Öljypoikien uutiset: viikko 41

15.10.2019

Welhot 3 - 12 NGB (2-2, 0-5, 1-5)

- Päästiin tällä kaudella ekaa kertaa kokeilemaan valmistautumista peliin pidemmän bussimatkan jäljiltä. Nyt valmistautuminen ei onnistunut tarpeeksi hyvin ja se näkyi rikkonaisena viisikkopelinä ja Welhot myös pelasi fiksusti pallolla ensimmäisessä erässä, mikä vaikeutti peliin sisään pääsyä. 2-2 tilanteessa erätauolle ja muistuttelemaan oman pelaamisen perusasioita. Kun toiseen erään saatiin pallottomassa pelissä viisikkoa paremmin kasaan ja pallon kanssa löydettiin lisää malttia niin loppupelin aikana ei ollut enää epäselvyyttä ottelun voittajasta, koosti päävalmentaja Hannu Mattila.

 

NG04 5 - 4 SBS Masku/SBS Wirmo (0-2, 1-1, 4-1)

NG04 aloitti sarjakautensa viime kauden välierävastustajaa SBS Masku/SBS Wirmon yhdistelmäjoukkuetta vastaan. Ottelu ei laadultaan päässyt nousemaan salibandyklassikoksi, sillä ensimmäisen ottelun tuoma jännitys ja hirmuinen ratkaisuhalu toivat mukanaan suuren määrän helppoja pallonmenetyksiä, hätiköityjä murtautumisyrityksiä ja vastahyökkäyksen vastahyökkäyksiä vastustajalle.

- Voidaankin kliseisesti todeta, että pelissämme oli huomattavan paljon enemmän vauhtia kuin järkeä, lisää päävalmentaja Eero Uppala.

- Positiivisena seikkana voidaan mainita, että pystyimme puolustamaan läpi ottelun suhteellisen tiiviisti, eikä vastustajan ykköstykit päässeet kovinkaan laadukkaille maalipaikoille. Tämän lisäksi virhealttiista pallollisesta pelistä huolimatta onnistuimme myös luomaan kiitettävän määrän maalipaikkoja, mutta vastustajan maalivahti oli tällä kertaa erinomaisella pelipäällä. Käänsimme lopulta ottelun kolmannen erän jäähyjen aikana ansaituksi 5 - 4 voitoksi. Tästä on hyvä jatkaa treeneissä pallollisen maltin ja tilanteen tunnistamisen metsästystä.

Käytännössä virheettömän ottelun pelasivat Jesper Fagerlund, Joonas Raunio ja Leo Viinikainen. Nämä herrat tekivät pallolla järjettömän ottelun ja tekivät pallolla järjettömän määrän laadukkaita ja peliä hyvin rytmittäviä ratkaisuja, sekä pelasivat mainiosti myös puolustussuuntaan.

NG05 3 - 4 TPS (1-1, 0-1, 2-2)

SBS Masku/SBS Wirmo 0 - 4 NG05 (0-0, 0-1, 0-3)

Kolmas C2-ikäluokan SM-sarjaviikonloppu pelattiin NG05-poikien osalta Maskussa Lounais-Suomessa. Päivän koitoksiin joukkue otti pääfokuksekseen edellisen viikonlopun hakoteillä olleen puolustuspelaamisen. Ottelut perattiin läpi valmentaja Antti Rinta-Huumon kanssa.

- Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue SBS Masku/SBS Wirmo. Liekö bussimatkan istumisen vaikutusta, mutta pelin alku oli hieman kotijoukkueväritteinen. Masku/Wirmo oli pallollisena aavistuksen niskan päällä luoden muutamia hyviä maalipaikkoja. Fokukseen otettuun puolustuspelaamiseen saatiin ensimmäisen erätauon muistuttelun ansiosta ryhtiä. Toiseen ja kolmanteen erään joukkueen jalat heräsivät ja ajatuksen juoksukin alkoi virtaamaan. Pallolliseen peliin tuli laadukkaita jatkumoita. Yhä vahvemmin peli alkoi kääntymään öljypojille ja maalisarake tulostaululla alkoi saada eloa. Kun puolustuspelaaminenkin saatiin pelin edetessä tarvittavalle tasolle, komeilivat lopuksi taululla lukemat 0-4. Joukkueen viimeisenä lukkona toiminut maalivahti Elmeri Strang sai plakkariin ansaitsemansa nollapelin. 

