Oilers ja TPS kohtaavat perjantaina pikkujoulupelissä

10.12.2019

TPS saapuu perjantaina Oilersin vieraaksi Tapiolan Urheiluhallille pikkujoulu-teemaiseen otteluun. Joukkueet taistelevat keskenään kolmesta pisteestä runkosarjassa toisen ja viimeisen kerran, kun seurat kohtasivat ensimmäisen kerran toisensa jo liigakauden avauskierroksella. Tuolloin Oilers haki Turusta täyden pistepotin. 

Tulevaan otteluun lähdetään hieman erilaisista lähtökohdista. TPS kulkee tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa, ja Öljymiehet ovat hävinneet kaksi viimeistä kamppailuaan. Sarjataulukon top 8 -joukkueet ovat tällä hetkellä Classicia lukuun ottamatta melko tasaisissa pisteissä ja TPS löytyy sarjataulukosta pykälää paremmalta sijalta kuin Oilers, tosin espoolaisilla otteluita on pelattuna kaksi vähemmän.

Oilers-valmentaja Aleksi Lammi lähestyy ottelua mahtavilla tunnelmilla, sillä TPS on Lammille varsin tuttu seura.

- Laadukas joukkue vastassa ja perjantaina pikkujoulupeli edessä. Itsellä sattuu vielä osumaan 30-vuotissynttärit tuohon samaiselle päivälle, ja vastassa aina rakas kasvattiseura TPS, joten vähemmästäkin hymyilyttää. Joukkueessa on aistittavissa hyvää nälkää kahden tappiopelin jälkeen. Haluamme kotiyleisön edessä nostaa riman uudelle tasolle ja palata taas voittojen tielle.

Pikkujoulupelin vastustaja TPS esiintyi viime kaudella Salibandyliigan finaaleissa, jääden kuitenkin hopealle. Tällä kaudella joukkue on onnistunut voittamaan kaikki sarjataulukosta alapuolelta löytyvät joukkueet, mutta ensimmäinen top 8 -joukkueen päänahka tuli vasta viime ottelussa, kun turkulaiset voittivat Nokian Krp:n 8-4.

- Vastaan tulee todella laadukas, hyvin organisoitu ja erittäin fyysinen joukkue. Meidän tulee pystyä vastaamaan vihulaisen fyysiseen peliin. Pallon kanssa haluamme rytmittää peliä ja erityisesti pelinkäännöissä tulee olla teräviä. Pallottomana korostuu kamppailu. Emme kuitenkaan halua liikaa miettiä Tepsiä, vaan mennä ennen kaikkea omien vahvuuksien kautta, Lammi pohtii.

- Kuten tuossa jo aiemmin mainitsin, niin kliseisesti omien vahvuuksien kautta. Pysytään pallon kanssa liikkeessä ja kontrolloidaan pallolla kenttätapahtumia. Lisäksi puolustuspelaamiseen tarvitaan lisää jämäkkyyttä, jotta saadaan pidettyä kaveri poissa vaarallisimmilta maalintekosektoreilta, Lammi kertoo asioista, joita Oilers-leirissä on painotettu.

Liigajoukkueen lisäksi Lammi toimii Oilers NGA-joukkueen päävalmentaja. Tätä kautta Lammi on päässyt näkemään varsin läheltä, kuinka Oilersin nuoret pelaajat ovat sopeutuneet liigapeleihin ja -treeneihin junioripelien lisäksi.

- Mielestäni nuoret pojat ovat pärjänneet hyvin. Toki liigavauhtiin sopeutuminen vie aina aikansa, mutta ennakkoluulottomasti ovat nuoret pojat haastaneet kokeneempia sotaratsuja. Jesper Silvonen ja Aaro Kuusela ovat saaneet eniten peliminuutteja alle. Heidän takanaan Joona Larte, Oscar Vaskio, Olli Jokela ja Johannes Vähäkangas ovat niin ikään osoittaneet varsin positiivisia otteita miesten mukana. Annetaan poikien kasvaa kaikessa rauhassa, mutta hyviä pelimiehiä sieltä on varttumassa.

Kotiottelun lisäksi Oilers nähdään tulevana viikonloppuna liigakaukalossa myös sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Welhojen vieraaksi Kuopioon. Öljymiehillä onkin nyt kaksi maukasta saumaa korottaa pistesaldoaan, mutta pelin tulee parantua edellisistä muutaman pykälän verran. Heikki Iiskolan paluu kokoonpanoon lupaa hyvää, mutta koko joukkueelta vaaditaan Lammin mainitsemaa riman nostoa uudelle tasolle.

Lopuksi Lammi nostaa yhden vikkelän ja näppärän pelaajan seurattavaksi TPS-kamppailuun

- Markus Markkola on pitänyt treeneissä kovaa kyytiä yllä jo pidemmän aikaa. Uskon, että on vain ajan kysymys, kun ketsuppipullo ryöpsähtää kunnolla auki myös pelikentällä.

 

PIKKUJOULUPELI

Oilers – TPS

pe 13.12. kello 18.30

Tapiolan Urheiluhalli

 

Pikkujoulupelissä paikalla on muun muassa seuran junioreita, jotka pitävät taitokisan ottelun erätauolla. Toisella erätauolla palkitaan seuran syyskauden onnistujia, ja katsomossa katsojia viihdyttää joulupukki glögin ja piparien kera – tervetuloa!

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
14.08.2020Oilersin harjoituspelien voittoputki sai jatkoa torstai-illan trillerissä Tiikereitä vastaan
12.08.2020Oilers isännöi Tikkurilan Tiikereitä torstain harjoitusottelussa
11.08.2020Jani Lehtoniemen taival jatkuu toisaalla
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!

Siirry arkistoon »