Kauden ensimmäinen Espoon Derby pelataan perjantaina Metro Areenalla

17.12.2019

Oilers ja Westend Indians ratkovat perjantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Espoon herruuden. Ottelu pelataan jälleen tavallista kirkkaammissa valoissa, kun tällä kertaa Indians isännöi Metro Areenalla pelattavaa ottelua.

 

Derby_1920x1080.png

Viime kaudella Espoon Derbyn voitot jaettiin tasan. Indians nappasi Otahallista voiton rangaistuslaukauksien jälkeen, ja Oilers vei Metro Areenalla pelatun ottelun 8-5 lukemin. Paikallistaisto on pelattu kerran kaudessa Metro Areenalla vuodesta 2016 alkaen, ja Oilers on poistunut jäähallin kaukalosta voittajana jokaisella kerralla. 

- Tunnelma ja tapahtuma on ollut aina loistava Metro Areenan derbyissä! Ollut aina loistava fiilis pelata hallissa ja voittoja on tullut. Lähetään siitä, että putki jatkuu, tunnelma korkealle ja haetaan voitto kotiin jäähallista, Oilers-hyökkääjä Santeri Lindfors fiilistelee.

- Ensimmäinen Metro Areenalla pelattu derby matsi oli huikea kokemus, Markus Markkola linjaa.

Oilers lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa, kun viime viikonloppuna TPS ja Welhot saivat kokea Öljymiesten paremmuuden.

- Odottavat ja innostuneet fiilikset perjantaille. Saatiin pari hyvää peliä alle viime viikolla pienten notkahduksien jälkeen ja päästään pelaa vuoden viimeinen peli isolla areenalla rakasta paikkallisvihollista vastaan, niin mikäs sen parempaa!

- Matsista tulee varmasti kuuma ja kovatempoinen. Ehkä saadaan pientä maistiaista, mitä se playoff-sähly saattais olla. Isot pisteet kyseessä molemmille ihan sarjataulukonkin puolesta, Lindfors kertoo. 

Samaa mieltä on myös Markus Markkola.

- Runkosarjan siistein matsi edessä, voittaminen on ainoa asia, mikä merkitsee. 

Öljymiesten otteita on viime aikoina leimannut ailahtelevaisuus. TPS- ja Welhot-otteluissa nähtiin jo astetta parempaa Oilersia, mutta edelleen joukkueella on varaa parantaa pelien läpiviennissä. Joukkueen sisällä on myös tarkasteltu niitä teemoja, joita liigassa pärjääminen vaatii.

- Muistuteltiin vaan toisillemme jengin sisällä, että miks me täällä hallilla käydään treenaamassa ja pelaamassa näitä pelejä ja saatiin siitä hyvä boosti viime viikolla omaan tekemiseen. Ei siellä mitään ihme poppakonsteja tehty vaan alettiin vaan vaatimaan vähän enemmän siltä vierustoverilta ja pelaamaan sille vierustoverille, niin tulos ja tekeminenkin oli sitten sen mukaista, Lindfors avaa.

Derbyvastus Indians löytyy Salibandyliigan sarjataulukosta heti Oilersin alapuolelta. Joukkueet ovat perjantain otteluun lähtiessä tasapisteissä, mutta Oilersilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kolmessa viime ottelussaan Indians on kohdannut ainoastaan top 8 -joukkueita ja näistä otteluista irtosi lopulta mukaan yksi voitto. Viime ottelussaan lauantaina joukkue kärsi kotitappion TPS:lle 3-2 lopputuloksella, kun edellisenä iltana Öljymiehet napsivat turkulaisilta täydet sarjapisteet.

Indians on päästänyt Classicin ohella runkosarjassa vähiten maaleja tällä kaudella ja onhan ”Heimo” onnistunut jopa pitämään maalinsa puhtaana yhdessä ottelussa. Joukkueen ehdottomat kärkinimet Aaro Astala ja Valtteri Kainulainen tähdittävät Indiansin sisäisen pistepörssin kahta ensimmäistä sijaa.

- Sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue on vastassa, oveluutta vaaditaan! Nostetaan Indiansista esille vaikka Miko "Pomppe" Summanen. Kaikki käy kovaa, jalat, kädet ja ennen kaikkea suu, Markkola vinkkaa.

- Hyvin puolustava ryhmä sieltä tulee vastaan maustettuna parilla kovalla huippujätkällä ja pallollista taitoo löytyy kans joukkueesta. Koskisen Ossi mätti tuttuun tapaansa maalin viime pelissään, niin koitetaan saada Ossin lapa taas vähän kylmemmäks jäähallissa, ettei ihan laukalle lähe, Lindfors puolestaan nostaa esille.

Entä ketä Öljymiestä kauden ensimmäisessä Espoon Derbyssä kannattaa seurata?

- Heikki Iiskolaa! Kaveri kirmaa kuin viimestä päivää, kun päässyt vihdoin irti ja tuloskin sen mukaista. Hatut lentelee perjantaina kentälle, Lindfors lupaa.

- Rasmus Kainulaiselta viime pelissä viisi pistettä, mutta ois voinu tulla kymmenenkin. Kannattanee seurata, Markkola ehdottaa.

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
12.08.2020Oilers isännöi Tikkurilan Tiikereitä torstain harjoitusottelussa
11.08.2020Jani Lehtoniemen taival jatkuu toisaalla
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!

Siirry arkistoon »