Oilersille tappio LASBin vieraana

08.12.2019

Oilers koki lauantaina kirvelevän tappion vieraskentällä, kun kotijoukkue LASB nappasi kolmannen perättäisen voittonsa Öljymiesten kustannuksella. 

Varsinkin ottelun avauserässä Oilers näytti jäävän oranssipaitojen jalkoihin. LASB käytti paikkansa heti ottelun alkuun tehokkaasti, sillä kotijoukkue pääsi pöllyttämään Joonas Kaltiaisen vartioimaa maalia kahdesti minuutin aikana. Vastustajan veräjänvartija Santtu Pohjonen pelasi mallikkaasti läpi ottelun ja kirjautti avauserässä seitsemän torjuntaa, jonka myötä Oilers pääsi iskemään ottelun avausosumansa vasta toisessa erässä.

Pakkipari Antti Suomela ja Matias Veikkola pelasivat toisen erän alussa upeasti yhteen, ja Veikkola pääsi iskemään Öljymiesten ottelun avausosuman LASB-viisikon keskeltä. Santeri Lindfors tasoitti ottelun vain kuusitoista sekuntia myöhemmin, kun paluun liigakaukaloon tehnyt Heikki Iiskola tarjoili namusyötön maalin eteen.

Lisäosumia toisessa erässä ei nähty, mutta Oilers näytti päässeen paremmin otteluun mukaan. Kolmannen erän alussa Sylvester Raikamo pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, mutta Pohjonen torjui Raikamon yrityksen. Vain puoli minuuttia myöhemmin LASB siirtyi ottelussa 3-2 johtoon, mutta Rasmus Kainulainen onnistui tasoittamaan pelin ajassa 50.09. Eino Pesun jäähy kostautui kuitenkin hieman myöhemmin, ja LASB pääsi ylivoimaosumalla johtoasemaan.

Ajassa 55.35, vain kaksikymmentä sekuntia LASBin johto-osuman jälkeen, Ilari Talvitielle tuomittiin viiden minuutin rangaistus, eikä Oilersin takaa-ajo päässyt tämän jälkeen kunnolla vauhtiin. Jesperi Lindforsille avautui vielä mukava maalipaikka vain sekunteja ennen päätössummeria, mutta LASB-maali pysyi lopulta koskemattomana.

Oilersille tappio oli toinen perättäinen. Joukkueen peli-ilme oli kuin haamu Classic-otteluun verrattuna, eikä hyökkäyspäässä päästy murtautumaan parhaille paikoille. Oilers-valmentaja Jussi Sihvosen mukaan myös kamppailupelaamisessa on petrattavaa tulevaa tuplapeli-viikkoa silmällä pitäen.

- Ei oltu alussa valmiita pelaamaan ja sillä tehtiin pelistä vaikea itselle. Pallollinen huolellisuus ja kamppailupelaaminen oli kaukana siitä mitä liigapelin voittaminen edellyttää. Vastustaja teki töitä joukkueena huomattavasti tunnollisemmin, Sihvonen kertoi ottelun jälkeen.

Öljyvahti Joonas Kaltiainen antoi joukkueelle jälleen mahdollisuuden täyteen pistepottiin. Samaa mieltä oli myös Sihvonen.

- Maalivahtipeli antoi meille mahdollisuuden, mutta parannettavaa jäi viisikkotekemisessä ja ennen kaikkea pallollisessa huolellisuudessa. Oltiin turhan passiivisia ja tehtiin ottelu ihan itse vaikeaksi itsellemme. Perusasioissa ei yksinkertaisesti voi tehdä vain sinnepäin, Sihvonen jatkaa.

Tulevalla viikolla Oilersilla on edessä kaksi ottelua. Perjantaina kotiottelussa Öljymiehet isännöi TPS:aa pikkujoulu-teemaisessa ottelussa, ja sunnuntaina Oilersin bussi matkustaa kohti Kuopiota.

- LASB peli käydään läpi tutun käytännön mukaisesti videolta ja varmasti muistutellaan ihan perusasioista. Muuten treenataan viikkorytmin mukaan, ja varmasti nähdään TPS:aa vastaan ihan eri näköinen Oilers. Hetki ja päivä kerrallaan edetään kohti loppuviikkoa ja onneksi seuraava peli tai pelit tulee jo pian vastaan, Sihvonen kertoi lopuksi.

Pikkujoulupeli

Oilers - TPS

pe 13.12. kello 18.30

Tapiolan Urheiluhalli

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
14.08.2020Oilersin harjoituspelien voittoputki sai jatkoa torstai-illan trillerissä Tiikereitä vastaan
12.08.2020Oilers isännöi Tikkurilan Tiikereitä torstain harjoitusottelussa
11.08.2020Jani Lehtoniemen taival jatkuu toisaalla
10.08.2020Miko Summaselle loppukauden kattava sopimus
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!

Siirry arkistoon »