Tutun kaavan kautta voittoon!

22.03.2017

Esport Oilers nousi jälleen takaa-ajoaseman kautta voittoon ja vieläpä rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Neljäs puolivälierä SPV:ta vastaan päättyi espoolaisten 8-7-voittoon. Jatkoajalle Oilersin pelasti jälleen viime hetken maali. Tällä kertaa asialla oli Casper Pfitzner. Rangaistuslaukauskilpailussa Markus Markkola teki ratkaisevan maalin ja Joonas Kaltiainen koppasi viimeisen SPV-vedon kiinni. Sarja on nyt tasalukemissa 2-2.

Ensimmäinen erä oli tasainen. Oilers piti palloa enemmän, mutta SPV:lla oli paremmat maalintekopaikat. Erätauolle mentäessä vierasjoukkue johtikin ottelua lukemin 2-1. Ottelun avausmaalista vastasi SPV:n Joona Kukko. Oilersin toi tasoihin ottelussa peräti 2+3-tehot nitonut Öljymiesten pudotuspelien ykkösnimi M. Markkola. Erän viimeisestä maalista vastasi jälleen SPV ja seinäjokisten hyökkääjä Teppo Mäkelä.

Toiseen erään Oilers sai hyvän startin, ja se tuli tasoihin ottelussa Eino Pesun osumalla. Erä jatkui myös Öljymiesten komennossa. Kotijoukkue sai etsikkoaikansa vähän ennen erän puoliväliä, kun SPV:n Arttu Kukolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus estämisestä. Ylivoiman aikana Oilers-pumppu ei saanut jauhettua johto-osumaa, mutta vähän jäähyn päättymisen jälkeen Pfitzner napautti pallon alakulmaan Niclas Meyerin syötöstä. Oilers oli viimeistellyt erän molemmat kaksi maalia ja siirtyi niiden turvin 3-2-johtoon, kun lähdettiin neljännen puolivälieräottelun päätöserään.

Kolmannesta erästä muodostui jälleen todella jännittävä ja useita draamankaaria sisältänyt periodi. Oilers lähti erään yivoimalla, kun seinäjokisten Sami Koski oli saanut jäähyn aivan toisen erän lopussa. Tälläkään kertaa espoolainen kotijoukkue ei onnistunut käyttämään ylivoimaansa hyväkseen, mutta viisi sekuntia Kosken jäähyn päättymisen jälkeen Sylvester Raikamo ampui suoraan syötöstä Oilersin 4-2-karkumatkalle.

Karkumatka tosin kesti ainoastaan reilu viisi minuuttia. Ensin vieraiden Tuukka Kiviranta kavensi ja pari minuuttia myöhemmin J. Kukko iski toisen maalinsa tasoittaen ottelun 4-4-lukemiin. SPV-tasoituksesta kului alle minuutti, kun Pfitzneriä rikottiin maalintekotilanteessa ja Oilersille tuomittiin rangaistuslaukaus. Nuorempi Markkola veivasi Hannes Hannulan toiselle planeetalle ja Oilers johti 5-4. Puoli minuuttia eteenpäin, ja SPV tasoitti jälleen. Tällä kertaa maalin ampui Mäkelä illan toisellaan. 

Noin viisi minuuttia Mäkelän tasoituksen jälkeen SPV siirtyi ottelussa 6-5-johtoon. Osuma syntyi Ville Kuuselan lavasta. Tässä vaiheessa näytti siltä, että SPV tulisi voittamaan ottelun samoin 6-5-lukemin. Mutta mitä vielä. Oilers ehti tulla kahdesti tasoihin. Noin minuutti Kuuselan maalin jälkeen Rasmus Markelin tasoitti ottelun tarkalla vedolla, mutta reilu minuutti tästä ja SPV:n Jyrki Holopainen vei jälleen vieraat karkuun. Ottelu oli 7-6, mutta kaikkea muuta kuin ohi. 

Tällä kertaa Oilersin siivitti jatkoajalle Pfitzner. M. Markkolan syöttö tavoitti tutkapari-Pfitznerin, ja "Cape" teki elintärkeän tasoituksen Oilersille. Jatkoajalla ei ratkaisua ottelussa syntynyt, joten voittajaa haettiin toistamiseen rangaistuslaukauskilpailusta. Nyt edettiin seitsemänteen pariin asti ennen kuin ratkaisu syntyi. Markkola kieputti Hannulan vipuun ja kun SPV:n Harri Laurilan laukauksen Kaltiainen koppasi, Oilers voitti ja tasoitti sarjan. 

Ennen ottelua panokset olivat varsin selvät. Häviöllä tilanne olisi tukala, mutta voitolla jopa erittäinkin hyvä. Nyt tuli voitto sekä samalla helpottavan hyvä lähtökohta Seinäjoen kamppailuun. Jos Oilers raapii Seinäjoelta voiton, se pääsee yrittämään sarjan katkaisua heti perään sunnuntaina Tapiolan Urheiluhallissa. Öljykevät kulkee raiteillaan, ja junassa on havaittavissa samanlaisia merkkejä kuin viime keväänäkin

13.08.2018Yläkoululaisten aamuvalmennus käynnistyy
13.08.2018Liigajoukkueen harjoitusotteluun muutos - mukana Latvia Open otteluohjelma
10.08.2018Kiinnostaako valmennus -tai ohjaustyö? Etsimme uusia valmentajia tai liikunnanohjaajia!
06.08.2018Salibandykoulu ja harrasteryhmien ilmoittautuminen avattu!
31.07.2018Öljypoikien uutiset: Harjoitusottelut
25.07.2018Päävalmentaja haastattelussa - harjoituspelit käyntiin torstaina
29.06.2018Öljymiehet ja Unihoc yhteistyöhön
19.06.2018Öljymiesten harjoitusottelut
13.06.2018Esport Oilers etsii ohjaajia salibandykouluihin !
26.05.2018TIMANTTIKERHO - tyttöjen uusi salibandykoulu!

Siirry arkistoon »