Oilers jatkaa puhtaalla pelillä hakemalla täyden pistepotin Vantaalta EräViikinkien kustannuksella!

07.10.2020

Öljymiesten kauden neljäs ottelu päättyi 6–5 voittoon EräViikingeistä. Vakuuttavassa lentokelissä olevat Öljymiehet nousivat tasapisteisiin Classicin kanssa, mutta tamperelaiset säilyttävät sarjan ykkössijan maalieronsa turvin.


EräViikinkien otteluraportti
MaalikoosteOttelu sai kuumottavan alun Oilersin kannalta kolmannella peliminuutilla, kun EräViikinkien Mika Moilanen syötti Markus Salmen nokikkain Joonas Kaltiaisen kanssa. Kohti maalia rynnistänyt Salmi yritti hypätessään väistää, mutta osui valitettavasti Kaltiaista päähän. Tästä Salmelle tuomittiin viiden minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta, ja Oilers pääsi pyörittämään vaarallista ylivoimaansa.

Ylivoima ehti kulua puoleenväliin, kun Tuomas Iiskola tykitti suoraan Heikki Iiskolan poikittaissyötöstä pallon ohi EräViikinkien maalivahti Santtu Strandbergin vieden Oilersin 1–0 johtoon. Maali oli vanhemman Iiskolan kauden toinen täysosuma.

Ensimmäisen erän toinen maali nähtiin ajassa 14:02 Oilersin oman pään sisäänlyönnin seurauksena. Tuomas Iiskola syötti oikealle laidalle Jesperi Lindforsille, joka syötti pallon keskustaan Heikki Iiskolalle. Iiskola esitti todella tyylikkään harhautuksen hämäten rytminvaihdoksellaan ErVI-puolustaja Ossi Jalosen täysin. Näin ”Hopo” H. Iiskola peippasi pakin pois vetolinjalta, ja pyssytti pallon oikeaan alanurkkaan juuri Strandbergin jalan yli limupullon korkuisella vedollaan. Näin Oilers johti lukemin 2–0, ja samoista lukemista poistuttiin ensimmäiselle erätauolle.

ErVi-hyökkääjä Markus Salmen ensimmäinen erä alkoi ikävästi, mutta toinen taasen komeasti hyökkääjän ja kotijoukkueen kannalta. Oilersin viisikon ollessa puolustamassa Salmi lähti keskiympyrän päältä kohti maalia, harhauttaen ensin Jesperi Lindforsin ja tämän jälkeen Salmi viimeisteli tyylikkään maalin ampumalla pallon ohi Kaltiaisen ja näin tuoden EräViikingit maalin päähän.

Kahta minuuttia myöhemmin oli kuitenkin Oilersin aika iskeä. Justus Kainulainen onnistui riistämään pallon kesken EräViikinkien hyökkäyksen, ja lähtemään vastahyökkäykseen. Justus syötti pallon vasenta laitaa pitkin rynnistäneelle Rasmus Kainulaiselle, jolla oli esteetön vetolinja. Rasmus ei paikkaansa tuhrinut, vaan ampui oikeaan alanurkkaan vieden Öljymiehet kahden maalin johtoon.

Oikea alanurkka oli valttia myös EräViikinkien seuraavassa kavennusosumassa. EräViikingit onnistuivat yllättämään Oilersin kesken Öljymiesten vaihdon. Aatu Lippojoki ryntäsi maalia kohden ja ampui matalan kudin illan teeman mukaisesti tuoden kotijoukkueen maalin päähän.

EräViikingit näyttivät vaarallisuutensa tulemalla tasoihin ajassa 35:07. ErVi-kapteeni Jani Kukkola voitti kiistapallon omassa päässä, ja heitti vaarallisen roikkupallon kohti Oilersin maalia, Oilers-puolustaja Alexander Nyman ei valitettavasti saanut pomppivaa palloa kuriin, vaan ErVi:n Mika Moilanen onnistui ryöstämään pelivälineen ja iskemään pelin tasoihin.

Erätauolle poistuttiin kuitenkin Öljymiesten johtoasemassa. Oilersin puolustusalueen sisäänlyönnissä Antti Suomela siirsi pallon vauhtiin Justus Kainulaiselle, joka antoi todellisen kuningassyötön kentän läpi Markus Markkolalle, joka pääsi murtautumaan läpiajoon. Markkolan ranne puhui ja löi Öljymiehet jälleen edelle ja näin poistuttiin toiselle erätauolle pelin ollessa 3–4.

Jälleen kerran ErVi nousi kuitenkin tasoihin jo toisen kerran Mika Moilasen ansiosta. Moilanen jäi täysin merkkaamatta Oilersin puolustajilta, ja maalille noustessaan sai mies Tuomas Aholta nappisyötön maalin eteen ja näin mies iski pelin 4–4:ään.

Joukkueiden pelatessa tasavajaalla kotijoukkueen Juho Räsänen ampui kaukaa liikkeestä, ja veto ohitti Joonas Kaltiaisen. Näin Oilers joutui ensimmäistä kertaa tällä kaudella tappioasemaan.

