Oilers-nuorten lokakuun katsaus
Julkaistu: 01.11.2021 17.15

Oilers-nuorten lokakuun katsaus

Lokakuun aikana Oilersin edustusjoukkueiden alkukausi on lähtenyt vauhdilla käyntiin


Miehet Akatemia
6 O, 3 V, 0 JAV, 2 JAH, 1 H, sijalla #4

Suomisarjan B-lohkossa SBS Kingsin nimellä pelaava Miesten Akatemiajoukkue ehti tahkota lokakuun aikana viisi ottelua vaihtelevalla menestyksellä. Kuukauden kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät jatkoaikatappioihin SC Wolvesille ja HIFK:lle, ja näitä seurannut ottelu SB Vantaata päättyi espoolaisten 7-9 tappioon vantaalaisille. Kuukauden kaksi viimeistä ottelua tuotti kaksi suoraa voittoa Oilersin voitettua ensin VSS:n lukemin 5-2 ja vieraissa FoSun lukemin 7-2.

Yksilötasolla edukseen on erottunut Valtteri Heinonen, joka on iskenyt neljässä pelaamassaan ottelussa peräti kahdeksan maalia ja kerännyt kuusi syöttöpistettä. Komeat 14 pistettä oikeuttavat pistepörssin kolmannelle sijalle.

Päävalmentaja Arttu Savolainen niputti lokakuun edesottamuksia; ”Olemme oppineet pelaamaan yhteistyön kautta ja sitä kautta saatu päästettyjen maalien määrä tiputettua kiitettävälle tasolle. Varsinkin perjantaina Forssassa esitys oli hyvällä tasolla ja asettaa standardin loppukauden peleille.”


P21
8 O, 4 V, 1 JAV, 0 T, 1 JAH, 2 H, sijalla #5

Akatemian lailla myös P21-edustusjoukkue pelasi lokakuun aikana viisi sarjaottelua. Kuukauden ensimmäisessä koitoksessa LASB kaatui lukemin 11–6, ja toisessa Classic voittolaukausten päätteeksi. Vierasottelu TPS:ää vastaan päättyi tappioon rangaistuslaukauksilla. Kotikaukaloon palattuaan Oilers voitti Hawksin tylyin 9-2 numeroin, mutta kuukauden viimeisenä päivänä Indians voitti Espoon Derbyn lukemin 8-4.

Yksilötasolla P21:sen nuoret hurjat erottuvat edukseen pistepörssissä. F-liigaotteluiden ohella myös P21-sarjaa pelannut Jesper Silvonen on pistepörssissä toisena pisteen verran Classicin Ville Hietarannan perässä. Seitsemässä pelaamassaan P21-sarjan ottelussa Silvonen on kasannut maukkaat tehopisteet lukemin 13+9=22. Pistepörssin sijalta 9. ja 10. löytyvät Oilersin Tuomas Markkula ja Emil Kallio, ja lisäksi maalivahti Tom Fougstedtin torjuntaprosentti on koko sarjan kärkeä.

P21-joukkueen päävalmentaja Aleksi Lammi summasi lokakuuta; ”Kuukauden viidestä ottelusta saldona oli yhdeksän sarjapistettä. Edelleen ailahtelevaisuus otteluiden sisällä on ollut silmiinpistävää ja tasomme on vaihdellut melkoisesti. Pallottomassa pelaamisessa olemme ottaneet askeleita oikeaan suuntaan, ja maalivahtipelaamisemme on ollut pääsääntöisesti hyvällä tasolla. Sen sijaan pallollisessa pelaamisessa meillä on varmasti vielä varaa parantaa huomattavasti.”


P18
5 O, 3 V, 0 JAV, 0 T, 0 JAH, 2 H, sijalla #3

Myös P18 NG:n sarjaohjelmassa oli viisi koitosta lokakuun aikana. Kuukauden toisena päivänä Karhut kaatuivat lukemin 9-6, ja viikkoa myöhemmin Oilers voitti niukasti LASB:in lukemin 6-5. Voittoputki katkesi SBS Wirmo / Maskua vastaan 7-5 tappiolla, ja ensimmäinen vierasottelu EräViikinkejä vastaan päättyi espoolaisten 5-3 tappioon. Kurssi kääntyi jälleen positiiviseen suuntaan kuukauden viimeisenä päivänä pelatussa kamppailussa Josbaa vastaan, joka päättyi espoolaisten 8-5 voittoon.

Hyvästä sarjasijoituksesta huolimatta P18-ikäluokan onnistumiset ovat jakaantuneet erittäin tasaisesti, joten pistepörssin kärkisijoilla ei Öljynuoria näy. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Rasmus Pursio, joka on kolmessa pelaamassaan ottelussa osunut viidesti ja syöttänyt yhden maalin.

Päävalmentaja Hannu Mattila summasi joukkueen otteita; "Lokakuun tuloksena oli 3 voittoa ja 2 tappiota. Peleissä tekeminen on ollut vielä hiukan vuoristoratamaista, hyviä hetkiä, mutta seuraksi taas löytyy paljon parantamiskohteita. Lähtö runkosarjaan on ollut kokonaisuutena ok-tasoa. Nyt päästään pari viikkoa treenaamaan ja sitten marraskuussa päästään taas viiden ottelun tahtiin mittaamaan oman tekemisen tasoa."


T18
10 O, 2 V, JAV 0, T 2, JAH 0, H 6, sijalla #5

Oilersin T18-joukkueen lokakuu oli sanalla sanoen vaikea. Neljästä pelatusta ottelusta saldona oli voitto, tasapeli sekä kaksi tappiota. Yhdistettynä syyskuun saldoon (voitto, tasapeli ja neljä tappiota) tarkoittaa sitä, että T18-joukkueen kausi jatkuu valtakunnallisessa 1. Divisioonassa.

Joukkueen päävalmentaja Tessy Tillander summasi vaikeaa alkukautta; ”Joukkue on ottanut pelillisesti askelia eteenpäin varsinkin puolustuspäässä, vaikka loukkaantumiset sekä sairastumiset ovat koetelleet joukkuetta. Yksittäiset ottelut alkavat marraskuussa ja keväällä nähdään, yltääkö joukkue pudotuspeleihin.”


P16

P16 NG paketoi SM-karsinnat lokakuun alussa. Hyvin sujuneet karsintapelit tarkoittivat sitä, että Oilersin P16 NG varmisti paikkansa SM-sarjassa alkavalle kaudelle, ja joukkueen ohjelmassa oli lokakuun ajan harjoittelua ja valmistautumista sarjakauden alkuun.

Joukkueen päävalmentaja Sebastian Laaksonen kertoi joukkueen kuulumiset; "SM-karsinnat saatiin osaltamme hoidettua tavoitteen mukaisesti, joten lokakuussa olemme keskittyneet harjoitteluun ja akkujen lataamiseen. Tauko on tullut tarpeeseen, sillä pitkään odotettu SM-sarja potkaistaan käyntiin ensi sunnuntaina. Innolla odotamme jo tulevia koitoksia!"



Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo