Öljymiehet haastaa Happeen lauantaina

24.10.2019

Happee ja Oilers kohtaavat lauantaina ensimmäistä kertaa sitten viime kevään puolivälieräsarjan.

Jyväskyläläisillä on kasassa kuudesta ottelusta kolme voittoa ja kolme tappiota. Kaikki kolme tappiota on tullut viime kauden pudotuspelijoukkueita vastaan, joten ”hirvet” metsästää edelleen ensimmäistä kovaa päänahkaa tällä kaudella.

Joukkue sai ikäviä uutisia viimeisimmästä Classic-ottelusta, kun Peter Kotilainen loukkaantui useammaksi kuukaudeksi. Tupla-pelaaja Jami Manninen tarvitsee nyt taustatukea hyökkäystehoihin muilta pelaajilta entistä enemmän, vaikka Manninen onkin ollut alkukaudesta liekeissä. Kuuteen otteluun on kerääntynyt 13 maalia ja 18 tehopistettä. Kapteenikonkari Mika Kohonen on jakanut eniten syöttöpisteitä Happeelle.

Oilers kärsi kauden avaustappion edellisessä ottelussa Tiikereille, mutta espoolaisten kausi on lähtenyt muuten mukavasti käyntiin. Viidestä ottelusta on kerääntynyt 13 pistettä ja runkosarjan neljäs sija. Öljymiesten Markus Markkola on aloittanut kautensa tehokkaasti ykkösvitjassa ja lähtee virtaa täynnä lauantain vierasotteluun, jossa edessä on kasvojen pesu viime ottelun jäljiltä.

- Hyvät fiilikset, vaikka viime pelissä pataa tulikin. Vastustaja oli nälkänen ja tällä kertaa peli kääntyi heille. Paikat olisi ollut meilläkin. Happee-vieraspelit on aina siistejä, hallissa on tunnelmaa ja ottelut ovat usein jänniä. Vastustaja on varmasti kiukkunen viime kauden pleijareista ja haluaa revanssinsa.

Oilersilla oli edellisessä ottelussa riittävästi maalipaikkoja ottelun voittamiseen, mutta yli seitsemän tehdyn maalin per ottelu -tahdilla operoivan Öljymiehistön tulee saada myös puolustuspeli astetta paremmaksi. Varsinkin Happeen kotikaukalossa sen tulee olla priimaa, sillä Happeeta ei tule päästää ”hirviteatterin” hurmokseen.

- Laitetaan pallot pussiin, kun tulee paikka. Siihen kaaduttiin viimeksi, Markkola miettii.

Oilersin kolmosvitja on aloittanut kautensa varovaisesti, ja varsinkin viime keväänä liekehtinyt Eino Pesu hakee vielä kauden avausosumaansa. Markkola vinkkaa lopuksi, että Pesu löytää vireensä jo seuraavassa ottelussa. 

- Eino Pesu seurantaan. Kevään pelaajat syttyy välillä vähän hitaammin kauteen, mutta veikkaan että tästä matsista alkaa taas tuttu dominointi.

Ottelu alkaa Jyväskylän monitoimitalolla lauantaina kello 17.00. Suoran lähetyksen voit katsoa Ruutu+ -palvelusta.

 

18.11.2019Öljypoikien uutiset: viikko 47
17.11.2019Vahva taistelu katkaisi tappioputken - Oilersille täysi pistepotti Oulusta
15.11.2019Kauden pisin vieraspelimatka edessä - Öljymiehet valmiina Ouluun
12.11.2019Öljypoikien uutiset: viikko 46
04.11.2019Öljypoikien uutiset: viikko 45
03.11.2019Maalikooste ja raportti: Oilers - EräViikingit
01.11.2019Myös Joonas Kaltiainen edustaa Suomea EFT-turnauksessa
30.10.2019Öljymiehet ja EräViikingit pelaavat lauantaina tuplapanoksesta
29.10.2019Öljypoikien uutiset: viikko 44
29.10.2019Neljä Oilers-pelaajaa valittu maajoukkueisiin

Siirry arkistoon »