Öljypoikien uutiset: Öljykevät

04.04.2017

Öljykevät oli viime viikon saralla hyvinkin kiireinen ja suurin osa peleistä venyi kolmanteen otteluun ja viimeisteltiin vasta tiistaina.

02_jatkoon.jpg 

Kuva: Marika Kuusela

 

Oilers NG02 6 – 7 TPS (3-0, 3-3, 0-4)

TPS 7 – 6 Oilers NG02 (2-1, 1-2, 4-3)

Oilers NG02 pelasi välieräsarjan Turun Palloseuraa eli TPS:aa vastaan. Molemmat ottelut olivat tiukkoja ja päättyivät yhden maalin eroon TPS:an hyväksi lukemin 6-7. Nyt 02-pojilla on edessä lauantaina pelattava pronssiottelu Nokian KrP:ta vastaan.

Oilersin päävalmentaja Sami Koskinen kommentoi otteluita: ”Välieräsarjaan lähdettiin vähän epävarmoissa tunnelmissa. Kooveeta vastaan loistanut kakkosketju oli poissa ja muutamilla muillakin oli vähän flunssaa ja vaivoja. Eka peli lähti käyntiin tuloksellisesti hyvin. TPS olisi kyllä voinu tehdä paikoistaan helposti muutaman osuman, mutta Torsti Förbom maalissa oli todella hyvä. Toinen erä alkoi loistavasti ja äkkiä johdimme 5-0. Sitten kaveri otti aikalisän ja sai nopeasti kaksi osumaa. Tällöin jouduimme me ottamaan aikalisän. Ja siihen loppui TPS rynnistys. Erän jälkeen tilanne 6-3. Kolmannen erän alkuun TPS teki nopeasti kavennusosuman. Sen jälkeen saimme kolme rangaistusta, joista kaksi olivat vähintäänkin kyseenalaisia. Näistä tuomaripari saikin osansa tarkkailijalta ottelun päätyttyä. TPS rokotti jokaisesta erittäin hyvällä yv-pelaamisellaan. Peli olikin sitten 6-7. Toki oli meilläkin kolmannessa erässä omat paikkamme, mutta tolppaa lähemmäksi ei päästy. Ja fakta on, että jos ei maalia onnistu tekemään viimeiseen puoleen peliin, niin voittaminen vaikeutuu jonkun verran, varsinkin kun vastassa on Tepsin tasoinen huippujoukkue. Toiseen peliin saatiin lähes koko ryhmä jalkeille. Kapteenia lukuun ottamatta. Ottelun alku oli meille vaikea. Liekö lauantain pettymys syynä vai mikä. TPS vei ottelua voittaen lähes kaikki 1vs1 tilanteet. Oma hyökkäyspelimme perustui lähinnä vastahyökkäyksiin. Kuitenkin erän lopulla pääsimme peliin vähän sisään. Erätappio 1-2. Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin jäätiin, saimme jo ajoittain pitempiäkin hyökkäyksiä Tepsin maalille. Ongelmia tuli pelaajapuolella. Kaksi sentteriä tippui pois kuvioista. Erävoitto 2-1. Kolmas erä alkoi av-pelillä ja TAAS helähti omissa. Tappavan tehokasta ylivoimapelaamista TPS:lta. Sen jälkeen TPS iski vielä kahdesti, vaikka pelin painopiste siirtyi yhä enemmän Turun päätyyn. Ottelun ratkaisu tuli taas ylivoimalla, kun TPS rankaisi numeroiksi 7-4. Tämän jälkeen saimme vielä hyvän kirin aikaiseksi, mutta ihan ei riittänyt. 7-6 häviö. Paikkoja oli kyllä ottelun tasoittamiseenkin, mutta nyt ei vaan mennyt sisään. Kaiken kaikkiaan TPS ansaitsi voittonsa. Joukkue on vahva, fyysinen ja muutaman huippuyksilöt ovat todella vaarallisia koko ajan. Lisäksi pelasimme TPS vastaan kolmesti ja hävisimme jokaisen maalilla, eli joukkueista parempi meni jatkoon. Tsemppiä Turkulaisille finaaleihin. NG02 nuolee haavansa ja lähtee normaalisti valmistautumaan kauden viimeiseen otteluunsa. Lauantain pronssiotteluun.”

