Oilersin harjoituskausi päätökseen kuuden ottelun voittoputkessa!

10.09.2020

Öljymiesten häikäisevä harjoitusotteluiden kausi sai päätöksensä jykevällä 10–4 voitolla Tiikereistä keskiviikkona Tikkurilan urheiluhallilla. Todella värikäs ottelu piti sisällään neljätoista maalia, kaksi rangaistuslaukasta, useita rangaistuksia sekä upeita torjuntoja.


Oilers sai otteluun salama-alun, sillä vain puolen minuutin jälkeen Heikki Iiskolan syöttö kulmasta tavoitti Santeri Lindforsin, joka vei Oilersin 1–0 johtoon. Lisää löylyä lyötiin kahta minuuttia myöhemmin Oilersin onnistuessa ylivoimalla. Jesper Lindfors onnistui antamaan nappisyötön maalille nousseelle puolustaja Alexander Nymanille, jonka veto suoraan syötöstä vei Öljyn edelle jo kahdella maalilla.

Tiikerit osoittivat kuitenkin vaarallisuuttaan ensimmäisen erän puolivälissä kaventamalla, ja kahta minuuttia myöhemmin tasoittamalla ottelun. Oilers siirtyi kuitenkin takaisin kuskin paikalle viittä minuuttia myöhemmin, kun Riku Holopainen toimitti pallon maalille, ja tästä seuranneesta maalinedustahässäkästä aina loppuun asti taisteleva Miko Summanen röyhi pallon pussukkaan.

Oilers onnistui vielä iskemään erän lopulla, kun Matias Juuranto kesytti pallon ja toimitti pelivälineen Jasper Juutille, joka viimeisteli illan ensimmäisen osumansa upealla rannelaukauksella. Juutin maalin myötä ottelussa siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Ottelun toinen erä näki ensimmäisen maalinsa ajassa 24:13 kun Alexander Nyman onnistui syöttämään Santeri Lindforsin täysin vapaaksi Tiikereiden maalin edustalle. ”Santtu” ei paikastaan erehtynyt, vaan vei Oilersin jo kolmen matkan karkumatkalle illan toisella osumallaan. Tästä vain kaksi minuuttia myöhemmin uransa jatkoa puntaroiva Casper Pfitzner laukoi maukkaalla kantillaan Oilersin 5–2 johtoon Rasmus Kainulaisen syötöstä.

Pfitznerin osuman jälkeen nähtiin illan ensimmäinen hattutemppu, kun Santeri Lindfors ja Heikki Iiskola onnistuivat karkaamaan kahdestaan läpiajoon. Herrojen namuteltua parit syötöt keskenään antoi Iiskola pallon Lindforsille, jolla oli helppo työ ampua hattu täyteen.

Tiikerit yrittivät kasata rivejään ottamalla aikalisän Lindforsin hattutempun jälkeen, ja tämä manööveri tuottikin tulosta Tiikereiden iskettyä 3–7 kavennusosuma välittömästi aikalisän jälkeen. Näistä 3–7 lukemista siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmannen erän ensimmäisestä osumasta vastasi Jasper Juuti illan toisella osumallaan. Juutin ja Eino Pesun nopea 2–1 hyökkäys tuotti tulosta Pesun syöttäessä Juutin tuhannen taalan paikalle, josta JJ ei erehtynyt. Vain minuuttia myöhemmin Miko Summanen syötti pallon kulmasta Matias Juurannolle, jonka osuma otti matkalla kimmokkeen Tiikeripuolustajasta. Yllättävä kimmoke ei jättänyt Tiikereiden maalille pelanneelle Nemo Sipilälle mahdollisuuksia, ja näin Öljy siirtyi jo 9–3 johtoon.

Ajassa 51:20 oli illan toisen hattutempun vuoro. Casper Pfitzner syötti pallon vasempaan laitaan Jasper Juutille, jonka häikäisevän tarkka rannelaukaus ohitti Nemo Sipilän ja näin Oilers sai kympin rikki. Tiikerit onnistuivat vielä kertaalleen kaventamaan, mutta tämän enempää osumia ei nähty. Näin loppuluvuiksi jäi 4–10 ja Oilers päätti kuuden ottelun harjoituskautensa kuuteen voittoon.

