Puolivälieräsarjan ennakko: Espoon derbyssä Oilers ja Indians taistelevat paikasta välieriin

04.03.2020

Salibandykansa pääsee nauttimaan tulevien viikkojen aikana Suomen parhaasta paikallistaistosta, sillä ensimmäistä kertaa Salibandyliigan pudotuspeleissä toisensa kohtaavat Oilers ja Indians taistelevat paikasta välieriin puolivälieräsarjassa. Ottelusarja pelataan paras seitsemästä -systeemillä. 

Kuten Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen sanoi tiistaina pudotuspelien valintatilaisuudessa Sanomatalolla, tulevien viikkojen aikana Espoo on Suomen salibandypääkaupunki. Parhaimmillaan salibandy-yleisö pääsee nauttimaan kahden huippujoukkueen välisiä kohtaamisia seitsemän kertaa, joista kirsikkana kakun päällä neljä pelattaisiin Espoo Metro Areenan kirkkaissa valoissa.

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Öljymiehistö olisi voinut valita vastustajakseen myös SPV:n tai TPS:n. Pelaajien keskuudessa Indians nousi kuitenkin ykkösvaihtoehdoksi, eikä tätä tarvitse ihmetellä, sillä joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet täynnä tunnetta ja intohimoa.

- Pelaajien toiveista nousi vahvasti paikalliskaipuu. Perustelut olivat kuinka makea tämä sarja olisi kokea. Meillä on ollut tämän kauden ryhmän kanssa upea, nousujohteinen matka. Olemme etuoikeutettuja, että saamme jatkaa kautta Espoon ensimmäisellä pudotuspelikohtaamisella. Odotan energistä ja värikästä sarjaa niin kaukalossa, kuin katsomossakin, päävalmentaja Luukkonen kertoo ajatuksiaan puolivälieräsarjasta.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät tällä kaudella Oilersille, mutta ottelut olisivat voineet kääntyä myös Indiansille. Molemmat ottelut ratkesivat yhden maalin erolla, kun ensimmäisessä ottelussa Oilers kiri voittoon viimeisen minuutin alivoimamaalilla, ja toisessa paikallistaistossa ottelu eteni aina rangaistuslaukauskilpailuun, josta Oilers nappasi lisäpisteen ja voiton.

- Odotan tasaista ottelusarjaa, jossa voimasuhteet voivat heitellä pelien välillä, jopa niiden sisällä hyvinkin paljon. Uskon, että uusia ja yllättäviä sankareita nousee eturiviin pelien ratkaisuhetkillä. Henkinen kantti, itseluottamus ja vahvuudet ovat meidän toimintamme ydin, Luukkonen ennakoi. 

Tämän kauden runkosarjassa kaikista joukkueista toiseksi vähiten maaleja päästänyt Indians on petrannut tällä kaudella juurikin puolustuspeliään viime kauteen verrattuna. Joukkueesta löytyy myös vaarallinen ykkösvitja, jonka kanssa Oilersin tulee olla tarkkana. Luukkosen mukaan myös erikoistilanteet voidaan lisätä ”Heimon” vahvuuksiin.

- Vastustaja on hyvin roolitettu ja kurinalainen joukkue, joka onnistui runkosarjassa varjelemaan omaa maaliaan erinomaisesti. Erikoistilanteissa Intiaanit ovat myös olleet Salibandyliigan parhaimmistoa.

Pudotuspeleissä otteluiden intensiteetti kiristyy ja työnteko korostuu. Myös tunnelma katsomossa ja pelikentän ulkopuolella kasvaa. Paikalliskamppailussa edellä mainitut asiat korostuvat entisestään, joten luvassa on varmasti hieno ottelusarja niin pelaajille kuin valmentajille.

- Joukkueet valmistautuvat ikimuistoiseen ja historialliseen kaikkien aikojen ensimmäiseen pudotuspelien derbysarjaan Espoossa. Luvassa on mieletöntä tykitystä niin kaukalossa, kuin katsomossakin. Uskalletaan nauttia ja elää hetkessä. Me, kuten muutkin jengit saavat juuri sen mitä ansaitsemme, päävalmentaja linjaa.

Ottelusarja alkaa perjantaina Tapiolan Urheiluhallilla kello 18.30. Ensimmäiset kolme ottelua pelataan joukkueiden omissa kotihalleissa, mutta neljännestä pelistä eteenpäin ottelusarja viedään Metro Areenalle.

- Tätä herkkua ei kannata missata. Kaikki mestoille - tunteet pintaan ja äänijänteet äärimmilleen. Tämän sarjan jälkilöylyjä lämmitellään vielä vuosia. 2020 Espoo maailman salibandypääkaupunki, never forget, Luukkonen fiilistelee lopuksi.

Ennen ensimmäisen ottelun alkua on luvassa jotain uutta. Mutta mitä? Se selviää Tapiolan Urheiluhallilla ennen ottelun alkua. Tervetuloa!

Otteluohjelma ja lipunmyynti

Suora linkki Tiketin lipunmyyntiin

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
12.08.2020Oilers isännöi Tikkurilan Tiikereitä torstain harjoitusottelussa
11.08.2020Jani Lehtoniemen taival jatkuu toisaalla
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!

Siirry arkistoon »