- Toisessa pelissä vastaan asettui TPS, jonka öljypojat olivat kohdanneet kesän ja alkusyksyn aikana useasti. Yhtä reilummin voitettua peliä lukuunottamatta viimeaikaiset kohtaamiset olivat olleet kaikki ”maalin pelejä”. Tiukka matsi oli taas odotettavissa. TPS oli edellisiin kohtaamisiin verrattuna saanut joukkueeseen lisäksi uusia vahvistuksia, joka toikin heidän peliinsä lisää vaarallisuutta ja tehokkuutta. Molempien joukkueiden pallollinen pelaaminen oli tasokasta ja peli etenikin hyvin tasaisissa merkeissä. Jatkumot hyökkipelissä olivat ajoittain hyvinkin mallikkaita ja maalipaikkoja luotiin lukuisia. Puolustuspelaamisessa otettiin mustelmia puolin ja toisin -  ja maalivahdit hoitivat tonttinsa erinomaisesti kaukalon molemmissa päissä. 5 minuuttia ennen loppua öljypojat pääsivät johtoasemaan, mutta muutaman harmillisen pomppupallon johdosta TPS käänsi ottelun vielä viime minuuteilla 4-3 voittoon. Lopun pelaaminen ilman maalivahtia loi pojille vielä muutaman maalipaikan, mutta viimeistely ei hyvin taistelleilta pojiltamme lopussakaan aivan onnistunut. Lievästä tehottomuudesta johtuen digitaaleissa niukka tappio.

- Päivän tuloksena 2 pistettä matkusti Espooseen ja valmennus oli tyytyväinen päivän antiin. Pelaaminen oli nousujohteista parantuen koko ajan. Pallollisessa pelissä luoduista laadukkaista jatkumoista on hyvä ammentaa posia tulevaisuuteen. Ja plussaa oli myös edellisenä viikonloppuna ontuneen puolustuspelaamisen saaminen takaisin uomiinsa. Muutaman vakipelaajan puuttuminen kokoonpanosta ei suuremmin tuonut haasteita omaan pelaamiseen vaan viisikkopelaaminen oli päivän peleissä välillä hyvinkin mallikasta. Maalintekotehokkuutta pitäisi muutamalla napsulla parantaa. Paikkoja kyllä luodaan hyvin, mutta viimeistely kaipaa vielä hiomista. Esiin täytyy ehdottomasti nostaa maalivahti Elmeri Strang, joka antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon molemmissa peleissä. Joukkue haluaa myös kiittää molemmissa peleissä paikalla ollutta Arto Kilposta, joka oli matkannut paikan päälle luomaan hyvää tunnelmaa ja kannustamaan öljypoikia.

Seuraavaksi joukkueella on edessä kolmen viikon tauko peleistä, jonka aikana on hyvä kehittää omaa tekemistä laadukkaan arkiharjoittelun kautta. 3.11. NG05 viimeistelee turnausvaiheen ottelunsa Tampereella, jossa vastaan asettuu kaksi äärettömän kovaa joukkuetta: Tampereen Ilves ja 02-JKL/MuurY Jyväskylästä.

Seuraavat ottelut:

16.10. klo 18:45 NGA - Nokian KrP, Esport Areena

19.10. klo 17:30 NGB - OLS, Esport Areena

20.10. klo 15:30 Happee - NGA, Palokan koulukeskus

20.10. klo 15:30 NG04 - Classic, Esport Areena

21.10.2020Perjantain 23.10. ottelu Oilers vs. TPS siirretään varotoimenpiteenä
13.10.2020Esport Oilersin ja GrIFK:n yhteistyö päättyy
10.10.2020Oilers siirtyi sarjakärkeen murskavoitolla SB Welhoista!
10.10.2020Oilersin hektinen viikonloppu jatkuu lauantaina SB Welhojen vieraana Kuopiossa!
09.10.2020Perjantai-illan trilleri päättyi Oilersin jatkoaikavoittoon!
08.10.2020Oilersin kotiottelut jatkuvat perjantai-illan kohtaamisella LASB:ia vastaan!
07.10.2020Oilers jatkaa puhtaalla pelillä hakemalla täyden pistepotin Vantaalta EräViikinkien kustannuksella!
05.10.2020Oilersin pelaa huomenna kauden ensimmäisen vierasottelunsa Vantaalla
04.10.2020Kauden kolmas kotiottelu toi kauden kolmannen voiton!
02.10.2020Oilersin pelit jatkuvat lauantaisella kotiottelulla OLS:ia vastaan!

Siirry arkistoon »