Öljymiesten joukkue kaudelle 2020-21 on julkaistu

16.04.2020 18:28

Viime kaudella Salibandyliigan runkosarjassa toiseksi sijoittunut Öljymiehistö saa myös tulevalle kaudelle terävän ryhmän kasaan. Aiemmin julkaistujen Jasper Juutin ja Tuomas Iiskolan lisäksi joukkue vahvistuu paluumuuttaja Alexander Nymanilla, joka palaa vuoden tauon jälkeen Oilers-pakistoon.

Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaojan lähtökohtana uutta joukkuetta rakentaessa oli, että pelaajisto pysyisi mahdollisimman samana viime kauteen verrattuna. Tässä Vehkaoja kumppaneineen on onnistunut, sillä vaihtuvuus joukkueessa jäi pieneksi ja ryhmää onnistuttiin vahvistamaan täsmähankinnoilla.

- Hyvä fiilis tästä joukkueesta. Joukkue on nuori, mutta potentiaalia löytyy vaikka mihin. Monella pelaajalla on kehityskäyrä vielä ylöspäin.

Viime kaudella Oilers-paidassa nähtiin nuoria pelaajia ja debytantteja ilahduttava määrä. Liigakentällä debytoi useampi Oilers-juniori, kuten Aaro Kuusela, Jesper Silvonen, Joona Larte, Oskar Vaskio ja Johannes Vähäkangas, jotka kaikki saivat peliminuutteja alle Salibandyliigassa. Lisäksi jo viime kaudella Öljymiesten kanssa harjoitellut 2003-syntynyt Olli Jokela on nostettu mukaan liigarinkiin. Lupaavia otteita esittäneet juniorit tulevat ensi kaudellakin taistelemaan entistä kovemmin pelipaikasta Öljymiehistössä.

- Hienoa että omasta junioriputkesta nousee kuusi pelaajaa liigajoukkueen mukaan. Melkein kaikilla on jo startteja miesten maailmassa, joten siitä on hyvä jatkaa. Oilers kuuluu liigan kärkijoukkueisiin, joten pelipaikan vakiinnuttaminen ei ole kenellekään helppoa. Uskon että harjoittelu kovassa ympäristössä ja terve kilpailu tulee auttamaan kundeja ottamaan hyviä kehitysaskelia. Taistelu pelipaikasta kehittää myös nuoren pelaajan henkistä puolta, Vehkaoja mainitsee.

Viimeksi toissa kaudella Oilers-paidassa esiintynyt Alexander Nyman palaa vuoden tauon jälkeen Espooseen. Nyman vietti viime syksyn vaihto-oppilaana ulkomailla ja talvella Suomeen palattuaan hän siirtyi IBF Blue Foxin paitaan loppukaudeksi. Keväällä Nymanista sorvattiin jälleen Öljymies, jonka joukkue ottaa avosylin vastaan.

- Ensinnäkin todella hienoa saada Nyman takaisin joukkueeseen. Hän on harjoitellut hyvin "välivuodesta" huolimatta. Alexander tuo kovuutta puolustuspäähän, sekä johtajuutta pukukoppiin, Vehkaoja iloitsee.

Antti Aarnio ja Kalle Keskitalo ovat viime kauden joukkueesta ainoat pelaajat, jotka jatkavat uraansa muualla. Oilers kiittää Anttia viime kaudesta ja Kallea kahdesta viime kaudesta Öljymiehissä sekä toivottaa menestystä seuraaviin haasteisiin.

Sen sijaan pitkäaikaiset Oilers-hyökkääjät Casper Pfitzner ja Sylvester Raikamo pohtivat vielä uransa jatkoa. Heidän tilanteesta tiedotetaan myöhemmin, kun pelaajat ovat tehneet lopulliset päätöksensä.

Nymanin lisäksi Öljymiehet vahvistui jo aiemmin tiedotetuilla Jasper Juutilla ja Tuomas Iiskolalla. Vehkaoja kertoo, että Iiskola on ehdottomasti kiinnostava pelaaja, joka tulee yllättämään monet positiivisesti, ja monipuoliselta Juutilta odotetaan seuraavaa askelta eteenpäin urallaan. 

- Iiskolan odotan tuovan kokemusta nuoreen joukkueeseen, etenkin kun Pfitzner ja Raikamo pohtivat uran jatkoa. Juutilla on vielä varsinainen läpimurto tekemättä, mutta kaverilla on kovat näytönhalut, joten työnteosta ja asenteesta homma ei ainakaan tule jäämään kiinni. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, ja Juuti pystyy pelaamaan useampaa pelipaikkaa, joten mielenkiintoista nähdä millaisen roolin ”Jappe” ottaa joukkueessa.

Joukkueen pelaajalistalta löytyy myös viime kaudella Oilersia edustaneen Jani Lehtoniemen ja naapuriseura Westend Indiansissa pelanneen Miko Summasen nimet. Summanen ja Lehtoniemi ovat joukkueen mukana alkusyksyyn asti kattavilla try out -sopimuksilla.

- Lehtoniemellä on ollut kolme kautta haasteita fyysisellä puolella. Katsotaan mikä on hänen tilanne elo-syyskuussa. Summanen osoitti halukkuutta saada mahdollisuuden, joten halusimme antaa sen vanhalle Oilers-pelaajalle. Myös Summasen kohdalla tilanne arvioidaan yhdessä elokuun lopussa, Vehkaoja kertoo lopuksi.

 

Öljymiehet 2020-21

#2 Heikki Iiskola

#4 Ilari Talvitie

#7 Olli Jokela

#9 Rasmus Markelin

#10 Jasper Juuti (Floorball Thurgau)

#11 Santeri Lindfors

#13 Niko Nordström

#14 Jesperi Lindfors

#16 Alexander Nyman (IBF Blue Fox)

#18 Antti Suomela

#23 Matias Veikkola

#28 Eino Pesu

#29 Aaro Kuusela

#38 Elias Pekari

#41 Joonas Kaltiainen

#61 Riku Holopainen

#62 Matias Juuranto

#71 Jesper Silvonen

#72 Jani Lehtoniemi (try out -sopimus)

#73 Justus Kainulainen

#75 Joona Larte

#76 Rasmus Kainulainen

#77 Miko Summanen (try out -sopimus)

#81 Johannes Vähäkangas

#88 Markus Markkola

#91 Jani Rauhala

#92 Tuomas Iiskola (HC Rychenberg)

#95 Oskar Vaskio

21.10.2020Perjantain 23.10. ottelu Oilers vs. TPS siirretään varotoimenpiteenä
13.10.2020Esport Oilersin ja GrIFK:n yhteistyö päättyy
10.10.2020Oilers siirtyi sarjakärkeen murskavoitolla SB Welhoista!
10.10.2020Oilersin hektinen viikonloppu jatkuu lauantaina SB Welhojen vieraana Kuopiossa!
09.10.2020Perjantai-illan trilleri päättyi Oilersin jatkoaikavoittoon!
08.10.2020Oilersin kotiottelut jatkuvat perjantai-illan kohtaamisella LASB:ia vastaan!
07.10.2020Oilers jatkaa puhtaalla pelillä hakemalla täyden pistepotin Vantaalta EräViikinkien kustannuksella!
05.10.2020Oilersin pelaa huomenna kauden ensimmäisen vierasottelunsa Vantaalla
04.10.2020Kauden kolmas kotiottelu toi kauden kolmannen voiton!
02.10.2020Oilersin pelit jatkuvat lauantaisella kotiottelulla OLS:ia vastaan!

Siirry arkistoon »