Tappioasema kesti kuitenkin vain 18 sekuntia. Oilersin jäähyn loputtua pääsivät vieraat pyörittämään ylivoimaa, joka tuotti jälleen tulosta. Ilari Talvitie syötti pallon Tuomas Iiskolalle, joka iski jälleen ylivoimamaalin suoraan syötöstä.

Ottelun voittomaali syntyi ajassa 49:13 kun Tuomas Iiskola pääsi jälleen tälläämään samasta paikkaa kuin tasoitusmaalin yhteydessä. Tällä kertaa Strandberg onnistui kuitenkin torjumaan pallon, mutta ErVi-vahti ei onnistunut saamaan palloa käsiinsä. Maalinedustalle pyörimään jäänyt pallo jäi lopulta Alexander Nymanin lapaan, jonka rystyveto upposi maaliin.

Todella tasaisessa ottelussa ei kuitenkaan lisäosumia nähty, joten täydet kolme pistettä lähtivät Öljymiesten mukaan kotiin Espooseen!

Voittomaalista vastannut Alexander Nyman oli mielissään voitosta vaikean pelin jälkeen; ”Kun työmoraali ja joukkuehenki ovat hyvällä mallilla, annamme itsellemme mahdollisuuden voittaa myös tiukat pelit. Tiedettiin ennen peliä, että ErViä vastaan pelataan usein tiukkoja pelejä. Se näkyi myös tänään.”

Illan tehokkain Öljymies Tuomas Iiskola näki myös Oilersin vahvuudet tiukkojen pelien voittamisessa; ”Meillä on hyvä henki jengissä! Joukkuekaverit tsemppaavat ja kannustavat, siitä on helppoa saada lisäbuustia ja kääntää tiukat pelit voitoksi yhdessä.”

Ottelun kulkua T. Iiskola kuvaa seuraavasti; ”Ottelun alku oli meiltä hyvä, mutta taas päästettiin kaveri liian helposti peliin mukaan omalla lepsuilulla. Loppua kohden saatiin taas pelistä ote ja tehtiin tarvittavat maalit.”

Oilersin pääkäskijä Heikki Luukkonen näki ottelussa merkittäviä kehityskohteita. ”Ensimmäisessä erässä loimme useitakin maalipaikkoja ja peli kehittyi haluamallamme tavalla, vaikka kahta maalia enempää eroa emme saatukaan taululle iskettyä.”

”Toisessa erässä tarjosimme vastustajalle maalipaikkoja omalla sekoilullamme ja päästimme ErVin mukaan peliin. Kolmannessa erässä loimme riittävästi paikkoja pelin ratkaisemiseen, mutta ErVin uhrautuva puolustus ja meidän hätäilymme maalipaikoissa piti kuitenkin pelin tasaisena. Jäätyämme tappioasemaan, osoitimme joukkueena luonnetta ja väänsimme itsemme rinnalle ja ohi. Voittomaali oli todellinen tahtomaali, ja sen myötä arvokkaat vieraspisteet kotiin.”

”Ottelun läpivienti ei onnistunut ja melko selvästä maalipaikkojen dominoinnista huolimatta emme kyenneet raapimaan selvää eroa tulostaululle. Kolme pistettä rakkaalta derbyvihulaiselta lämmittää, mutta pelin parantamiseksi pitää tehdä vielä paljon hommia. Katse eteenpäin ja kohti perjantain kärkikamppailua Tapiolassa.”

Kyseinen kärkikamppailu tuleekin olemaan todellista salibandykarkkia, kun vieraaksi saapuu sarjan kolmantena majaileva LASB. Pirteästi sarjansa aloittaneet lahtelaiset ovat vieneet täydet pisteet tähän mennessä SPV:ltä, Tiikereiltä sekä KrP:lta. Ainoan tappionsa lahtelaiset ovat ottaneet Happeelta jatkoajalla. Voikin helposti ennakoida, että perjantain kohtaamisesta tulee todellinen huippukamppailu.


Oilers vs. LASB perjantaina 9.10. klo 18:30 Tapiolan Urheiluhallilla – Osta lippusi painamalla TÄSTÄ


21.10.2020Perjantain 23.10. ottelu Oilers vs. TPS siirretään varotoimenpiteenä
13.10.2020Esport Oilersin ja GrIFK:n yhteistyö päättyy
10.10.2020Oilers siirtyi sarjakärkeen murskavoitolla SB Welhoista!
10.10.2020Oilersin hektinen viikonloppu jatkuu lauantaina SB Welhojen vieraana Kuopiossa!
09.10.2020Perjantai-illan trilleri päättyi Oilersin jatkoaikavoittoon!
08.10.2020Oilersin kotiottelut jatkuvat perjantai-illan kohtaamisella LASB:ia vastaan!
07.10.2020Oilers jatkaa puhtaalla pelillä hakemalla täyden pistepotin Vantaalta EräViikinkien kustannuksella!
05.10.2020Oilersin pelaa huomenna kauden ensimmäisen vierasottelunsa Vantaalla
04.10.2020Kauden kolmas kotiottelu toi kauden kolmannen voiton!
02.10.2020Oilersin pelit jatkuvat lauantaisella kotiottelulla OLS:ia vastaan!

Siirry arkistoon »