Öljyoikien uutiset: Jouluedition

22.12.2019

PSS 7 - 6 NG04 (2-1, 4-2, 1-3)

- Otteluun PSS:aa vastaan saimme tahmean startin ja oma pallollinen peli ei ollut lähelläkään omaa tasoamme. Staattisten hyökkäyksiinlähtöjen seurauksena emme päässeet tarpeeksi hyville tonteille ja vastavuoroisesti isäntäjoukkue viimeisteli jopa hieman onnekkaasti. Pelin edetessä saimme kuitenkin paremmin otetta ja pääsimme vyöryttämään peliä kelvollisesti vastustajan kenttäpäädyssä. Suurimmaksi osaksi olimme kuitenkin aivan liian hätäisiä ratkaisupaikoissa, porvoolaisten näyttäessä meille viimeistelyn mallia. Lopulta, hyvästä kiristä huolimatta, tuloksena oli kauden toinen tappio varsinaisella peliajalla ja pisteet jäivät Porvooseen, kertoi päävalmentaja Eero Uppala.

Tilastot

Hawks 7 - 8 JA. NGB (4-1, 2-2, 1-4, 0-1)

- Kaveri tuli hyvällä ilmeellä peliin ja meillä jäi tekemisen laadussa parantamisen varaa. Palloa olisi pitänyt pystyä pelaamaan helpommilla ratkaisuilla eikä hukata sitä keskialueella niin paljoa. Toiseen erään alettiin parantaa tekemistä, mutta se ei näkynyt vielä kunnolla tulostaululla. Kolmanteen erään saatiin terävoitettyä omaa tekemistä vielä lisää ja kolmen maalin takaa kirittiin tasoihin. Kaveri pääsi vielä yhden pomppupallon myötä johtoon, mutta sekin pystyttiin kuittaamaan ja kohti jatkoaikaa. Siellä pystyttiin jatkamaan mihin oltiin jääty ja haettiin kaksi pinnaa mukaan kotimatkalle, kommentoi päävalmentaja Hannu Mattila.

Tilastot

NGB 8 - 3 Josba (1-1, 2-2, 5-0)

- Teemana peliin meillä oli puolustuksen kautta pelaaminen, kun sen kanssa on ollut hieman hankaluuksia. Läpi pelin pojat toteuttivat pyydettyä hyvällä tasolla ja tästä osoituksena kolme päästettyä maalia. Pallollisessa pelissä oltiin alkuun liian passiivisia, mutta sitä saatiin läpi pelin parannettua ja kolmannessa erässä saatiin lopullinen ero tehtyä ja pisteet pidettyä Espoossa, Mattila jatkaa.

Tilastot

NG05 5 - 7 Indians (1-1, 2-1, 2-5)

- Joulukuun derby päättyi meidän tappioon. HH-peli toimi ajoittain ihan ok, mutta muissa pelin alueissa isoja haasteita. Nähtiin 3-4 tilannetta, jossa kaveri painoi alivoimaisen vastarin maalille käytännössä juoksemalla meidän pakeista yksin ohi. Positiivista oli se, että päästiin laadukkaille maalintekotonteille normaaliin tapaan. Maalintekohommien suhteen jatkamme harjoituksia. Seitsemän maalia omiin kertoo myös puolustus pelaamisen haasteista, kommentoi päävalmentaja Rami Vienola.

Tilastot

NGA 7 - 8 Tiikerit (0-2, 1-5, 6-1)

NGAn toinenkin ottelu Tiikereitä vastaan päättyi harmilliseen maalin tappioon. Ratkaisijoita ja maalintekijöitä kotijoukkueelta löytyi kuitenkin kaikista kolmesta kentällisestä. Isoimmat haalarit veti jalkaan Jesper Silvonen joka tahkoi täydet neljä maalia avaten samalla Oilersin maalitilin toisessa ja kolmannessa erässä. Joukkue taisteli hienosti, mutta mielettömästä loppukiristä huolimatta se ei vain tällä kertaa riittänyt pisteisiin saakka.

