittoputkessa. Vaikka peleistä onkin nyt taukoa, niin työnteko ei lopu mihinkään. Harjoittelemme tulevat pari viikkoa kovaa ennen pientä joulubreikkiä. Pelien osalta hommat jatkuvat 10. tammikuuta. Työntäyteisin ja innokkain tunnelmin edetään kohti runkosarjan kevät puoliskoa.”


P18
11 O, 4 V, 1 JAV, 0 T, 0 JAH, 6 H, sijalla #9

Vaikean alkukauden keskellä oleva Oilersin P18 tahkosi vanhempien joukkueiden lailla viisi sarjaottelua marraskuun aikana. Kuukauden ensimmäisessä ottelussa OLS onnistui hakemaan pisteet Espoosta voittaen lukemin 12-8, mutta heti seuraavana päivänä Oilers onnistui voittamaan Nibacosin numeroin 6-5. Seuraavalla viikolla Happee kaatui Espoossa pelatussa ottelussa rangaistuslaukausten päätteeksi luvuin 7-6, mutta seuraavana päivänä TPS haki vierasvoiton Espoosta 8-4 voitolla. Kaksijakoisen kuukauden viimeisessä pelissä Classicia vastaan olivat tamperelaiset tylympiä, sillä Oilers taipui Classicille lukemin 13-4. Joulukuun viidentenä päivänä synkkä kurssi jatkui Oilersin hävittyä LASB:ille lukemin 9-7.

Vaikea marraskuu näkyy myös sarjataulukossa, jossa Oilers on valahtanut yhdeksännelle sijalle.

Päävalmentaja Hannu Mattila summasi joukkueen otteita; "Pimeä marraskuu on tuonut kaikille ryhmän jäsenille peilin naaman eteen ja olemme todenneet, että omaa tekemistä pitää parantaa niin valmentajien kuin pelaajienkin osalta. Tämä on näkynyt niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin marraskuussa. Ryhtiliike on kuitenkin saatu jo aikaan ja tavoitteena joulukuulle on päästä positiivisten esitysten myötä joulutauolle hyvin mielin.”


T18
5 O, 2 V, 1 JAV, 0 T, 0 JAH, 2 H, sijalla #4

Syys- ja lokakuun saldojen perusteella jaetut SM-sarjapaikat jäivät Oilersin T18:n osalta haaveeksi, sillä joukkue ei kyennyt nappaamaan paikkaa SM-sarjaa. Kauden jatkuminen 1. divisioonassa on sujunut maukkaammin, sillä divarissa T18 on tällä hetkellä sijalla neljä.

20.11. alkaneessa sarjassa Oilers avasi pelit voittaen KooVeen Espoossa lukemin 10-3, ja seuraavana päivänä Karhut kaatuivat Oilersin napattua pisteet rangaistuslaukauskilpailun pääteeksi lukemin 5-4. Kuun viimeisessä pelissä Oilers kaatoi Steelersin lukemin 6-4, mutta kuukauden vaihduttua joulukuun puolelle myös tulokset kylmenivät. Kahdessa kohtaamisessa sarjakärki Häme Starsia vastaan veivät hämäläiset voiton molemmista otteluista voittaen ensimmäisen kohtaamisen luvuin 3-1, ja eilen pelatun ottelun peräti 9-2.

Joukkueen päävalmentaja Tessy Tillander summasi joukkueensa otteita; ”Yksittäiset ottelut ovat pyörähtäneet käyntiin ja pitkien pelien tuomasta lisäjännityksestä huolimatta joukkue on onnistunut voittamaan kaikki kolme ensimmäistä otteluaan. Yhden niistä pitkän kaavan kautta, voittomaalikisassa - mikä ei ole ollut joukkueen vahvuuksia aiemmin. Valmennuksen toive on, että joukkue löytäisi peli peliltä levollisemman peliasenteen ilman turhaa jännittämistä. Ensimmäisten otteluiden perusteella valtakunnallisesta divarista näyttää muodostuvan varsin tasainen, mikä on ehdottomasti tervetullutta."


P16
6 O, 1 V, 0 JAV, 0 T, 1 JAH, 4 H, sijalla 7

P16 NG paketoi SM-karsinnat lokakuun alussa. Hyvin sujuneet karsintapelit tarkoittivat sitä, että Oilersin P16 NG varmisti paikkansa SM-sarjassa alkavalle kaudelle, ja joukkueen ohjelmassa oli lokakuun ajan harjoittelua ja valmistautumista sarjakauden alkuun.

Marraskuu oli P16-joukkueelle todella haastava, sillä kuudesta ottelusta voitto tarttui ainoastaan TPS:stä tylyllä 12-3 voitolla. Kuun kolmannen pisteen Oilers nappasi EräViikingit Pohjoisesta, joka taipui Öljylle rangaistuslaukausten päätteeksi 20.11. pelatussa ottelussa. Muut ottelut OLS:ia, Steelers/SCU:a, SBS Wirmo/KeiKya ja Happeeta vastaan päättyivät espoolaisten tappioihin.

Joukkueen päävalmentaja Sebastian Laaksonen summasi haastavaa kuukautta; ”Pelaamisen tason ailahtelevuus hyvän ja huonon tekemisen välillä on ollut silmiinpistävää. Emme ole pystyneet toteuttamaan sovittuja asioita riittävän hyvällä tasolla. Tässä kohtaa maksamme kovia oppirahoja, mutta olemme saaneet hyvää oppia siitä, että mitään ei saada ilmaiseksi ja mikä merkitys yhteistyöllä on. Joulukuussa on aika kaivaa taas esiin työhaalarit ja painaa nöyrästi hommia päivä kerrallaan!”



Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo