Öljypoikien uutiset: KIITOS NG04

15.03.2020

Kaikki juniorisarjat on keskeytetty salibandyliiton toimesta, joka mukailee Suomen hallituksen suositusta. Jäljelle jääneet ottelut sekä mahdolliset pudotuspeliottelut jätetään pelaamatta. Vaikka kausi loppui kuin seinään, haluamme silti ruotia kauden tapahtumia läpi ja antaa joukkueille sen kiitoksen, jonka he ansaitsevat. Ensimmäisenä kävimme NG04-päävalmentaja Eero Uppalan kanssa heidän epätavallista kauttaan läpi.

- NG04 lähti kauteen erittäin raikkaalla ja motivoituneella otteella. Pojat olivat silminnähden motivoituneita ja sitoutuneita joukkueen toimintaan. Esitimmekin jo elokuun Mestareiden Cupista lähtien melko mukavan näköistä salibandya, jossa pallo liikkui ja vauhtia riitti. Isona teemana olikin juuri pallollinen pelaaminen, keskialueen ja hyökkäysalueen hyökkäyspelin kautta. Tarkoituksena oli opettaa poikia ymmärtämään pallollisen pelaamisen kollektiivisuutta, havainnointikykyä ja tätä kautta viisikkona toimimista: Selkeänä uudistuksena edelliskauteen tuli myös ajoittainen "pumppuprässi", mikä toimi suurimmaksi osaksi erittäin hyvin ja vähensi omia pallottomia jaksojamme huomattavasti.

NG04MC2019.jpg

NG04 syksy olikin onnistunut, sillä kaikista yhdestätoista ottelustaan joukkue voitti kahdeksan. Pojat tahkoivat ihan mukavasti maalejakin otteluissa, sillä mm. Tuukka Uusitalo on nyt kauden loppumisen jälkeen tilastollisesti tahkonut maalin per ottelu, tehden 21 ottelussa 21 maalia. Samaan ylsi myös Eino Kemppainen 15 ottelua ja 15 maalia. Pistepörssistä voidaan kuitenkin päätellä, ettei maalinteko ole ollut vain kahden harteilla, vaan kaikki on tehty joukkueena yhdessä.

Ng04_pisteporssi.

- Mainion syyskauden jälkeen tulikin sitten hieman lunta tupaan. Joukkueessa alkoi vuodenvaihteen jälkeen vajaan parin kuukauden mittainen sairastelujakso ja harjoittelumme kärsi tästä suunnattomasti, välillä viikkotasolla treeneissä terveitä poikia oli vain 10 - 12. Huipennuksena tästä jaksosta voidaan nostaa esiin FBA leiri Eerikkilässä, jonne avauspäiviksi saatiin mukaan 11 kenttäpelaajaa... Tässä kohtaa on pakko myöntää myös se, ettei valmennuksessakaan varmasti tuona aikana osattu keskittyä oikeisiin asioihin ja se kuuluisa arkitekemisemme ei ollut miltään osin vaaditulla tasolla. Huonomman treenijakson vuoksi otteemme heitteli niin otteluiden välillä kuin sisälläkin luvattoman paljon. Odotukset tasonnostosta pudotuspeleissä oli kuitenkin valtavat ja realistiset, sillä olimme päässeet viimeiset viikot treenaamaan taas täysipainoisesti. Lisäksi tämän ikäluokan pojat ovat ennenkin näyttäneet "tosipeleissä" todellisen tasonsa. Hieman jäi fiilis, että ihan parastamme emme ehtineet vielä näyttää.

NG04_sarjataulukko_final.

Kauden 2019-2020 lopullinen sarjatilanne runkosarjan osalta. Vielä olisi ollut yksi peli jäljellä Tampereen Classicia vastaan.

- Vaikka kauden loppuminen kuin seinään harmittaakin varmasti jokaista joukkueen parissa toiminutta, on se silti täysin oikea päätös. Tähän kuitenkin päätty ymyös neljän vuoden projekti NG04:n kanssa ja haluankin kiittää kaikkia pelaajia ja taustahenkilöitä, jotka tässä hommassa ovat mukana olleet. Etenkin Oilers-legenda Juho Seppälä ansaitsee erityismaininnan, sillä hän on kasvattanut näitä poikia salibandypelaajiksi alusta saakka. Oilersin 04-ikäluokka on omaan silmään harvinaisen lahjakas ja ennen kaikkea laajuutta löytyy uskomattoman paljon. Huomionarvoista ja jopa harvinaista on myös se, että tämän joukkueen ydinryhmä on pysynyt samana käytännössä alusta saakka. Jaksakaahan kundit painaa jatkossakin töitä niin hyvä tulee!

NG04_joukkue.jpg

NG04 kaudella 2019-2020:

11 Piisilä Ilari

35 Molarius Antti

4 Hietanen Samu 

7 Timonen Aarni

12 Hakala Jussi

13 Biström Tatu "A"

16 Norio Roger

18 Jylhä Joonas

20 Raunio Joonas

21 Kemppainen Eino

22 Qvickman Sean "A"

24 Leivo Oliver "C"

28 Fagerlund Jesper

29 Palomäki Samuel

33 Määttänen Matias

37 Seppälä Santtu

46 Kolari Eemeli

68 Pitkäkangas Paulus

71 Viinikainen Leo

76 Artama Juho

88 Uusitalo Tuukka

91 Hynninen Matias

Joukkueenjohtaja: Määttänen Tomi

Valmentaja: Nieminen Jesse

Valmentaja: Seppälä Juho

Vastuuvalmentaja: Uppala Eero

Huoltaja: Qvickman Kim

Myös öljypoikien uutiset kiittää NG04-joukkuetta jännittävistä hetkistä ja päävalmentaja Eero Uppalaa ainaisesta kommentoinnista. Seuraavaksi kaudeksi joukkueen pelaajat siirtyvät uusiin haasteisiin B-ikäluokkaan. Terveitä päiviä ja pidetään huolta toisistamme.

Teksti: Laura Arrhenius

Kommentit: Eero Uppala

Kuvat: salibandy.fi ja NG04 joukkuesivut

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!
18.06.2020Tyttösäbän ilmainen starttikurssi elo- ja syyskuussa!
05.06.2020Etsitkö vielä joukkuetta ensikaudeksi?

Siirry arkistoon »