Oilersin harjoituspelien voittoputki sai jatkoa torstai-illan trillerissä Tiikereitä vastaan

14.08.2020

NS_Tulospohja.png

Oilersin voitokkaasti sujuneet harjoituspelit saivat jatkoa eilen Öljymiesten kukistettua Tikkurilan Tiikerit illan harjoitusottelussa Esport Arenalla. Jännittävä ottelu päättyi vauhdikkaiden käänteiden jälkeen lopulta Oilersin 5–2 voittoon.


Oilersin voitokkaasti sujuneet harjoituspelit saivat jatkoa eilen Öljymiesten kukistettua Tikkurilan Tiikerit illan harjoitusottelussa Esport Arenalla. Jännittävä ottelu päättyi vauhdikkaiden käänteiden jälkeen lopulta Oilersin 5–2 voittoon.

Ottelu sai Öljyn kannalta epämiellyttävän alun, kun yhdeksännellä peliminuutilla Tiikerit onnistuivat nopeassa vastahyökkäyksessä. Kahdella yhtä vastaan-tilanteessa Tiikereiden Teemu Suomalainen onnistui syöttämään suoraan Yannick Lindroosin lapaan, josta Lindroos pääsi lyömään ottelun avausmaalin.

Öljymiesten tappioasema ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä kolmea minuuttia myöhemmin Santeri Lindfors löysi vasemmalla laidalla odotelleen puolustaja Ilari Talvitien. Talvitien fantastinen rannelaukaus oikeaan alanurkkaan vei samalla pelin tasoihin, ja näistä 1–1 lukemista poistuttiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä läpi harjoitusotteluiden pirteästi pelanneet Oilersin nuoret pelaajat osoittivat jälleen tulevaisuuden potentiaaliaan. Tiikereiden epäonnistuneen sisäänlyönnin jälkeen Öljynuoret lähtivät vauhdikkaaseen hyökkäykseen, jonka päätteeksi Johannes Vähäkangas onnistui siirtämään pallon Olli Jokelalle. Jokelan nopea laukaus takakulmaan vei Oilersin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoasemaan.

Öljyn johtoasema kasvoi entisestään reilut neljä minuuttia myöhemmin kuin Oilersin alati vaarallinen ykkösketju väläytti jälleen taitojaan. Loistavan hyökkäyksen jälkeen Riku Holopainen onnistui tarjoamaan nappisyötön maalin eteen Matias Veikkolalle, joka onnistui kevyellä nostollaan viemään Oilersin jo kahden maalin karkumatkalle.

Oilersin neljäs maali oli jälleen ykkösketjun käsialaa. Tuomas Iiskolan nopea pallonriisto vei pallon Heikki Iiskolalle, joka palautti pallon Tuomakselle, joka taas onnistui rystypuolen syötöllään tarjoamaan tuhannen taalan paikan maalille nousseelle Riku Holopaiselle. Holopainen ei erehtynyt huippupaikastaan, vaan vei Öljyn jo kolmen maalin karkumatkalle. Näistä 4–1 lukemista poistuttiin toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä Tiikerit osoittivat, ettei peli ole pelattu kaventamalla pelin 4-2:een ajassa 46:19. Niklas Laurila onnistui Oilersin puolustuksesta huolimatta kääntölaukauksessaan maalin edustalla. Kavennusosumansa jälkeen uutta virtaa saanut vierasjoukkue jatkoi vahvaa ja aktiivista peliään, mutta Oilersin aktiivinen ja uhrautuva puolustuspeli piti Tiikerit aisoissa.

Tiikereiden kiri tyssäsi lopullisesti ottelun loppuhetkillä, kun kahden minuutin rangaistuksen kärsinyt Rasmus Kainulainen onnistui syöttämään Riku Holopaisen läpi. Ensimmäinen laukaus kohti tyhjää maalia osui päätylankkuun, mutta pallon kimmottua suoraan maalin edustalle oli Holopaisella helppo työ lyödä peli pakettiin lukemin 5–2.

Oilersin maalia ottelussa vartioinut, useita todellisia huipputorjuntoja esittänyt ja Öljyn voiton kulmakivenä ollut Niko Nordström suitsutti omiensa tekemistä. Aktiivinen ja uhrautuva puolustamisemme jatkui ja pystyimme pitämään vastustajan maalimäärän siedettävänä. Viime kauden jälkeen olemme painaneet hommia haalarit päällä niin henkilökohtaisella tasolla kuin joukkueenkin kanssa niin se näkyy nyt kentällä. Hyvällä jalalla ja fiiliksellä oltiin eilen liikenteessä ja se siivitti meidät voittoon.

