Öljypoikien uutiset: viikko 47

18.11.2019

Classic 5 - 6 (RL) NGA (1-2, 1-1, 3-2, 0-0, 1-2)

NGA pelasi pitkän ottelun Tampereella ja ratkaisu ottelun voittajasta saatiin vasta rankkareilla viidennellä otteluparilla, kun Olli Jokela laittoi pallon reppuun. Päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi ottelua.

- Ottelun ensimmäinen kymppi sujui täysin kotijoukkueen tahdissa emmekä päässeet juuri lainkaan pallolle. Kaverin avausmaalin jälkeen oma pelaamisemme vapautui ja saimme hyvin juonesta kiinni erän loppupuoliskolla. Tauolle meidän 1-2 vierasjohdossa. Toisessa erässä olimme paremmin pelillä ja ykkösluokan maalipaikat menivätkin selkeästi meille. Päätöserän alkuun pääsimme jo kahden maalin karkumatkalle, mutta kaveri kiri pelin lopulta tasoihin. Jatkoajalla ei kummempia paikkoja siunaantunut kummallekaan joukkueelle. Lopulta nappasimme rankkareilla arvokkaan lisäpisteen.

- Kaikkinensa peli oli kauden ylivoimaisesti ehjin suoritus meiltä ja mainio ryöstöretki sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa Classicia vastaan. Joukkue noudatti todella kurinalaisesti sovittua pelisuunnitelmaa ja olimme valmiita asettamaan riman uudelle tasolle. Työnteko jatkuu ja tiistaina nälkäisenä kohti Steelers-peliä.

Tilastot

Josba 7 - 12 NGB (3-4, 2-2, 2-6)

- Odotettavissa oli haastava peli vastustajan ja edellisen päivän a-junnujen pelin jälkeisten lyhyiden yöunien takia. Josba tuli hyvällä ilmeellä alkuun ja meillä oli haasteita saada peliä käyntiin. Pikku hiljaa pelaaminen parantui ja pääsimme johtoon, mutta edelleenkin nukahdukset omassa päässä antoivat Josballe mahdollisuuden tasoittaa pelin ja he käyttivät tilanteensa hyvin. Kolmannen erän alussa pystyttiin lopulta repimään parin maalin johto, joka pystyttiin säilyttämään ja loppu hetkillä kaunistelemaan vielä isommaksi voitoksi. Josba antoi läpi pelin hyvän haasteen ja antoi meille mahdollisuuden kehittää peliä edelleen. Tiukasta kahden pelin puserruksesta selvittiin hyvin ja saatiin arvokkaat pisteet Espooseen, kertasi päävalmentaja Hannu Mattila.

Tilastot

OLS 3 - 11 NG04 (2-4,1-2, 0-5)

- Oulun tuplaviikonloppu aloitettiin OLS kohtaamisella Nallisportissa. Kotijoukkue tuli heti pelin alusta isolla höyryllä päälle päätylaudasta asti ja olimme hieman telineissä pitkän matkustuspäivän jälkeen. Emme päässeet kunnolla prässin alta pois  ensimmäisen 10min aikana mutta muutaman vastaiskun päätteeksi onnistuimme kuitenki maalinteossa ja lukemat 1-3 taululla. Loppuerää kohden pallollinen pelaaminen hieman parantui ja saimme omaa tekemisen tasoa ylöspäin. Toinen erä oli kokonaisuudessaan tasaista vääntöä. Ajoittan purimme hyvin OLS:n prässin ja saimme hyviä paikkoja mutta pari jäähyä sotki peliä jokan myös antoi vastustajalle omat paikkansa. Kolmannen erän alkuun teimme 3 nopeaa maalia jotka selvästi söi vastustajan suurimman rynnistys innon. OLS yritti vielä viritellä kiriä mutta puolustupeli oli hyvällä mallilla ja Ilari Piisilä maalilla hoiti loput. Näin ollen erävoitto 0-5 ja samalla tärkeät 3 pistettä meille, kommentoi valmentaja Jesse Nieminen.

- Ottelussa onnistui koko joukkue. Emme hämmentyneet vaikka painetta annettiin ylhäältä asti, puolustuspelissä oli hyvä maltti ahdistaa vastustaja pieneen tilaan ja hankkia riistoja sekä vastahyökkäyksiä tätä kautta. Hyökkäyspään tekemiseen jäi petrattavaa pitkien hyökkäysten suhteen, Nieminen jatkoi.

