Jani Lehtoniemi lähempänä täyttä pelikuntoa - mukana tänään Oilers-kokoonpanossa

22.11.2019

Viime kaudella kertaalleen Oilers-paidassa esiintynyt Jani Lehtoniemi on tänään mukana Öljymiesten kokoonpanossa ja liigakaukalossa lähes vuoden tauon jälkeen. Täyttä varmuutta Lehtoniemen paluusta liigakentille ei ole ollut, sillä pitkäkestoiset loukkaantumiset ovat piinanneet maaliahnetta laitahyökkääjää, mutta nyt valoa tunnelin päässä on näkyvissä.

- Pitkä matka alkaa olla takana. Ekat puoli vuotta käytännössä odoteltiin leikkaukseen pääsyä ja nyt kesäkuussa vihdoin päästiin. Sen jälkeen on aloitettu pitkä kuntoutus. Eilen oli ensimmäiset täydet lajitreenit, mutta on tossa tullu oltua mukana jo pidemmän aikaa ja pikkuhiljaa aina lisätty kuormaa. Vielä on hommia jäljellä, eikä vielä olla lähelläkään 60 minuutin kunnossa, mutta pikkuhiljaa. Eli odotuksena on varmaankin, että saa hoidettua loukin kokonaan alta pois ja keväällä ollaan täydessä iskussa.

Lehtoniemen tunnelmat pelipäivänä ovat odottavaiset, sillä edellisestä liigaottelusta on kulunut melkein vuosi.

- Onhan ne jännittävät, vaikka alustavasti verkkarit päällä viltissä ollaankin. Mutta jos vaikka sattuiskin kentälle pääsemään, niin aika kova näytön halu on pitkän tauon jälkeen.

Lehtoniemen loukkaantuminen ei ole ollut helpoimmasta päästä, eikä hyökkääjä itsekään ole ollut varma pääseekö hän vielä tällä kaudella kaukalon puolelle.

- Pitkä kuntoutus on takana ja vielä osittain edessä. Aluksi poljettiin pitkään pyörään ja tehtiin muuta vastaavaa, mitkä ei rasittanut päkiää. Sen jälkeen aloitettiin käytännössä kaikki alusta, kävelystä lähtien. Olihan tossa keväällä aika raskaita aikoja, mutta kun elämässä on muutakin kuin sähly niin se helpottaa aika paljon. Oikeastaan kuntoutuksen edetessä on vasta huomannut, että on mahdollisuus päästä vielä tällä kaudella pelaamaan, mutta ei sitä ihan joka päivä ole tullut mietittyä.

 

Lehtoniemi ja Öljymiehet taistelevat tänään sarjapisteistä kotikaukalossa, kun ÅIF saapuu Tapiolan Urheiluhallille vierailulle. Ottelu alkaa kello 18.30 – tervetuloa!

10.12.2019Oilers ja TPS kohtaavat perjantaina pikkujoulupelissä
09.12.2019Öljypoikien uutiset: viikko 50
08.12.2019Oilersille tappio LASBin vieraana
05.12.2019LASB ja Oilers kohtaavat Lahdessa lauantaina
05.12.2019Haluatko valmentajaksi? Kevätkaudella tarjolla valmennustyötä
04.12.2019Justus Kainulainen on loukkaantumisen takia loppukauden sivussa
03.12.2019Öljypoikien uutiset: viikko 49
29.11.2019Maalikooste ja raportti: Oilers - Classic 7-10
28.11.2019Perjantain kotipelissä tyttösalibandy-teema!
27.11.2019Oilers revanssihengessä Classicin kimppuun

Siirry arkistoon »