Tilastot

Marika_joulu2019_3.jpg

NGA oli kauden alussa haasteiden edessä, mutta on hienosti ratkaissut pelaajamateriaalilliset sekä pelillisetkin ongelmat. Joukkue on nimenomaan onnistunut yhteistyön kautta tiiviillä ja sitoutuneella joukkuepelillä ja se että he ovat kimpassa puhaltaneet yhteen hiileen, on osaltaan auttanut joukkuetta saamaan saavutetut sarjapisteet. Laiturikaksikko Oskar Vaskio ja Jesper Silvonen on molemmat mättäneet aika läjän tehopisteitä syyskauden aikana ja sen lisäksi joukkueen kapteeni Topias Ilmivalta on omalla työteliäisyydellään näyttänyt muille esimerkkiä kentällä sekä kentän ulkopuolella ottanut hienosti johtajan elkeitä. Joukkueen menestys on kuitenkin kerätty nimenomaan joukkueena ja yhteisellä tekemisellä.

Marika_joulu2019_2.jpg

Kokonaisuutena NGB syksy meni hyvin. He ovat ottaneet kehitysaskeleita pelin osalta läpi syksyn, mutta tiedostavat että joukkueen tavoite on korkeamalla kuin mihin tämän hetkinen taso riittää. Pelaajille täytyy nostaa hattua siitä, että A- ja B-junioreiden myötä kokoonpanot ovat eläneet reilusti otteluista toiseen, mutta pojat ovat hoitaneet nämä tilanteet hienosti. Kun tilanne on sitä vaatinut niin  vastuunkantajia on löytynyt eri pelaajista aina eri tilanteissa. 

Marika_joulu2019_1.jpg

NG04 alkukausi sujui kokonaisuudessaan kohtalaisen hyvin ja peli kehittyi koko ajan. Ennätystasaisesta SM-sarjasta ehkä laajimman kokoonpanon omaava joukkue sisältää runsaasti ratkaisijoita. Pari kentällistä piste per peli -tahdilla operoivia pelureita osoittaa sen, että tämä ryhmä on ennen kaikkea Joukkue isolla J:llä.

Marika_joulu2019.jpg

NG05 syyskausi on ollut yleisesti todella positiivista. Joukkue on kehittänyt itseään niin pallollisessa pelaamisessa kuin puolustamisessakin. Joukkue tukee ja kannustaa toisiaan, niin että se näkyy jo katsomoon saakka kun peitoista, syötönkatkoista, puolustusraastamisesta ja ylipäätään peliä edistävistä suorituksista on ryhdytty antamaan krediittiä näkyvämmin kanssapelaajien toimesta. Yksilötasolla voidaan mainita Aaro Hälikkä, joka on edennyt omassa pelillisessä jutussaan seuraavalle tasolle, mutta jaksaa tämän lisäksi heittää läpyskää hallilla ja tehdä kaikki kehittymiseen johtavat asiat. Lisäksi Eelis Moisio, jonka perusasennoituminen ja positiivisuus on todella arvokasta joukkueelle. Hän on myös monipuolinen pelaaja, joka on löytänyt tekemiseensä lisää vaarallisuutta ja jaksanut tehdä haastekohtiensa kanssa hyvää työtä läpi syyskauden. Mainitaan lopuksi vielä Teo Korhonen, joka oli isossa roolissa viemässä joukkuetta läpi SM-karsintaseulasta, mutta kuntouttaa nyt valitettavan loukkaantumisen vuoksi itseään takaisin pelikuntoon. Teo tekee jokaisen suorituksen harjoituksissa ja peleissä alusta loppuun huippu-asenteella ja -terävyydellä.

Maria_joulu2019_4.jpg

Kaikki kuvat: Marika Kuusela

Öljypoikien uutiset toivottaa HYVÄÄ JOULUA ja VOITOKASTA UUTTA VUOTTA 2020!

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
12.08.2020Oilers isännöi Tikkurilan Tiikereitä torstain harjoitusottelussa
11.08.2020Jani Lehtoniemen taival jatkuu toisaalla
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!

Siirry arkistoon »