Tilastot

Merikoski SBT 8 - 10 NG04 (4-4, 1-4, 3-2)

- Merikoski oli voittanut Indianssin maalirikkaassa ottelussa edellispäivänä 11-10 ja saimme indians leiristä hieman tietoa millä tavalla joukkue pelaa. Pelin kuva oli täysin erilainen kuin edellispäivän kamppailussa. Nyt oli aikaa rakentaa peliä pallolla, Merikosken puolustaen suhteellisen matalalta ja tiiviisti keskustaa. Ensimmäinen erässä emme malttaneet liikuttaa ja rikkoa vastustajan puolustusmuotoa sekä puolustuspelin merkkaus oli hukassa. Merikoski saikin vaarallisia vastahyökkäyksiä ja ajoittain peli oli aikamoista hawajia, viimeisen minuutin aikana tehtii 3 maalia. Toiseen erää terävöitimme niin puolustus sekä hyökkäys pelaamista ja ottelun puolenvälin jälkeen ote siirtyi vahvemmin meille. Hyökkäspäässä maltoimme rakentaa hyviä maalipaikkoja ja puolustuspelissä omat miehet alkoivat löytymään, näin ollen ansaittu 4-1 erä voitto. Viimeisessä erässä vastustaja oli pakotettu nostamaan karvausta mutta emme tästä häkeltyneet. Tasainen vääntö ja lopputulos 8-10 taululla, Nieminen kertasi myös sunnuntain ottelua.

Tilastot

SB Heinola 7 - 4 NG05 (5-0, 0-2, 2-2)

NG05 pelasi Vierumäen loistavissa puitteissa ensimmäisen tehokkaan täyspitkän 3 x 20 minuuttisen ottelunsa. Päävalmentaja Rami Vienola kertasi ottelun läpi erä kerrallaan.

- Ensimmäinen erä ei kenttätapahtumien suhteen ollut niin yksipuolinen kuin voisi tuloksen jälkeen olettaa. Tarjoilimme kaverille kaksi ensimmäistä, jonka jälkeen kaverin ykköskenttä teki kolmesti mallikasta työtä murtautumalla väkivahvasti ykkössektoriin. Heinola osoitti siis kovaa tehokkuutta ja pelasi myös toimivaa - mallikasta salibandya omalla sapluunallaan. Oli lisäksi selvää että vaikka pääsisimme tonteille jatkuvasti - olisi maalilla sellainen muuri ettei yhtään helppoa menisi, kaverin kassari nimittäin oli yli-ihmismäisellä tasolla. Aivan purjeessa ei oltu, mutta pienet huolimattomuusvirheet kriittisissä kohdissa varsinkin puolustusalueen puolustuspelaamisissa sekä omissa positiivisissa keskialueen tilanteenvaihdoissa maksoivat paljon sitä ns. "oppirahaa". Muutamia laadukkaita pitempiä hyökkäyspelejä pystyttiin jo ensimmäisen erän loppupuoliskolla toteuttamaan ja pallokontrollissa olemaan.

- Edellä mainitut hyvät asiat pidettiin mukana heti toisesta erästä lähtien ja pystyimme murtamaan myös rohkeammin muodon sisään sekä luomaan aitoa maalintekouhkaa jatkuvasti. Jostain ilmestyi raaja, kypärä, rintakehä tai muuta tavaraa sopivasti eteen. Erän aikana keskitimme myös 5 min boxin ilman takaiskuja ja loimme myös jäähyn aikana maalitontteja toiseen päähän. Kopissa oli tehty selkeä korjausliike joka kantoi ottelun loppuun saakka. Kolmannessa erässä viimeistä kirivaihdetta viriteltiin, mutta kaveri vei hyvän ensimmäisen erän turvin kolme pinnaa. Karvas maku jää suuhun, kun torjuntoja kaverilla about 41 ja meillä 20, mutta yhtä kaikki meille jää vieläkin ottelun ehjästä läpiviennistä opittavaa ja tulostaulu on se mikä ratkoo sarjapinnat.

Tilastot

Seuraavat ottelut:

Ti 19.11. klo 18:30 NGA - Steelers, Tapiolan urheiluhalli

Pe 22.11. klo 19:00 NG04 - Steelers, Esport Areena

Su 24.11. klo 15:30 TPS - NG04, Leaf Areena

Su 24.11. klo 18:30 TPS - NGA, Leaf Areena

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!
18.06.2020Tyttösäbän ilmainen starttikurssi elo- ja syyskuussa!
05.06.2020Etsitkö vielä joukkuetta ensikaudeksi?
17.04.2020Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu- ja harrastetoimintaan

Siirry arkistoon »