Öljypoikien uutiset: Sarjat startattu

07.10.2019

Öljypojat C1-ikäluokkaa lukuunottamatta starttasivat kautensa viime viikonloppuna. Tässä vähän päävalmentajien raporttia otteluiden kulusta.

NGB voitti O2-Jyväskylän kotonaan Esport Areenalla lukemin 14-5 (6-2, 3-3, 5-0).

- Saatiin ihan hyvä lähtö peliin ja pystyttiin viemään peliä ensimmäisessä erässä. Erätauolla puhuttiin johtoasemassa pelaamisesta, mutta se tuntui menneen täysin ohitse. Toisessa erässä hukattiin liikaa palloa ja muutenkin pelaamisesta puuttui maltti. Selkeä osoitus, että ajatus pitää koko ajan pelissä mukana. Kolmanteen erään saatiin taas parannusta tekemiseen ja lopulta selkeä voitto ja pisteet jäivät Espooseen.

- Nyt päästään vetämään hyvä treeniviikko ja sitten päästään pelaamaan Kuopioon Welhoja vastaan, jatkoi päävalmentaja Hannu Mattila.

NGA kärsi tiukan vierastappion Tikkurilan Tiikereille lukemin 7-6 (3-0, 3-3, 1-3).

- Avauserään meille sattui reilu minuutin heikko jakso, toisessa erässä otettiin peli ohjaimiin ja parannettiin koko ajan pelin edetessä. Kolmanteen erään kehitettiin vielä oikein hyvä nousu, mutta valitettavasti tällä kertaa se ei riittänyt sarjapisteisiin. Peli oli kokonaisuutena tosi nousujohteinen ja luotiin kyllä ihan riittävä määrä maalipaikkoja siihen et ois peli pitänyt voittaa, mutta tällä kertaa ei osattu niitä hyödyntää, joten näin ollen vihulaisille 7-6 voitto, summaa Aleksi Lammi.

EräViikingit Pohjoinen 13 - 2 Oilers NG05 (4-0, 2-0, 7-2)

- Sarjan toisen turnauksen ensimmäinen peli oli odotetusti iso haaste, josta lähdettiin tavoittelemaan pallollisen pelin laatua niihin asioihin joihin oltiin suunnattu harjoittelussakin fokusta. Vastustajan vahvuudet tiedettiin ja varsinaisena yllätyksenä ei tullut että kaveri lähti paineistamaan koko kentän alueelta laadukkaasti läheltä. Pallollisessa pelissä nähtiin onnistumisiakin, mutta oli selvää että kaverin peli oli valmiimpaa ja viimeistely niin jäätävällä tasolla että emme kyenneet siihen vastaamaan. Oppitunti päättyi lukemiin 13-2 ja päätettiin opiskella lisää sählypeliä tulevilla viikoilla, kertoo Rami Vienola.

NG05 7 - 5 Karhut ( 3-2, 2-1, 2-2)

- Päivän toiseen "pihviin" lähdettiin painottaen valmistautumisen merkitystä, lisäksi perustekemiseen toivoimme yhteisesti joukkueen tavoitteenasettelussa selkeää parannusta. Saatiin parempi lähtö peliin ja päästiin kontrolloimaan jälleen enemmän pallolla. Pallolliseen tukipelaamiseen ja erityisesti puolustuspelaamisen laatuun jouduttiin käyttämään aikaisessa vaiheessa aikalisä - jonka viimeistään toivottiin nostavan perustekemisen tasoa, mitään suurta rakenteellista ongelmaa ei tarvinnut ylimääräisellä tauolla ratkoa. Saimme pelin sisällä vielä nostettua perustekemisessä sen tarvittavan, joka riitti voittavaan tulokseen. Jatkoa kohden voidaan todeta että ollaan menossa oikeaan suuntaan mutta perusasiat eivät saa unohtua - kun yritetään luoda lisää variaatioita ja mahdollisuuksia omaan peliin. Ytimestä pitää jatkossa löytyä yhtenäinen työnteko ja se tarvittava raastaminen jotta voimme pallolla ylipäätään saada jotain aikaiseksi, Vienola jatkaa.

NG05mv.jpg

Esiin on pakko nostaa Aatu Hettula joka pelasi vuotta nuorempana ensimmäiset C2SM-pelinsä todella mallikkain ottein edistäen peliä hyvällä havainnoinnillaan ja eleettömän helpoilta näyttävillä ratkaisuillaan. Lisäksi toisessa ottelussa kulminaatiopisteeksi muodostui 37:05 tilanteessa 6-5 tuomittu rangaistuslaukaus, jonka Jimi Sipiläinen kylmäpäisesti kävi nollaamassa. Tämä rangaistuslaukaustorjunta oikeastaan toi voiton ja käänsi pelin.

Seuraavat ottelut:

11.10. klo 18:30 NG04 - SBS Masku/SBS Wirmo, Esport Areena

12.10. klo 13:00 SBS Masku/SBS Wirmo - NG05, Hemmingin liikuntahalli

12.10. klo 17:00 NG05 - TPS, Hemmingin Liikuntahalli

12.10. klo 17:00 Welhot - NGB, Kuopiohalli

21.10.2020Perjantain 23.10. ottelu Oilers vs. TPS siirretään varotoimenpiteenä
13.10.2020Esport Oilersin ja GrIFK:n yhteistyö päättyy
10.10.2020Oilers siirtyi sarjakärkeen murskavoitolla SB Welhoista!
10.10.2020Oilersin hektinen viikonloppu jatkuu lauantaina SB Welhojen vieraana Kuopiossa!
09.10.2020Perjantai-illan trilleri päättyi Oilersin jatkoaikavoittoon!
08.10.2020Oilersin kotiottelut jatkuvat perjantai-illan kohtaamisella LASB:ia vastaan!
07.10.2020Oilers jatkaa puhtaalla pelillä hakemalla täyden pistepotin Vantaalta EräViikinkien kustannuksella!
05.10.2020Oilersin pelaa huomenna kauden ensimmäisen vierasottelunsa Vantaalla
04.10.2020Kauden kolmas kotiottelu toi kauden kolmannen voiton!
02.10.2020Oilersin pelit jatkuvat lauantaisella kotiottelulla OLS:ia vastaan!

Siirry arkistoon »