Santeri Lindfors koki ottelun kulun seuraavasti; ”Peli oli aikamoista vauhtisalibandya missä mentiin päästä päähän, ja sehän sopii meille! Vauhdin ollessa noin tapissa virheitä sattuu, paikkoja aukeaa ja sitä myöten varmaankin illan maalimäärä nousi noin isoksi. Viimeistely toimi meillä hyvin tänään!”

Lindfors summasi myös hyvin sujunutta harjoituskautta ja sen antia tulevaa kautta silmällä pitäen; ”Ehkä rutiinimme viime kaudelta näkyi nyt harjoituspeleissä. Tietysti on hienoa, että voitimme jokaisen harjoitusottelun, mutta ehkä vielä arvokkaampaa on, että saimme kokemuksia ja mahdollisuuden kehittyä yhdessä. Saimme kokeiltua erilaisia ketjukoostumuksia ja pelillisiä asioita, ja tämä auttaa meitä varmasti tulevalla kaudella.”

”Uudet pelaajat saivat tuntumaa meidän pelisysteemistämme ja pääsivät hyvään sisään. Saimme hyviä kokemuksia yhdessä, ja viikon päästä lähdetään vain parantamaan, kun pelataan pisteistä!”

Puolustaja Alexander Nyman kommentoi ottelua ja menneitä harjoituspelejä seuraavasti ”Puhuimme ennen ottelua maalipaikkojen hyödyntämisestä. Tänään siihen pystyttiin hyvällä prosentilla! Työmoraali on ollut hyvällä tasolla, ja olemme pystyneet voittamaan myös tiukkoja otteluita, vaikka peli ei ole aina kulkenut sataprosenttisesti”

”Uusi kausi on aina uusi tarina. Saati joukkueen kanssa yhteistä aikaa ja mentiin eteenpäin sekä kaukalon sisällä että sen ulkopuolella.”

Päävalmentaja Heikki Luukkonen oli mielissään ottelusta ja harjoituskauden savotasta; ”Aiemmin parjattu viimeistelytehokkuus parani merkittävästi ja jokainen viisikko onnistui hyökkäyspäässä. Joukkueen yhteishenki on erinomainen ja pelaaminen on kehittynyt tasaisen varmasti treenimatsien aikana.”

”Kilpailu pelipaikoista on kovaa, mutta jokainen tekee hommia joukkueen etu edellä. Tämä luokin positiivisen ongelman löytää paras mahdollinen kokoonpano sillä laajassa ringissä on todella hyviä pelimiehiä jokaiselle pelipaikalle. Innokkain mielin kohti kotiavausta!”

Oilersin seuraava ottelu avaa historian ensimmäisen F-liigakauden Öljymiesten osalta! Sunnuntaina 20.9. kello 17.00 pelattava ottelu sarjanousija Nurmon Jymyä vastaan on ottelu, jota ei kannata jättää välistä!


Varmista paikkasi historialliseen kotiavaukseen hankkimalla kausikorttisi linkin kautta! www.tiketti.fi/esport-oilers-2020-2021-kausikortti-tapiolan-urheiluhalli-lippuja/71196


24.09.2020Kauden ensimmäinen Espoon derby Tapiolan Urheiluhallilla perjantaina 25.9. kello 18.30!
21.09.2020Oilersin F-liigahistorian ensimmäinen ottelu päättyi voittoon Nurmon Jymystä!
19.09.2020Oilersin F-liigahistorian ensimmäinen kotiottelu pelataan huomenna sarjanousija Nurmon Jymyä vastaan!
17.09.2020Tiedote Oilersin ottelulipuista kaudella 2020-2021
10.09.2020Oilersin harjoituskausi päätökseen kuuden ottelun voittoputkessa!
08.09.2020Harjoituskauden viimeinen kamppailu käydään keskiviikkona 8.9. kun Oilers kohtaa Tikkurilan Tiikerit vieraissa
03.09.2020Oilersin kauden viides harjoitusottelu toi harjoituskauden viidennen voiton!
01.09.2020Oilersin vierailee Mosahallilla EräViikinkien isännöimässä harjoitusottelussa keskiviikkona 2.9.
29.08.2020Oilersin neljäs harjoituspeli päättyi Öljyn neljänteen harjoituspelien voittoon!
27.08.2020Harjoitusottelut jatkuvat perjantaisella kotiottelulla LASB:ia vastaan

Siirry arkistoon »