Kaikissa harjoitusotteluissa edukseen esiintyneet Oilersin nuoret pelaajat ovat saaneet kiitosta niin valmennusjohdolta kuin kokeneilta joukkuetovereilta. Eräs näyttävimmistä nuorista tähdistä Jesper Silvonen kiitteleekin sekä valmennusta että kokeneempia joukkuetovereita nuorten pelaajien ohjaamisesta. Olemme kaikki päässeet hyvin mukaan jengiin, ja sitä kautta jokainen on varmasti saanut itseluottamusta harjoituksiin ja peleihin. Kaikissa treeneissä ja peleissä saamme jokainen valmennukselta paljon palautetta siitä, mitä pitäisi tehdä paremmin, ja tietenkin onnistumisista positiivista palautetta!

Silvonen näkeekin koko joukkueen sitoutumisen aktiiviseen puolustuspelaamiseen Oilersin vahvuutena kolmessa pelatussa harjoitusottelussa. Tänäänkin pelattiin nimenomaan joukkueena ja päästimme ainoastaan kaksi maalia. Aktiivinen puolustuspelimme johtaa siihen, että peitämme vetoja ja hoidamme takakarvauksen kunnolla.

Perjantaina 28.8. pelattavaa harjoitusottelua LASB:ia vastaan Silvonen ennakoi seuraavasti. LASB on todella hyvin puolustava joukkue, mutta kunhan pidämme vahvuuksistamme eli yhtenäisestä ja sitoutuneesta puolustuspelaamisesta ja pallonhallintapelistämme kiinni, niin pelin pitäisi olla omissa käsissämme.

Voiton torjunut Nordström näkeekin paljon samaa tulevasta harjoitusottelusta. Viime kaudella LASB:in kanssa oli tiukkoja vääntöjä. Eli eiköhän seuraavastakin pelistä ole tulossa varsin vauhdikas missä nähdään vaarallisia tilanteita molemmissa päissä. Hyvä tulos siitä tulee, kun mennään tiukalla puolustuksella niin kuin aikaisemmissakin treenipeleissä!

Seuraavassa harjoitusottelussa perjantaina 28.8. Oilers siirtyy kotikaukaloon Tapiolan urheiluhallille isännöimään LASB:ia kello 18:30 alkavassa ottelussa. Myös tulevaan harjoitusotteluun on vapaa pääsy!

ÖLJYMIESTEN TEHOPISTEET

#61 Riku Holopainen 2+1= 3
#4 Ilari Talvitie 1+0= 1
#8 Olli Jokela 1+0= 1
#23 Matias Veikkola 1+0= 1
#11 Santeri Lindfors 0+1= 1
#81 Johannes Vähäkangas 0+1= 1
#51 Tuomas Iiskola 0+1= 1
#76 R. Kainulainen 0+1= 1
24.09.2020Kauden ensimmäinen Espoon derby Tapiolan Urheiluhallilla perjantaina 25.9. kello 18.30!
21.09.2020Oilersin F-liigahistorian ensimmäinen ottelu päättyi voittoon Nurmon Jymystä!
19.09.2020Oilersin F-liigahistorian ensimmäinen kotiottelu pelataan huomenna sarjanousija Nurmon Jymyä vastaan!
17.09.2020Tiedote Oilersin ottelulipuista kaudella 2020-2021
10.09.2020Oilersin harjoituskausi päätökseen kuuden ottelun voittoputkessa!
08.09.2020Harjoituskauden viimeinen kamppailu käydään keskiviikkona 8.9. kun Oilers kohtaa Tikkurilan Tiikerit vieraissa
03.09.2020Oilersin kauden viides harjoitusottelu toi harjoituskauden viidennen voiton!
01.09.2020Oilersin vierailee Mosahallilla EräViikinkien isännöimässä harjoitusottelussa keskiviikkona 2.9.
29.08.2020Oilersin neljäs harjoituspeli päättyi Öljyn neljänteen harjoituspelien voittoon!
27.08.2020Harjoitusottelut jatkuvat perjantaisella kotiottelulla LASB:ia vastaan

Siirry arkistoon »