 

01loppu.jpg 

Kuva: Marika Kuusela

 

EräViikingit Blue 7 – 10 Oilers NG01 (3-3, 1-2, 3-5)

Oilers NG01 9 – 10 ja. EräViikingit Blue (2-5, 3-2, 4-2, 0-1)

EräViikingit Blue 11 – 5 Oilers NG01 (3-1, 4-2, 4-2)

Oilersin 01-pojat pelasivat puolivälierät EräViikingit Blue –joukkuetta vastaan. Kaikkia kolmea ottelua kannusti ja seurasi suuri yleisö rumpuineen ja torvineen, joten täältä löytyi sitä oikeaa pudotuspelitunnelmaa. Sitä tarjosi myös pelaavat joukkueet. Salibandyssa on aina toisen joukkueen hävittävä, ja niin myös Oilers NG01 paketoi kautensa Mosahallilla tiistai-iltana.

Oilersin päävalmentaja Raine Salo kommentoi pelattua ottelusarjaa ja joukkuetta seuraavasti: ”Oilers NG01 pelasi kauden kaksi parasta ottelua puolivälieräsarjassa Ervi blueta vastaan. Olen siihen tietenkin todella tyytyväinen, harmittaa voitetun ekan ottelun jälkeen ettei lady Fortuna ollut puolellamme tokan ottelun jatkoajalla ja antanut ammutun tolpan mennä sisään, sillä Ervi rankaisi pian sen jälkeen. Pelattuamme pienellä rosterilla kolmanteen otteluun emme enää saaneet parasta terävyyttä kentälle ja näin hävisimme selvin numeroin. Kaikki osa-alueet paranivat joukkueessa kauden edetessä, mutta tavoite oli selvitä mitalipeleihin ainakin minun kirjoissa. Kolmen pelaajan loukkaantuminen juuri ennen playoffsia oli liikaa joukkueelle. Tunnelma kahdessa ekassa pelissä oli todella hyvä ja latautunut, kolmas peli oli vähän väsähtänyt kaikin puolin. Nyt vedämme henkeä ja pojat valmistautuvat B:n tryoutteihin, ja joukkueen johto suunnittelee kauden lopettamistilaisuutta. Meille valmentajille toiminta näiden hienojen pelaajien kanssa jää tähän. Kiitos pojat! Hienoa oli toimia kanssanne ja paljon saavutimme kolmessa vuodessa!”

 

 B_jatkoon.JPG

Kuva: Patric Huittinen

 

Oilers NGB 9 – 5 NST (3-0, 2-2, 4-3)

NST 9 – 6 Oilers NGB (1-2, 3-3, 5-1)

Oilers NGB 7 – 3 NST (1-1, 3-2, 3-0)

Oilers NGB pelasi puolivälierät Lappeenrannan NST:tä vastaan. Lappeenrannasta saapui Espooseen molemmilla kerroilla joukkueen bussin lisäksi myös fanibussi, joka toi taas ääntä ja tukea omalle joukkueelleen. Tästä ottelusarjasta Oilers pelasi itsensä jatkoon ja kohtaa ensi viikonloppuna välierissä TPS:an Turusta.

Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi tiivisti koko puolivälieräsarjan tunnelmat seuraavasti: ”Ensimmäinen osaottelu oli meiltä pääosin hyvää tekemistä. 5-0 tilanteessa nostettiin vähän jalkaa kaasulta ja päästettiin kaveri turhaa mukaan peliin. Johtoasemassa pelaamisesta saatiin paljon oppia tulevaa silmällä pitäen. 

