Maalikooste ja raportti: Oilers - EräViikingit

03.11.2019

Oilers kärsi lauantai-iltana kolmannen perättäisen tappionsa. EräViikingit haki Tapiolan trillerimäisestä salibandyillasta 6-5 jatkoaikavoiton sekä nappasi mukaansa myös Suomen Cupin jatkopaikan.

EräViikingit on ollut Öljymiehille vaikea vastus Salibandyliigassa, sillä Oilers ei ole voittanut fuusioseuraa vielä kertaakaan. Tällä kertaa Oilersin jäähyilyt kostautuivat, kun EräViikingit onnistui iskemään puolet maaleistaan ylivoimalla kotijoukkueen istuessa jäähyllä yhteensä 12 minuutin ajan.

Rasmus Kainulaisen punainen kortti avauserässä oli harmillinen ja tahaton tilanne, mutta vierasjoukkue rankaisi viiden minuutin ylivoimalla kahdesti avauserän päätteeksi. 

Toisessa erässä Öljymiehet nousi 1-4 tappioasemasta jo maalin päähän. Ensin ykkösketjuun nostettu Jesper Silvonen käytti näytön paikan hyväkseen ja iski ensimmäisen maalinsa Salibandyliigassa mainiolla laukauksella. Sylvester Raikamo pääsi tuikkaamaan tilanteeksi 3-4 vielä toisen erän päätösminuuteilla.

Kolmannessa erässä Justus Kainulaisen maila nousi laukaisutilanteessa EräViikingit-pelaajan kasvoihin, ja Kainulainen passitettiin myös viiden minuutin istunnolle jäähyaitioon. EräViikingit onnistui illan toisella viiden minuutin ylivoimalla kertaalleen ja nousi ottelussa kahden maalin johtoon.

Öljymiesten loppukiri oli kuitenkin tuottoisa, kun Ilari Talvitie ja Matias Veikkola toivat kotijoukkueen tasalukemiin. Veikkolan millintarkka tasoitusosuma syntyi ajassa 59.20 Oilersin pelatessa ilman maalivahtia.

Jatkoaika oli kuitenkin nopeasti ohi, kun EräViikingit iski pelin pakettiin jo 45 sekunnin jälkeen. Jani Kukkola pääsi purjehtimaan melko vapaasti keskelle parasta maalintekosektoria, josta laukaus osui ylärimaan ja pallo kimposi maalivahti Joonas Kaltiaisen kypärän ja käden kautta verkkoon. Näin EräViikingit pääsi juhlimaan kahta sarjapistettä sekä Suomen Cupin jatkopaikkaa.

- Huono maku suussa. Pelattiin ihan hyvin, mutta jos me ollaan jäähyaitiossa yli kymmenen minuuttia niin silloin on vaikea voittaa. Meidän kenttä sai ihan hyvin pidettyä palloa hyökkäysalueella. Muutama hyvä tonttikin saatiin luotua, tänään syntymäpäiväänsä viettävä Sylvester Raikamo kertoi fiiliksiään ottelun jälkeen.

Nyt sarjassa on edessä viikon mittainen maajoukkuetauko, joten Oilers pääsee seuraavan kerran askiin Oulussa 16.11.

- Tehään hommia lisää ja huilataan vähäsen sekä juostaan ilmeisesti beep-testi, Raikamo kertoo lopuksi hymyillen.

MAALIKOOSTE (RUUTU)

Ottelutilastot

06.04.2020Uusien ikäkausijoukkueiden ilmoittautuminen avattu!
08.08.2020Oilersille vahva kotivoitto EräViikingeistä perjantai-illan harjoitusottelusta Esport Arenalla
06.08.2020Öljymiehet kohtaavat EräViikingit perjantaisessa harjoitusottelussa Esport Arenalla
04.08.2020Mika Liikalasta Oilersin viestintävastaava
04.08.2020Kiinnostaako valmennustyö?
24.07.2020Öljymiesten harjoitusottelut on nyt julkaistu!
18.06.2020NGB ja NG05 poikien edustusjoukkueissa avoimia pelipaikkoja!
18.06.2020Tyttösäbän ilmainen starttikurssi elo- ja syyskuussa!
05.06.2020Etsitkö vielä joukkuetta ensikaudeksi?
17.04.2020Haetaan liikunnanohjaajia salibandykoulu- ja harrastetoimintaan

Siirry arkistoon »