Oilers revanssihengessä Classicin kimppuun

27.11.2019

Oilers pääsee jälleen taistelemaan kotikaukaloon, kun Tapiolan Urheiluhallin perjantai-illassa nähdään todellinen Salibandyliigan huippukamppailu. 

Tamperelainen Classic ei liikaa esittelyjä kaipaa. Hallitseva Suomen mestari ei ole hävinnyt peliäkään tällä kaudella, ja sen ykköstähdet miehittävät Salibandyliigan pistepörssin kärkipaikkoja. Viime ottelussa Classic kaatoi kärkikamppailussa Nokian Krp:n 9-5 lukemin.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kehuu Öljymiesten ilmapiiriä Classic-ottelun alla. Tähän mennessä joukkue on harjoitellut hyvin ja tehnyt päämäärätietoisesti töitä, jotta kevät jatkuisi entistä pidempään.

- Joukkueessa on erinomaisen työteliäs ilmapiiri ja pilkettä silmäkulmassa. Tämän ryhmän kanssa on mahtavaa paiskia hommia ja kulkea yhteistä matkaa. Rosteri on ollut runkosarjan alussa hieman ohut, mutta kuntoutujat ovat palaamassa mukaan kilpailemaan pelipaikoista. Muutama uusi nuori pelaaja on ottanut rohkaisevia ensiaskelia miesten liigamaailmassa. Joukkueen rutiinitaso on kehittynyt ja sillä on taisteltu tiukasti pisteistä jokaisessa ottelussa. Meillä on vielä rutkasti petrattavaa, jotta yllämme tämän ryhmän ylärekisteriin.

Tulevaa ottelua silmällä pitäen Oilersin kotipeliviikko on lähtenyt rullaamaan mukavasti eteenpäin. Valmisteluja on tehty tuttuun tapaan niin pelaaja- kuin valmennuspuolella, jotta Öljymiehillä olisi mahdollisimman mieluisat lähtökohdat tulevaan otteluun.

- Tässä vaiheessa kautta etenemme kausisuunnitelman mukaisesti niin laji- kuin fysiikkapuolella. Viikko on kevyt, jotta jalka olisi sopivasti syönnillään perjantai-iltana. Aloitimme viikon lajitreenillä maanantaina, jossa pääteemoina olivat maalivahdit ja pienaluepelit. Harjoituksen päätteeksi oli vielä lyhyt videopalaute viime viikon ÅIF-matsista. Valmentajista Jussi Sihvonen ja Henri Toivoniemi olivat vastuussa viikon ensimmäisestä lajiosuudesta. Tiistai-aamuna Aleksi Lammi veti aamujäät, joissa keskiössä olivat kenttäpelaajien henkilökohtaiset lajitaidot. Tiistain iltatreenissä mentiin viisikkopainotuksella oman pallollisen pelin ja tilanteenvaihdon vaiheita. Lajiharjoituksen päälle tehtiin Aapo Räntilän ohjaama terävä voimaharjoitus. Keskiviikon aamufysiikka oli keskivartalojumppa ja höysteenä muutama ylävartaloliike, Luukkonen kertaa haastatteluun asti toteutuneita harjoituksia.

- Torstaille videovalmentaja Mika Väisänen on valmistanut pienen ennakkopaketin tulevasta vastustajasta. Palaverin jälkeen tehdään vielä lyhyt valmistava lajiharjoitus, jossa pelaajat saavat hakea ajolinjoja sekä pelivalmiutta kohti perjantaita. Perjantaina ennen ottelua hallilla kerrataan lyhyesti joukkueen peliteemat, virittäydytään yhteiselle taajuudelle ja annetaan tilaa pelaajien valmistautumiselle. Pelin aikana ollaan tuntosarvet höröllä ja valmiina toimimaan tilanteeseen sopivalla tavalla, Luukkonen mainitsee vielä loppuviikon ohjelmasta.

Classic on tiputtanut Oilersin pudotuspeleistä kahtena edellisenä keväänä. Molemmat ottelusarjat ovat menneet suoraan neljässä ottelussa katki, mutta otteluista ei ole tunnetta ja kiihkoa puuttunut. Kiven kova tamperelaisryhmä on tottunut voittamaan kaiken, mutta Oilers lähtee jälleen vesi kielellä taistelemaan todella maukkaasta voitosta.

- Luotamme "klassisesti" omaan peliin. Omat vahvuudet tulee saada näkyviin niin yksilö- kuin joukkuetasollakin. Yhteistyön tulee olla tiivistä - maailman parasta seurajoukkuetta ei sooloilemalla horjuteta.

- Luvassa on maailman kovatasoisimman salibandysarjan huippuottelu. Classic on ollut meille ylittämätön este kahtena viime keväänä, joten revanssihenkeä on ilmassa. Lähtökohtana on, että kalavelat pistetään maksuun - kentällä nähdään kauden parasta Oilersia ja pisteet jäävät Espooseen.

Lopuksi päävalmentajalta kysytään tuttuun tyyliin yhtä Öljymiestä, joka kannattaa laittaa erityisseurantaan tulevaan otteluun.

- Eino Pesu sai viime matsissa maalihanan auki ja uskon, että lisää on tulossa. Vaatimattomalla lempinimellä "Kuningas 2.0" tunnettu Pesu on tavannut onnistua Classicia vastaan. Edelliskaudella Pesun jääkylmä viimeistely vastahyökkäyksestä sinetöi Öljymiesten jatkoaikavoiton hallitsevasta mestarista runkosarjassa. Viime kevään pudotuspeleissä hän oli kuin saippuapala, josta Torisevan johtama C-puolustus ei saanut otetta. Perjantai-iltana Classicin voittoputki katoaa pesuveden mukana Tapiolan viemärien syövereihin.

OILERS - CLASSIC

PE 29.11

KELLO 18.30 / TAPIOLAN URHEILUHALLI

 

21.10.2020Perjantain 23.10. ottelu Oilers vs. TPS siirretään varotoimenpiteenä
13.10.2020Esport Oilersin ja GrIFK:n yhteistyö päättyy
10.10.2020Oilers siirtyi sarjakärkeen murskavoitolla SB Welhoista!
10.10.2020Oilersin hektinen viikonloppu jatkuu lauantaina SB Welhojen vieraana Kuopiossa!
09.10.2020Perjantai-illan trilleri päättyi Oilersin jatkoaikavoittoon!
08.10.2020Oilersin kotiottelut jatkuvat perjantai-illan kohtaamisella LASB:ia vastaan!
07.10.2020Oilers jatkaa puhtaalla pelillä hakemalla täyden pistepotin Vantaalta EräViikinkien kustannuksella!
05.10.2020Oilersin pelaa huomenna kauden ensimmäisen vierasottelunsa Vantaalla
04.10.2020Kauden kolmas kotiottelu toi kauden kolmannen voiton!
02.10.2020Oilersin pelit jatkuvat lauantaisella kotiottelulla OLS:ia vastaan!

Siirry arkistoon »