Toinen matsi Lappeenrannassa oli kaikin puolin mahtava urheilujuhla. Valitettavasti kotiyleisö pääsi vähän sekoittamaan meidän pakkaa, eikä ylletty vieraissa lähimainkaan omalle tasolle. Isännät sen sijaan kaappasivat vahvan kotiyleisön kannustuksen säestyksellä ansaitusti voiton. Positiivista kannaltamme oli se, että otettiin varsinkin kolmannen erän tapahtumista reilusti opiksi, eikä jääty turhaa synkistelemään tappiota.

Kolmas peli oli tuttuun tapaan varsin tapahtumarikas. Ottelun alku puristettiin mailaa ja vähän turhaa jännitettiin. Alun koomailun jälkeen parannettiin hieman, vaikka tekeminen olikin vielä sekavaa. Toisen erän alku oli murheellinen. Aikalisän jälkeen nostettiin tasoa ja kentällä vedettiin melkoista hurlumheitä päästä päähän. Kolmas erä ja erityisesti viimeinen pelimiesten kymppi oli meiltä mainiota peliä, eikä lopulta annettu kaverille palaa nousta taistelemaan voitosta.

Kokonaisuutena mennyt puolivälieräsarja oli tasaista vääntöä. Olen erityisen tyytyväinen siihen, että otettiin läpi koko ottelusarjan hyvin opiksi omista virheistämme, ja pystyttiin ratkaisevalla hetkellä nousemaan joukkueena vielä uudelle tasolle. Rosteristamme ei löydy liikaa kokemusta pleijjaripeleistä, joten senkin suhteen kaikki oppi ja kokemus tulee varsin tarpeeseen. Ratkaisijoita löytyi jälleen kerran laajalta rintamalta, minkä lisäksi Sipilän herra oli maalilla tutun luotettavassa iskussa. Tässä tiivistetysti ottelusarjan voiton avaimet.

Välieräpaikka oli toki hieno saavutus, mutta maha ei ole vielä lähimainkaan täynnä ja katseet suunnattiinkin jo tulevaan välieräsarjaan TPS:ää vastaan. Jatketaan samaa oppimisprosessia ja eletään päivä ja peli kerrallaan, niin kaikki on varmasti mahdollista. Luotto oman joukkueen tekemiseen on kova.

Lopuksi vielä annetaan iso kiitos ja hatunnosto Lappeenrannan suuntaan. Ensinnäkin kentällä otettiin rehdisti ja asiallisesti mittaa mies miestä vastaan, eikä ottelusarjan aikana nähty minkäänlaista turhaa hulabaloota kaukalon sisäpuolella. Lisäksi kaverin fanilauma, kotiottelutapahtuma, maalikoosteet sekä muu kentän ulkopuolinen tapahtumien nostatus oli todella hienoa mainosta juniorisalibandylle. Kahdessa pelissä tupa täynnä ja äänekkäät fanilaumat puolin ja toisin, niin ei voi kuin hattua nostaa. Varmasti hienoja matseja kummankin joukkueen pelaajille.”

13.08.2018Yläkoululaisten aamuvalmennus käynnistyy
13.08.2018Liigajoukkueen harjoitusotteluun muutos - mukana Latvia Open otteluohjelma
10.08.2018Kiinnostaako valmennus -tai ohjaustyö? Etsimme uusia valmentajia tai liikunnanohjaajia!
06.08.2018Salibandykoulu ja harrasteryhmien ilmoittautuminen avattu!
31.07.2018Öljypoikien uutiset: Harjoitusottelut
25.07.2018Päävalmentaja haastattelussa - harjoituspelit käyntiin torstaina
29.06.2018Öljymiehet ja Unihoc yhteistyöhön
19.06.2018Öljymiesten harjoitusottelut
13.06.2018Esport Oilers etsii ohjaajia salibandykouluihin !
26.05.2018TIMANTTIKERHO - tyttöjen uusi salibandykoulu!

Siirry arkistoon »