Öljypoikien uutiset: KIITOS NGAB-AKATEMIA

24.03.2020

Sarjojen päättyessä NGA ehti jo lopettaa runkosarjaottelunsa ja oli kovaa vauhtia valmistautumassa pudotuspeleihin Tikkurilan Tiikereitä vastaan. NGB:llä oli jäljellä enää yksi runkosarjaottelu Tampereen Classicia vastaan. Ennen kuin pääsemme kiinni uuteen kauteen niin ruodimme vielä päävalmentaja Aleksi Lammin kanssa kauteen 2019/20 valmistautumista, odotuksia ja kautta itsessään.

- Yhteinen matkamme starttasi huhtikuun lopulla pidetyillä try-out tapahtumilla. Kauteen lähdettiin todella nuorella ja tiiviillä ryhmällä. Kasattu joukkue oli hyvin vahvasti Oilers-taustainen. Tiesimme että taitoa ja intoa ryhmässä riittää, mutta isolta takamatkalta lähdettiin liikkeelle. Kesäharjoittelukausi sujui osaltamme hyvin ja otimme jo kesällä todella isoja askelia eteenpäin niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Rima asetettiin tarkoituksella korkealle ja välillä meinasi mennä vähän ylikin, mutta ryhmä painoi hyvin hommia ja olimme mielestäni kauden alussa kelpo formussa.

NGA19_20.jpg

NGAB-Akatemia

- Ensimmäiset tosipelit olivat B-junioreiden SM-karsinnat, jotka läpäisimme todella tyylikkäästi. Tästä reilut pari viikkoa eteenpäin alkoivat niin A:n kuin B:n osalta pitkä runkosarjataival, minkä aikana ehdimme tahkota 43 runkosarjapeliä ennen kauden äkkinäistä päätöstä. Matkaan mahtui luonnollisesti treenejä ja pelejä aina huippuesityksistä totaaliseen konttaamiseen, mutta kaikkinensa saimme vietyä kauden läpi ilman suurempia notkahduksia. Ryhmämme otti vastoinkäymisistä opikseen ja pelaamisemme taso kehittyi kauden edetessä verraten hyvin. Pääsimme varsinkin alkukaudesta yllättämään useamman joukkueen vähän puskista ja raapimaan heti alkuvuodesta arvokkaita pinnoja. Joukkueen kauden aikainen kasvutarina oli hieno ja otimme runkosarjan aikana valtavia kehitysaskelia niin pelillisellä kuin myös henkisellä puolella. Lopulta hyvät sijoitukset niin A:n kuin B:n runkosarjassa eivät tulleet varsinkaan ryhmälle itselleen enää mitenkään yllätyksenä, vaan olivat ainoastaan seurausta hyvin tehdystä työstä arjessa. Yksilötasolla löytyi niin ikään useita onnistujia, mistä palkintona nähtiin useamman kaverin poikien maajoukkue-edustukset sekä murtautuminen meidän miesten kokoonpanoon aina peliruutuun asti. Yksilöiden esiinmarssi oli kuitenkin seurausta äärimmäisen sitoutuneesta ja kurinalaisesta joukkueena pelaamisesta.

Niin hienosti tämä NGAB-Akatemia onnistui että Oilers on päättänyt jatkaa A- ja B-junioreiden akatemiamallia myös tulevalla kaudella. Tämä tarkoittaa noin 35 pelaajan ryhmää, joka pelaa B- ja A-junioreiden lisäksi myös miesten Suomi-sarjaa tai 2. divisioonaa SBS-Kingsien joukkueessa. Pelaajat valitaan 2000-2004 syntyneiden ikäluokasta.

- Näin loppuun haluan kiittää aivan jokaista matkan varrella mukana kulkenutta ja vaikuttanutta henkilöä joukkueen taustoilta sekä ennen kaukkea jokaista pelaajaa. Meillä oli kasassa hieno, kunnianhimoinen ja määrätietoinen taustaryhmä, kenen kanssa oli ilo painaa hommia läpi koko kauden. Ja lopuksi toki viimeinen ja suurin kiitos jokaiselle pelaajalle. Tätä ryhmää kuvasti mielestäni poikkeuksellinen ennakkoluulottomuus ja usko omaan tekemiseen sekä nimenomaan joukkueena pelaamiseen. Emme missään vaiheessa kautta kumarrelleet kuvia, vaan nuoret pojat haastoivat ja kampittivat todella ansiokkaasti kokeneempia vihulaisia. Kauden yllättävä päättyminen oli luonnollisesti valtaisa pettymys ja shokki kaikille, mutta taskuun jäi taas iso määrä hienoja yhteisiä kokemuksia sekä läjäpäin mahtavia persoonia. Kuten olen aiemminkin todennut, niin vallitsevasta tilanteesta huolimatta elämä ja urheilu jatkuu. Tehdään töitä, kehitytään ja mennään eteenpäin!

Pelaajat kaudella 2019/20:

Bäcklund Joonas

Sirkka Joonatan

Jokela Olli

Karila Aaro

Martin Ethan

Rautasalo Jere

Kuhanen Matti

Markkula Tuomas

Lepisto Justus

Haataja Elias

Sjöblom Mikael

Pitkänen Janrik

Masalin Leevi

Larte Joona

Kuusela Aaro

Hjelm Mikael

Viitanen Lassi

Ajalin Aaro

Karavirta Jere

Salonen Topi

Laaksonen Luukas

Vartiainen Klaus

Silvonen Jesper

Ståhlberg Sebastian

Vähäkangas Johannes

Laitinen Akseli

Heinonen Valtteri

Färlin Teemu

Vaskio Oskar

Pitkänen Teo

Ilmivalta Topias

Hellsten Rasmus

Fougstedt Tom

Kirjonen Samu

Myös öljypoikien uutiset kiittää akatemia-ryhmää jännittävästä ja erittäin mielenkiintoisesta kaudesta.

Kommentit: Aleksi Lammi

Teksti: Laura Arrhenius

Kuva: Joukkueiden kotisivut

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!
18.06.2020Tyttösäbän ilmainen starttikurssi elo- ja syyskuussa!
05.06.2020Etsitkö vielä joukkuetta ensikaudeksi?

Siirry arkistoon »