Öljypoikien uutiset: viikko 1

07.01.2020

Nokian KrP 5 - 7 NGA (1-2, 1-2, 3-3)

- Kalenterivuoden 2020 ensimmäinen peli Nokian KrP:tä vastaan alkoi tunnustelevissa merkeissä molempien joukkueiden osalta. Vihulainen osui ensimmäisen kerran 10 peliminuutin kohdalla, mutta kuitattiin peli nopeasti tasoihin ja erätauolle meidän 1-2 johdossa. Toinen erä sujui pääosin  melko tasaisissa merkeissä, mutta vastustaja kiri viiden minuutin jäähymme aikana lopulta aivan maalin päähän. Loppu taisteltiin urhoollisesti ja lopulta meille ansaittu 5-7 vierasvoitto. Joukkue noudatti haluttua pelisuunnitelmaa todella hyvin. Varsinkin tasakentällisin pelatessa onnistuimme pitämään vastustajan taitavat yksilöt hyvin poissa parhaimmilta maalintekosektoreilta. Tästä osoituksena vain yksi päästetty maali 5vs5 pelissä. Pallon kanssa maltoimme ajoittain rytmittää peliä melko hyvin, vaikka tähän parannettavaa vielä jäikin. Kaikkinensa kotiin tuomisina oli isot vieraspinnat hienon taistelun myötä, kertoi päävalmentaja Aleksi Lammi.

Tilastot

NGA 7 - 6 JA. Happee (2-2, 0-3, 4-1, 1-0)

- Sunnuntaina A-pojilla oli tämän vuoden ensimmäinen kotiottelu Tapiolan Urheiluhallilla. Vastassa oli Jyväskylästä Happee, joka tiedettiin hyvin liikkuvaksi ja taitavaksi ryhmäksi ennakkoon. Pojat olivat hävinneet syksyllä Jyväskylässä ja pari viimeistä kotipeliä ennen vuodenvaihdetta olivat olleet vaikeita.  Tosin pojilla oli hyvä peli pohjalla torstailta. Valmennuksen taholta korostettiin hyvän yhteispelin tärkeyttä ja terävää tekemistä heti alusta alken. 1. erä menikin tasaisissa merkeissä, pojat olivat hyvin pelillä ja tilanteet aaltoilivat mukavasti. Toiseen erään kaveri tuli paremmin sisään ja väänsi erän itselleen 3-0. Meidän kundit hävisivät kaksinkamppailut ja kaveri oli maalinteossa selvästi terävämpi. Erätauolla korostettiin yhteispelin ja oman tekemisen tason nostamista. Kaveri meni 6-2 johtoon, mutta pari nopeata osumaa muuttivat pelin kulun täysin. 6-6 yv:llä ja peli tasoihin ja jatkoajalle. Nopea jatkoaikamaali ja voitto kotiin! Erityisen tyytyväinen olen koko joukkueen peli-ilmeeseen ja yrittämisen tasoon. Vaikka 3. erässä jouduttiin vähän tiivistämään peluutusta, lähinnä tämä oli koko joukkueen voitto. Täytyy antaa creditiä koko jengille siitä, että usko ei missään vaiheessa loppunut. Ja myös posit siitä, että NGAB-akatemiajoukkueen päivittäinen tekemisen meininki treeneissä on koko kauden ollut kiitettävää, kiitteli valmentaja Tom Bäcklund.

Tilastot

SBS Masku/SBS Wirmo 7 - 5 NG04 (3-1, 3-1, 1-3)

- Vuosikymmen aloitettiin kärkikamppailulla sarjan kovavireisintä joukkuetta Maskuwirmoa vastaan. Saimme otteluun varsin hitaan startin emmekä uskaltaneet pelata pallollisena rohkeaa ja liikkuvaa peliä kuten yleensä. Vastustaja rokotti omista virheistämme ja jouduimme takaa-ajoasemiin heti ottelun alusta. Toiseen erään paransimme keskialueen hyökkäyspeliä, mutta hyökkäysalueella loppui maltti ja pallosta luovuttiin liian nopeasti. Viimeiseen erään hieman muokkasimme ketjuja uusiksi ja tämä näytti toimivan. Pääsimme rullaamaan hieman pidempiä hyökkäyksiä ja olimme pallolla suurimman osan erän alusta. Lopulta kirimme ilman maalivahtia ei kuitenkaan aivan tällä kertaa riittänyt. Ottelun hahmoksi täytyy nostaa puolustuksen johtohahmo Roger Norio, joka näytti rohkealla pallollisella pelillään, kaksinkamppailukovuudella ja loistavalla peittopelillä, miten näihin otteluihin asennoidutaan, kertoi päävalmentaja Eero Uppala

Tilastot

O2 Jyväskylä 2 - 3 NGB (0-0, 0-1, 2-2)

- Jyväskylään lähdettiin tiiviillä kokoonpanolla, jonka myötä monella pelaajalla oli mahdollisuus antaa näyttöjä isossa roolissa. Ennen peliä poikien kanssa puhuttiin kärsivällisyydestä pallon kanssa sekä tasapainon säilyttämisestä hyökkäyksessä. Näissä asioissa pelaajat onnistuivat hyvin läpi pelin. Pystyttiin lähes läpi pelin määrittämään ottelun temmon ja kontrolloimaan sitä. Kaverin hyvän puolustuksen myötä ei kuitenkaan saatu onnistumisia hirveästi, kun vedot viuhuivat ohi tai peittoihin. Kolmannessa erässä päästiin jo 0-3 johtoon, jonka jälkeen alkoi kaverin viimeinen kiri, mutta se saatiin hoidettua kunnialla ja saatiin kolme pistettä kotimatkalle, kommentoi päävalmentaja Hannu Mattila. 

Tilastot

OLS 11 - 4 NG05 (5-1, 1-1, 5-2)

- Oulussa pelattiin hyvällä ilmeellä ja oppia tarttui isosti kohti seuraavia sarjapelejä. Menimme ekassa erässä nopeasti 0-1 johtoon jonka jälkeen erikoisien episodien siivittämänä kaveri käänsi nopeasti tilanteeksi 1-4. Tokassa erässä meillä neljä ylivoimaa, kaverilla nolla. Vahvalla omalla tekemisellä olisimme siis tokassa erässä voineet päästä taistelemaan voitosta, mutta nyt ei oltu vielä valmiita. Kolmannessa erässä startattiin hyvin ja kolmen maalin takaa haviteltiin vielä nousua, mutta aina ikävästi omien hyvien jaksojen jälkeen kaveri kuittasi noin minuutin sisään lisää etumatkaa. Loppuun otettiin "high risk" tietoisesti eikä lähdetty miettimään maalieroja tai kauneuspisteitä. Pelillisesti saimme alle nyt tosi hyviä pätkiä 5vs5 -pelissä ja tulemme pureutumaan näiden onnistumisten kautta siihen, miten päästään taas viemään omaa peliä eteenpäin. Ansaitaan tähän paikkaan Jorma Uotinen - eihuono.gif, veisteli päävalmentaja Rami Vienola.

Tilastot

Seuraavat ottelut:

10.1. klo 18:30 NGB - Classic, Eerikkilän Urheiluopisto

11.1. klo 18:30 TPS - NGB, Eerikkilän Urheiluopisto

11.1. klo 18:00 Welhot - NG05, Kuopiohalli

12.1. klo 11:00 Papas - NG05, Kajaanihalli

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
12.08.2020Oilers isännöi Tikkurilan Tiikereitä torstain harjoitusottelussa
11.08.2020Jani Lehtoniemen taival jatkuu toisaalla
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!

Siirry arkistoon »